śniadania - 47913 przepisów (strona:1347/3195)

TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA 129

pracochłonna, ale nie od dziś wiadomo, że przygotowanie najlepszych potraw zajmuje nieco więcej czasu :) Sałatka jarzynowa - dobra na wszystko! Sałatka jarzynowa to danie niezwykle uniwersalne. Doskonała zarówno  na śniadanie i kolację. Uroczystości rodzinne jak i świąteczne często nie mogą się bez niej obejść. Od lat gości na naszych stołach, ciesząc się nadal niezwykłą popularnością. Sałatka jarzynowa inaczej. Smak

Moja Książka Kucharska
Kolorowy chlebek 169

Super smaczny i zdrowy chlebek na śniadanie. Składniki: Mąka pszenna 2 szklanki Margaryna ½ kostki Jajka 3 szt. Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Papryka czerwona 2 szt. Oliwki czarne 1 słoiczek Pieczarki  świeże 5 szt. Olej 2-3 łyżki Sól i pieprz do smaku Ziarna dyni, słonecznika i lnu Tłuszcz do formy Wykonanie: Jajka utrzeć z margaryną, następnie wymieszać

Tradycyjna Kuchnia
Koreczki z białą kiełbasą 210

kojarzyły mi się z Sylwestrem i karnawałem. Ale nic nie szkodzi na przeszkodzie, żeby zrobić je również na Święta Wielkanocne. Wystarczy tylko kilka składników i mamy coś innego na śniadanie wielkanocne. Z pewnością zaskoczycie nimi gości. Składniki: biała kiełbasa parzona Hańderek ogórki kiszone jajka przepiórcze kiełki brokułu i rzodkiewki chrzan Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Kiełbasę i ogórki pokroić

Ala piecze i gotuje
Wielkanocne bułeczki zajączki… 179

Przyznam, że ciężko mi idzie w tym roku wymyślanie listy dań na śniadanie wielkanocne. Święta zaskoczyły mnie w tym roku, niczym zima drogowców i naprawdę trudno mi jakoś ogarnąć myślą przygotowania do nich. Jak zawsze chciałabym zrobić coś nowego, uraczyć czymś pysznym moich gości, a tymczasem na mojej mini liście potraw na Wielkanoc mam jak… Czytaj dalej Wielkanocne

brunetkawkuchni
WEGAŃSKI HUMUS Z CIECIORKI I RZODKIEWKI 132

dużo cenniejszego od tego, które znajduje się w mleku lub nabiale. Rzodkiewka, czosnek i kumin, ułatwiający trawienie, uzupełniają tę zdrową kompozycję. Możecie z powodzeniem podać tę pastę na wielkanocne śniadanie. Przygotowanie: 20 min. Chłodzenie: 1 godz. Dla 6 osób: ● 1 puszka ciecierzycy (240 g)* ● 1 mały pęczek rzodkiewki ● 1 nieduża cytryna ● 1 ząbek czosnku ● szczypta pieprzu Cayenne (opcjonalnie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Świeżo wyciskany sok warzywno-owocowy 145

owoców, które dodadzą Ci energii podczas wiosennego przesilenia, dostarczą dużo błonnika i odżywią Twój organizm.  Tego typu sok warzywno-owocowy pij co najmniej przez 3 dni na II śniadanie i podwieczorek. 🍎🍊🍋 Składniki: - marchewki - pietruszka korzeń - buraki - kiwi - grejpfruty czerwone - pomarańcze - jabłka - cytryna Wszystkie warzywa i owoce przepuść przez soko-wyciskarkę. Kombinacja właśnie tych warzyw i owoców daje pyszny

MintTaste
Holiday Inn… Warsaw 120

sobie nawet takie jednodniowe lato w mieście bez wyjeżdżania z Warszawy, żeby odpocząć od szarej codzienności, albo uczcić jakieś wyjątkowe chwile. Niewiele trzeba, żeby zrobić sobie daycation. Uwielbiam też śniadania hotelowe i brunche niedzielne. Jestem jednak dość sceptyczna jeśli chodzi o restauracje hotelowe bardziej popołudniową porą. Kojarzą mi się z kuchnią masową, która nie jest ani smaczna, ani zdrowa

Ugotowane pozamiatane
Owsiane babeczki z bananami i jabłkiem. 133

jabłkiem, to był nasz przysmak jeszcze kilka dni temu. Wyszły bardzo aromatyczne, mięciutkie i fajnie delikatnie wilgotne. Muffinki bezglutenowe możecie jeść czy to do kawki czy to na drugie śniadanie. PRZEPIS: - 3 jajka - 110 g maki owsianej - 70 g mąki kukurydzianej - 60 g mąki ryżowej lub jaglanej - łyżka mąki ziemniaczanej - 100 ml oleju rzepakowego - 65 g jogurtu

SMYKWKUCHNI
Zajączek Wielkanocny 153

Pyszny i (mam nadzieję) piękny :) Oto moja propozycja na podanie przekąski na święta Wielkanocne. Zajączek Wielkanocny wypełniony tuńczykiem, papryką i szynką będzie idealną przekąską na śniadanie w Wielkanoc. Pięknie mi się przyrumienił. Nie miałam formy na zajączka. Znalazłam kartonową wersję w jednej z gazet na dekoracje Wielkanocne i z tej właśnie gazetki wycięłam szablon, a następnie wycięłam

Gotuję Testuję
Bułki pszenne 134

Najprostsze bułki na świecie. Jeżeli potrzebujecie jakieś smaczne bułki na śniadanie (albo na dowolną okazję) to to jest właśnie przepis, którego szukacie. Pyszny środek i lekko chrupiąca skórka. Zwykle, najprostsze pszenne bułki, ale smakiem Was powalą. Ciężko teraz takie znaleźć w sklepie. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Drożdżowe króliczki z czekoladą 139

chrupiących uszkach :) Słodkie, miękkie ciasto drożdżowe pachnące śmietanką i ciepłą czekoladą, a to wszystko w kształcie uszatych króliczków z chrupiącymi ogonkami. Późnym wielkanocnym porankiem, kiedy wszyscy już zachwycą się śniadaniem,a na stół wjadą wszelkie słodkości pewnością niejeden gość sięgnie po drożdżowe cudo z uszami do herbaty, czy kawy :) A dookoła sami najbliżsi ludzie, świąteczny, niespieszny klimat i wiosenna

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jajka faszerowane z czarnymi oliwkami i parmezanem 158

Wielkanocnego śniadania nie wyobrażam sobie bez faszerowanych jajek. Co roku mamy inny farsz, Mikołaj i Julek zawsze chętnie akceptują nową propozycję mamy. Dzisiejsza wersja faszerowanych jajek jest w klimacie włoskim. Po więcej przepisów na wielkanocne jajka, przystawki i sałatki zapraszam odsyłam do zakładki w bocznej szpalcie bloga Jajka, sałatki, przekąski . Składniki: 6-7 jajek 2 łyżki drobno tartego

Czerwień i błękit
JAJKA FASZEROWANE Z CHRZANEM I PASZTETEM Z KRÓLIKA 242

Moja Książka Kucharska JAJKA FASZEROWANE WIELKANOCNE Czym zaskoczyć podniebienia rodziny podczas wielkanocnego śniadania? Jajka faszerowane to jedna z propozycji najczęściej chyba goszczących na wielkanocnych stołach. Są bardzo łatwe i szybkie do przygotowania, a przy tym smaczne, kolorowe i można je zrobić na wiele sposobów. Jajka faszerowane to doskonała przekąska zarówno na Wielkanoc, jak również inną uroczystość domową lub przyjęcie

Moja Książka Kucharska
Sałatka z selerem naciowym i fenkułem 203

podstawowych przypraw, po czym wymieszać go z resztą produktów w misce. Całość odstawić do lodówki na co najmniej godzinę, dla "przegryzienia się" składników. Zajadać ze smakiem do pieczywka na śniadanie, lub bez dodatków jako lekką kolację

Grunt to przepis!
Biała kiełbasa zapiekana w boczku z winem lub piwem 221

Jeśli biała kiełbasa, to tylko parzona na świeżo. Tylko wtedy jest soczysta i delikatna. Odgrzewana to już nie to samo. Co jednak zrobić, kiedy po świątecznym śniadaniu zostanie nam sparzona i lekko już podeschnięta biała kiełbasa? Można ją wykorzystać do zrobienia pysznej zapiekanki z żurkiem i jajkiem lub zapiec po owinięciu boczkiem. W właśnie na tę drugą opcję będę

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania