czasu w kuchni, przygotowując dania, których wykonanie jest nieco bardziej pracochłonne. W weekendy często przygotowuję zapas portugalskiego dżemu marchewkowego, który będę jeść na szybkie śniadania w środku tygodnia. Czasem robię także
Vegan TasteDziś mam pyszny chlebek pszenno orkiszowy. Tym razem nie pieczony w naczyniu żaroodpornym a w zwykłej blaszce keksowej. Na śniadanie czy kolację idealny. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnikiwi polecam jako orzeźwiający napój w ciągu dnia. Jeśli lubicie domowe koktajle mleczne, to zapewne spodoba Wam się też koktajl owsiany z truskawkami , który można też pić na śniadanie
AniaGotuje.plJa i moje dzieci po prostu uwielbiamy najróżniejsze placki i placuszki. Dziś zapraszam Was na serniczkowe placuszki – delikatne i rozpływające się w ustach. Jak zawsze
Słodkie okruszkiNajlepszy pomysł na śniadanie? Domowa owsianka z jogurtem i malinami . Ta owsianka jest pyszna, szybka i prosta do zrobienia. Smakuje dzieciom, więc warto ją robić rano przed szkołą na miły początek dnia. To owsianka fit. Nie jest za słodka. Jedna łyżka miodu wystarczy, by wydobyć słodycz malin. Gorąco polecam taką zdrową owsiankę nie tylko latem. Zimą można
AniaGotuje.plmozzarellą, czarnymi oliwkami i białą fasolą Jamar , która dopełnia smak całej sałatki. Delikatnie przyprawiona sałatka, w której wyczuwalna jest mieszanka wszystkich warzyw. Polecam samą, do bagietki lub tostów na śniadanie. Sałatka rukola z pomidorkami i białą fasolą Jamar na lunch box się kłania Składniki: 1 opakowanie rukoli 6 suszonych pomidorów drobno pokrojonych spora garść czarnych oliwek puszka białej fasoli
Zasmakuj KuchniKusiło mnie oczywiście żeby zrobić słodki, ale jednak zdecydowałam się n wytrawny. Szybko się go robi i jest smaczny. Do miski wbić jajka, dodać mleko i
Kuchnia Pokoleńnajszybszą potrawą do wykonania. Nie trzeba posiadać żadnych zdolności kulinarnych, aby przygotować zdrową i pyszną zupę. U mnie zupa to podstawa menu i od kilku lat jem ją na śniadanie, dzięki temu mam energię na cały poranek i długo nie czuję głodu. Czasami słyszę od znajomych, że nie jedzą zup, gdyż nie mają czasu na ich gotowanie, więc przedstawiam
Kuchnia MagdaLenyZapraszam na smaczne, słodkie bezglutenowe racuszki. Idealne na słodkie i leniwe śniadanie np. w weekend. Zamiast mąki jaglanej możemy użyć zwykłej mąki pszennej. Polecam Składniki: 250 g ricotty 2 łyżki masła 1 jajko 1 łyżka cukru (można dać więcej) 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu 3 płaskie łyżki mąki jaglanej Przygotowanie: Masło rozpuszczamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneBardzo smaczna surówka, nada się również na drugie śniadanie. Wystarczy dodać podsmażonego fileta z kurczaka, pokrojonego na paski. Składniki 1 opakowanie roszponki 2 szalotki 6 mini papryczek słodkich 1 gruszka nashi 2 łyżki sezamu 2 łyżki czarnego sezamu 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki pestek dyni 75 ml oleju ryżowego 2 łyżki octu malinowego 2 łyżki śmietany
R'n'G KitchenDoskonała do śniadania, fajna do wędlinki na stół. Polecam. Składniki: rzodkiewka – około 5 szt zielony groszek z puszki jajka – około 5 szt szczypiorek 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/3 łyżeczki musztardy sól pieprz Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę. Rzodkiewkę kroimy w plastry, groszek odcedzamy z zalewy, szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce
MojaQchnia.plposiekana mleczna czekolada. Przepis banalnie prosty w 'obsłudze'- wymieszaj łyżką wszystkie składniki, przelej do formy, upiecz, i potem... zaserwuj sobie do kawy, a dziecku daj do szkoły na drugie śniadanie
Kraina Miodem Płynącaświata wykazują różnice w populacjach mikroflory. Skład mikroflory ziaren kefirowych jest zależny od regionu, z którego pochodzą. Placki z jabłkami na kefirze z grzybka tybetańskiego idealnie się sprawdzą na śniadanie, obiad, czy kolację. Gorąco polecam, życzę smacznego i.. na zdrowie Wydrukuj przepis The post Placki z jabłkami na kefirze z grzybka tybetańskiego appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkoUwielbiam szakszukę! Jem bardzo często, z przeróżnymi dodatkami i zazwyczaj na obiad, a nie na śniadanie. Ostatnio stwierdziłam, że skoro niejednokrotnie przyrządzam sos pomidorowo-pomarańczowy, to dlaczego by nie wykorzystać tego pomysłu i w tym daniu. To był sytrzał w dziesiątkę! Zdecydowanie najlepsza wersja szakszuki jaką jadłam. Z obiadu, z dnia wcześniejszego zostało mi trochę komosy ryżowej, więc wykorzystałam
Mienta blogSkładniki: ze strony Filozofia Smaku 3 jajka (osobno białka i żółtka) 3 łyżki erytrolu lub innego cukru* 30 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Moja Galeria Smaku