mielone - 47549 przepisów (strona:1344/3170)

Mini pączki serowe 122

szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka – tort czekoladowy z owocami MINI PĄCZKI SEROWE PRZYGOTOWANIE: 30 minut Składniki: – 300 g dwukrotnie mielonego twarogu (lub twarogu sernikowego z kubełka) – 350 g mąki pszennej – 3 jajka rozmiar M – 2 łyżki cukru pudru + 4-5 łyżek do obtoczenia pączków

nietylkopasta.pl
Mini sucharki z pastą serową 197

rozcieramy razem z serkiem śmietankowym oraz majonezem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekane orzechy włoskie (wcześniej można lekko je podprażyć na rozgrzanej patelni). Na koniec doprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy. Gotową pastę nakładamy na mini sucharki lub krakersy. Dekorujemy wg uznania

Smaki Na Talerzu
Gołąbki oszukane 188

Były już  gołąbki z kapusty coolwrap , a tym razem takie oszukane gołąbki robi się szybko,a są naprawdę smaczne.  kapusta  coolwrap 70 dag mielonego mięsa 1 cebula 1o dkg ryżu 2 jajka bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek koncentrat pomidorowy  bulion lub woda wegeta marchewka 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Ryż ugotować.Kapustę

Moje domowe kucharzenie
Sos z sera pleśniowego 91

opakowanie sera pleśniowego Lazur niebieski 200 ml gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz Ser i jogurt miksujemy (niekoniecznie na gładki sos). Dodajemy sól, świeżo mielony pieprz i natkę. Mieszamy i wkładamy do lodówki

Kardamonovy
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką 110

chwilę ugniatamy. Dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę, obrane i starte na dużych oczkach marchewkę i jabłko, poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Surówka najlepsza jest na drugi dzień

Kardamonovy
Kotlety rybne 99

filetów rybnych, 2 cebule, 1 sucha kajzerka, 3 – 4 łyżki bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, imbir suszony, cukier, olej do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą

królestwo garów
Pasta z jajek 149

również do wytrawnych babeczek. 6 jajek ugotowanych na twardo, 3 łyżki miękkiego masła, 1- 2 łyżki posiekanego koperku, 1 – 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 łyżka majonezu, sól, świeżo mielony pieprz, koreczki helskie lub anchois, Jajka zmiksować z masłem, majonezem, koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Świetnym dodatkiem do pasty będą koreczki helskie lub anchois. Jeżeli

królestwo garów
Pieczeń wieprzowa nadziewana 137

wieprzowego (szynka – cienki płat, schab), 40 g słoniny, 4 anchois, 20 g grzybów suszonych, 10 g kaparów, 2 cebule, 20 g masła, 1/2 suchej kajzerki, 1 jajko, pieprz świeżo mielony, 60 g tłuszczu (masło, smalec), 1/2 marchewki, 1/2 pietruszki, kawałek selera, 2 – 3 łyżki mąki, sól, kilka ziaren pieprzu, 3 owoce ziela angielskiego, 100 ml mocnego bulionu, Grzyby zalać

królestwo garów
Ciasto miodowe z serem i gruszkami 138

szklanki oleju 3 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki przyprawy do piernika (opcjonalnie) Masa serowa: 1 kg mielonego sera białego twarogowego 200 g masła 1 szklanka cukru 3 jajka 1 budyń w proszku bez cukru lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 ml mleka 2 łyżeczki wanilii Masa

Kuchcik gotuje
Mięso pieczone z kaszą pęczak i warzywami 160

łopatki wieprzowej 1 1/2 szklanki kaszy pęczak 2 cebule 4 ząbki czosnku 3 marchewki duży korzeń selera 2 pietruszki 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki tymianku 2 łyżeczki mielonego kminku łyżeczka suszonego koperku 4 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżki majeranku około 5 łyżeczek soli 3 szklanki gorącej wody tłuszcz do obsmażenia  Jak zrobić mięso pieczone z kaszą pęczak

Kuchcik gotuje
Zupa krem z batatów 156

batatów Zupa krem z batatów Składniki: ½ l bulion jeden batat czerwona papryka łyżka masła mała posiekana cebula dwa ząbki czosnku ½ łyżeczka słodkiej papryki w proszku szczypta gałki muszkatołowej mielonej lub świeżo tartej sól, pieprz do smaku jogurt naturalny grzanki masło czosnkowe Zupa krem z batatów Wykonanie: Batata obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Paprykę przekroić na pól

Pomysłowa kuchnia
UDZIEC Z INDYKA: najlepszy przepis na udziec z indyka duszony z warzywami 134

czosnek obrać, następnie posiekać w miseczce wymieszać musztardę i curry w proszku Krok 2. udziec z indyka rozłożyć na desce, oprószyć z każdej strony solą (można także pieprzem mielonym i natrzeć mieszanką musztardy oraz curry. Na wierzchu położyć kilka kawałków schłodzonego masła, mięso zrolować i obwiązać np. bawełnianą nitką. Następnie obsmażyć udziec na niewielkiej ilości tłuszczu i przełożyć

Moja Książka Kucharska
SURÓWKA Z POMIDORÓW I CEBULĄ do obiadu 115

pomidory z cebulą do obiadu. Prosta i smaczna surówka z pomidorów i cebulą.  Klasyczny, szybki przepis na surówkę obiadową z pomidorów, z dodatkiem cebuli. Pomidory doprawione solą i mielonym, czarnym pieprzem. Przed podaniem, pomidory z cebulą można posypać posiekanym szczypiorkiem albo koperkiem. Surówkę można też polać kwaśną, gęstą śmietaną. Pomidory z cebulą podajemy jako dodatek do drugiego dania

Moja Książka Kucharska
Tort orzechowy z jabłkami i masą śmietanową 191

swoje urodziny zrobiłam taki właśnie tort. Wyszedł fajnie - pysznie i nie za słodko. Składniki (tortownica o średnicy 24cm): Biszkopt orzechowy: 5 jajek 1 i 1/3 szklanki mielonych orzechów włoskich 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jabłka: 5 niedużych jabłek odmiany szara reneta 3 łyżki cukru 1/2 szklanki wody 2 płaskie łyżeczki żelatyny

Kuchnia domowa Ani
Pieczona biała kiełbasa 145

tylko na Wielkanoc, ale też na codzienny obiad. Składniki: 10 sztuk - ok 1 kg dobrej jakości białej kiełbasy, ok 600 g cebuli, łyżeczka soli, łyżka pieprzu czarnego grubo mielonego, 2 łyżki majeranku, 4 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, łyżka masła. Przygotowanie: Cebule obieramy i kroimy w pół plastry. Dodajemy sól, pieprz oraz majeranek, liść laurowy, ziele angielskie. Mieszamy

Lena Gotuje