mielone - 47549 przepisów (strona:1344/3170)

Puszysty sernik śmietankowy 263

szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1/2 szklanki cukru 120g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego z wiaderka 500ml śmietanki 30% 8 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru – 40g Dodatkowo: lukier lub polewa czekoladowa do polania ciasta     *** Przygotowujemy

Blog z Apetytem
Filet z kurczaka z beszamelem 127

Doskonałe danie obiadowe. Piersi z kurczaka soczyste,aromatyczne i bardzo smaczne. W sam raz na świąteczny obiad .Polecam. Składniki 4 filety z kurczaka 1/2 szklanki soku ananasowego zioła prowansalskie mielona słodka i ostra papryka gałka muszkatołowa sól,pieprz oliwa z oliwek Beszamel 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 400 ml mleka sól,pieprz Filety skropić oliwą. Zmieszać … Czytaj

gotuj ze mną
Tort „Dziaduch” - baumkuchen 89

Maria Disslowa poleca polukrowanie ciasta, ja uważam że jest tak smaczne, że nie ma co go dosładzać glazurą. 180 g masła, 180 g cukru pudru, 10 jajek, 1/2 łyżeczki mielonych goździków, 1/2 łyżeczki cynamonu, skórka otarta z 1 cytryny, 250 g mąki (u mnie tortowa), sól, Masło ubić na śmietanę, dalej ucierając dodawać cukier, a następnie żółtka. Na koniec

królestwo garów
Mini tarty ze szpinakiem i szynką 116

ewentualnie schłodzona, kwaśna śmietana farsz: 4 plastry , chudej wędzonej szynki 2 – 3 szalotki 1 opakowanie mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 4 łyżki słodkiej śmietany kremówki 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka masła ser feta 2 jajka 1 łyżeczka cukru sól ,pieprz do smaku Składniki z listy ciasto , chłodzimy w lodówce , a następnie wyrabiamy na gładkie ciasto

Ogrodnik w podróży
Kremowy sernik z ananasem 151

puszki. Oczywiście ze świeżym ananasem sernik wychodzi smaczniejszy. Sernik po upieczeniu jest delikatny i kremowy, ale dość zwarty i dobrze się kroi. Do przygotowania sernika najlepiej użyć dobrej jakości mielonego gęstego twarogu lub kupić w kawałku i zmielić samemu. Należy omijać sery w składzie, których są zagęstniki, konserwanty lub inne dziwne rzeczy. Ilość porcji: Czas przygotowania: 50 minut + pieczenie

Kuchcik gotuje
Sałatka z makaronem, kabanosami i papryką 92

miski. Dodajemy do niego pokrojone w plasterki kabanosy i ogórki, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojonego w półplasterki pora, odsączoną fasolę, poszatkowany koperek, majonez i jogurt. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki. Sałatka smakuje zdecydowanie lepiej jak jest schłodzona

Kardamonovy
Tarta z ziemniakami i białą kiełbasą z sosem o smaku wielkanocnego żurku 170

pełnoziarnistej lub pszennej 2 łyżki masła (ok. 60 g) ¾ szklanki zakwasu na żurek 2 jajka i 1 białko jajka kurzego 2 ząbki czosnku 200 g śmietany 12% sól, grubo mielony pieprz 1 łyżka suszonego majeranku opcjonalnie świeży majeranek lub tymianek do posypania tarty po upieczeniu   Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz

Eat me! Fit me!
Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i zielonymi szparagami 111

plastra i zwinąć ruloniki. Truskawki oczyść z szypułek, umyj i przekrój na połowę lub jeśli masz duże owoce to na ćwiartki. Wyłóż na talerz szparagi i truskawki. Posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem. Sos możesz podać oddzielnie w małej salaterce. Składniki SAŁATKA 150 g szpinaku baby pęczek zielonych szparagów 250 g truskawek 100 g szynki suszonej np. jamon serrano garść

Eat me! Fit me!
Omlet twarogowo – pietruszkowy z dodatkiem sera żółtego 118

które przypadanie do smaku wszystkim miłośnikom omletów i serów. Omlet ten smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam – 2 jajka – 40g twarogu półtłustego drobno mielonego – 30g twardego sera żółtego (u mnie gouda) – garść drobno posiekanej pietruszki – przyprawy wg smaku (u mnie granulowany czosnek, papryka słodka wędzona, czubryca żółta, kurkuma, pieprz) Jajka

Smaki Armine
Polędwiczki w sosie musztardowym 183

musztardy z miodem 2 łyżki whisky 2 cebule szalotki 2 łyżki masła 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka startego parmezanu 200 ml śmietanki 30 lub 36% sól, oregano świeżo mielony pieprz natka pietruszki Przygotowanie : - Polędwiczki opłukać w zimnej wodzie, wytrzeć do sucha i oczyścić z błonek - Mięso pokroić na 2 cm plastry - każdy z nich docisnąć dłonią (rozpłaszczyć) - Każdy

Alutka-Gotuje
Pieczony omlet ze szparagami, fetą i papryką 179

zielonych szparagów 1 opakowanie sera feta (200 g) 1 żółta papryka 3 jajka 1 małe opakowanie jogurtu greckiego light 1 łyżka oliwy z oliwek garść pomidorków koktajlowych sól świeżo mielony pieprz Szparagi płuczemy i łamiemy w 1/3 długości, aby pozbyć się zdrewniałych końcówek. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy 4 minut. Odcedzamy. Jajka wbijamy do miseczki. Dodajemy jogurt grecki

My Chcemy Jeść
Ciasto serowo-orzechowe 176

białka - 150 g cukru kryształu - 150 g wiórków kokosowych - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ciasto orzechowe - 4 jajka - 100 g cukru kryształu - 100 g mielonych orzechów włoskich - 1 łyżka mąki pszennej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz - galaretka brzoskwiniowa Przygotowanie: Na początek zabieramy się za przygotowanie sernika. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym

Zainspirowana w kuchni
Mazurek z karmelem, figami i orzechami 138

następnie zdjąć z palnika. Dodać masło i śmietanę kremówkę, wymieszać do rozpuszczenia. Wrócić na palnik i pogotować na małej mocy okoły minuty, cały czas mieszając. Dodać około ½ łyżeczki grubo mielonej soli. Wystudzić. Zgęstniałą masę wyłożyć na kruchy spód. Orzechy prażymy na suchej patelni (ostrożnie aby nie spalić). Wysypać na czystą ściereczkę kuchenną i ocierając o siebie osunąć brązową skórkę

Pyry na Gaz
Kiełbaska z królika 466

Ładne chude mięsko pokroiłem w kostkę 1-1,5 cm, a resztę na 10 mm. PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 19 g/kg -pieprz biały 1 g/kg -pieprz czarny drobno mielony 2 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -czosnek zgnieciony przez praskę 3 g/kg -woda 200 ml -jelita wieprzowe 24/26 WYKONANIE Po klasyfikacji mięso peklujemy w osobnych pojemnikach względem wielkości

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek z próżni-surowy 165

SUROWIEC: -boczek bez skóry najlepiej tłusty, im tłuściejszy tym lepiej PRZYPRAWY: -peklosól 22 g/kg -kozieradka 1g/kg -jałowiec mielony 1g/kg -czosnek świeży w plasterkach ilość według uznania WYKONANIE Boczek nacieramy wszystkimi przyprawami kroimy czosnek w cieniutkie plasterki i układamy na boczku. Pakujemy próżniowo. Czas 5 miesięcy w temperaturze 4-6 stopni, po 1-2 tygodniach w zależności kto jak lubi

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania