mielone - 47549 przepisów (strona:1347/3170)

Gołąbki z kuskus na zielono -szpinak, zioła 116

smaku chili, 1 łyżka posiekanego drobno świeżego rozmarynu, 1 pęczek koperku, 1 pęczek zielonej pietruszki, ½ płaska łyżeczka czosnku granulowanego, 200 g kaszy kuskus, sól do smaku, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, na czubek łyżki pieprzu ziołowego, ponadto: sól do gotowania, koperek do posypania, szczypiorek, masło klarowane. Przygotowanie: Dymkę kroimy w drobną kostkę, a świeże zioła drobno siekamy

Moniki Smakołyki
Lekka sałatka z grejpfrutem 135

twarogu półtłustego 4 rzodkiewki 2 łyżki orzeszków pinii Sos: 2 łyżki łyżki oliwy lub oleju 2 łyżki soku z grejpfruta 1 łyżeczka miodu 1 łyżka posiekanej mięty świeżo mielony kolorowy pieprz sól himalajska Instructions Sałata: Orzeszki pinii delikatnie podprażyć na suchej patelni. Liście sałat umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. Grejpfruta dokładnie umyć, obrać, wyfiletować (pozbywając się

Fitsweet.me
Kotlety rybne z zieleniną 102

filetów rybnych, 2 cebule, 1 sucha kajzerka, 3 – 4 łyżki bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, 3 - 4 łyżki siekanego koperku, 3 – 4 łyżki siekanego szczypiorku, cukier, olej/oliwa do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć

królestwo garów
Sałatka ” Wiosenny tuńczyk z fetą ” , mniam ! 118

ogórki kiszone , takie większe 1 średniej wielkości , czerwona papryka , grubościenna 1 pęczek koperku 1 duża łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka greckiego jogurtu 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka chilli lub ostrej papryki ( jeśli nie lubicie ostrości , pomijacie ) 1 łyżeczka cukru sól do smaku Ryż przekładamy do miski , dodajemy do niego posiekana drobniutko cebule , wyciśnięty praską

Ogrodnik w podróży
Krem z kiszonej kapusty z wędzonym łososiem i koperkiem 149

opakowania kapuśniaku z kiszonej kapusty Hortex 150g wędzonego łososia 2 cebule 3 ząbki czosnku 8 liści laurowych 10 ziela angielskiego 1,5l wywaru mięsnego z żeberek 2 łyżeczki kminku mielonego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 pęczek świeżego koperku 3 łyżki śmietany 18% sól pieprz olej Wykonanie: 1. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać opakowania

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka marchewkowa – ciasto marchewkowe 153

możemy dodać odrobinę wody lub soku z cytryny. Tak przygotowanym lukrem dekoruję babkę, dodatkowo możemy pozostawić troszkę białego lukru i dodać do niego barwnik spożywczy, ja dodałam łyżeczkę młodego mielonego jęczmienia i zabarwiłam lukier na zielono, i popisałam biały lukier. Polukrowaną babkę odstawiam do zastygnięcia lukru. Babka marchewkowa jest gotowa, życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Chow mien z mieszanką chińską / Chow mein with a Chinese mixture 162

procesowi zamrażania zachowują swoje witaminy i składniki mineralne. Składniki: (4 porcje) 1 opakowanie mieszanki chińskiej Hortex 200 g. makaronu chow mien 3 łyżki oleju sezamowego 4 ząbki czosnku szczypta mielonej papryczki chili 1 łyżka miodu 1 łyżka jasnego sezamu 1 łyżka czarnuszki szczypiorek do posypania pieprz i sól do smaku Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć czosnek pokrojony

Delicious Place
Wilgotna babka serowo-czekoladowa 130

sera). Masę przełożyć do formy z kominkiem wysmarowanej cieniutko masłem. Babkę piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Po wystudzeniu babkę oblać polewą czekoladową. Ja dodatkowo posypałam mieloną kawą

My simple kitchen
Różany sernik z musem i kawiorem z czarnej porzeczki 141

kawior owocowy :  150 ml soku czarna porzeczka nektar Hortex  1 łyżeczka agar-agar (Agartyna) ok (200 ml zimnego oleju np rzepakowego) Wykonanie :  1. Przygotowujemy spód. Herbatniki mielimy w robocie i dolewamy przestudzone masło. Masa ma mieć konsystencję mokrego piasku. Blachę wykładamy papierem, i równomiernie wykładamy masę. 2.Ser mielimy i mieszamy z śmietanką kremówką oraz sokiem. Żółtka ucieramy

vaniliowoczekoladowa
Tort kruchy z budyniem i owocami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 138

oleju rzepakowego -110-30g napoju roślinnego -3 łyżeczki babki jajowatej Budyń waniliowy -500ml mleka kokosowego -200ml wody -180-200g ksylitolu -2 budynie z mieloną wanilią np. Amylon   Dodatkowo -owoce typu maliny, porzeczki, wiśnie, truskawki np. mrożone KRUCHE KAKAOWE CIASTO 1. Skrobię, mąki, orzechy, kakao   i proszek wymieszać razem. 2. Olej, ksylitol i napój

Candy Pandas
Pierś kurczaka sauté 119

suszonymi pomidorami Pierś kurczaka w słodkiej śmietance z pomidorami Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, lubczyk, oregano, ostra i słodka mielona papryka olej rzepakowy do smażenia, może być masło klarowane, olej kokosowy PRZYGOTOWANIE: Mięso dobrze myję, lekko osuszam papierowym ręcznikiem. Wykrawam błony. Jeśli piersi są duże przekrawam je wzdłuż

Zasmakuj Kuchni
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 164

zamrożoną jedną część ciasta. Na czas przygotowania masy serowej formę wstawić do lodówki.  Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, pod koniec ucierania dodawać stopniowo jajka, a później mielony ser i budyń. Masy zbyt długo nie miksować, tylko do połączenia się składników. Masę wyłożyć na tarte ciasto i poukładać na niej przekrojone na 3 części odsączone z syropu

Kuchcik gotuje
Pikantny pasztet marchewkowy 169

torebki ugotowanej masło orzechowe – 3 łyżki cebula – 1 sztuka czosnek – 2 ząbki liść laurowy – 2 sztuki harissa – 1 łyżka koncentrat pomidorowy – 2 łyżeczki mielona kolendra – 1 łyżeczka kmin rzymski – 1 łyżeczka jajka – 3 sztuki woda – 2 szklanki olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik

wiecejwarzyw.pl
Fit muffinki czekoladowe z waniliowym twarożkiem 191

duże jajka 200 ml mleka roślinnego 100 g roztopionego oleju kokosowego lub rzepakowego Warstwa serowa: 200 g półtłustego twarogu 100 g serka waniliowego 1 żółtko 3 łyżki ksylitolu szczypta mielonej wanilii Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Ciasto: W naczyniu umieścić składniki mokre: jajka, mleko i masło. Dodać cukier i wymieszać rózgą kuchenną do połączenia się składników. Bezpośrednio do mokrych

Healthy food explorer
Zakręcony makaron z indykiem i warzywami, o nucie orientalnej (danie bezglutenowe) 119

tego warzywa na al dente przygotowane i z makaronem wymieszane. Kolendra dodała świeżości, powiewu wiosny i radości.  Składniki: marynata: 2 łyżki sosu sojowego ciemnego, 1 płaska łyżeczka świeżo mielonego pieprzy kolorowego, ½ płaskiej łyżeczki curry, pozostałe składniki: 1 polędwiczka z indyka ok. 200 g, ½ brokułu, 2 niewielkie marchewki, 2 szalotki, 1,5 szklanki mrożonego groszku zielonego Hortex

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania