smaku chili, 1 łyżka posiekanego drobno świeżego rozmarynu, 1 pęczek koperku, 1 pęczek zielonej pietruszki, ½ płaska łyżeczka czosnku granulowanego, 200 g kaszy kuskus, sól do smaku, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, na czubek łyżki pieprzu ziołowego, ponadto: sól do gotowania, koperek do posypania, szczypiorek, masło klarowane. Przygotowanie: Dymkę kroimy w drobną kostkę, a świeże zioła drobno siekamy
Moniki Smakołykitwarogu półtłustego 4 rzodkiewki 2 łyżki orzeszków pinii Sos: 2 łyżki łyżki oliwy lub oleju 2 łyżki soku z grejpfruta 1 łyżeczka miodu 1 łyżka posiekanej mięty świeżo mielony kolorowy pieprz sól himalajska Instructions Sałata: Orzeszki pinii delikatnie podprażyć na suchej patelni. Liście sałat umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. Grejpfruta dokładnie umyć, obrać, wyfiletować (pozbywając się
Fitsweet.mefiletów rybnych, 2 cebule, 1 sucha kajzerka, 3 – 4 łyżki bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, 3 - 4 łyżki siekanego koperku, 3 – 4 łyżki siekanego szczypiorku, cukier, olej/oliwa do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć
królestwo garówogórki kiszone , takie większe 1 średniej wielkości , czerwona papryka , grubościenna 1 pęczek koperku 1 duża łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka greckiego jogurtu 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka chilli lub ostrej papryki ( jeśli nie lubicie ostrości , pomijacie ) 1 łyżeczka cukru sól do smaku Ryż przekładamy do miski , dodajemy do niego posiekana drobniutko cebule , wyciśnięty praską
Ogrodnik w podróżyopakowania kapuśniaku z kiszonej kapusty Hortex 150g wędzonego łososia 2 cebule 3 ząbki czosnku 8 liści laurowych 10 ziela angielskiego 1,5l wywaru mięsnego z żeberek 2 łyżeczki kminku mielonego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 pęczek świeżego koperku 3 łyżki śmietany 18% sól pieprz olej Wykonanie: 1. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać opakowania
Szalona Kuchnia Ewelinymożemy dodać odrobinę wody lub soku z cytryny. Tak przygotowanym lukrem dekoruję babkę, dodatkowo możemy pozostawić troszkę białego lukru i dodać do niego barwnik spożywczy, ja dodałam łyżeczkę młodego mielonego jęczmienia i zabarwiłam lukier na zielono, i popisałam biały lukier. Polukrowaną babkę odstawiam do zastygnięcia lukru. Babka marchewkowa jest gotowa, życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujeprocesowi zamrażania zachowują swoje witaminy i składniki mineralne. Składniki: (4 porcje) 1 opakowanie mieszanki chińskiej Hortex 200 g. makaronu chow mien 3 łyżki oleju sezamowego 4 ząbki czosnku szczypta mielonej papryczki chili 1 łyżka miodu 1 łyżka jasnego sezamu 1 łyżka czarnuszki szczypiorek do posypania pieprz i sól do smaku Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć czosnek pokrojony
Delicious Placesera). Masę przełożyć do formy z kominkiem wysmarowanej cieniutko masłem. Babkę piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Po wystudzeniu babkę oblać polewą czekoladową. Ja dodatkowo posypałam mieloną kawą
My simple kitchenkawior owocowy : 150 ml soku czarna porzeczka nektar Hortex 1 łyżeczka agar-agar (Agartyna) ok (200 ml zimnego oleju np rzepakowego) Wykonanie : 1. Przygotowujemy spód. Herbatniki mielimy w robocie i dolewamy przestudzone masło. Masa ma mieć konsystencję mokrego piasku. Blachę wykładamy papierem, i równomiernie wykładamy masę. 2.Ser mielimy i mieszamy z śmietanką kremówką oraz sokiem. Żółtka ucieramy
vaniliowoczekoladowaoleju rzepakowego -110-30g napoju roślinnego -3 łyżeczki babki jajowatej Budyń waniliowy -500ml mleka kokosowego -200ml wody -180-200g ksylitolu -2 budynie z mieloną wanilią np. Amylon Dodatkowo -owoce typu maliny, porzeczki, wiśnie, truskawki np. mrożone KRUCHE KAKAOWE CIASTO 1. Skrobię, mąki, orzechy, kakao i proszek wymieszać razem. 2. Olej, ksylitol i napój
Candy Pandassuszonymi pomidorami Pierś kurczaka w słodkiej śmietance z pomidorami Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, lubczyk, oregano, ostra i słodka mielona papryka olej rzepakowy do smażenia, może być masło klarowane, olej kokosowy PRZYGOTOWANIE: Mięso dobrze myję, lekko osuszam papierowym ręcznikiem. Wykrawam błony. Jeśli piersi są duże przekrawam je wzdłuż
Zasmakuj Kuchnizamrożoną jedną część ciasta. Na czas przygotowania masy serowej formę wstawić do lodówki. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, pod koniec ucierania dodawać stopniowo jajka, a później mielony ser i budyń. Masy zbyt długo nie miksować, tylko do połączenia się składników. Masę wyłożyć na tarte ciasto i poukładać na niej przekrojone na 3 części odsączone z syropu
Kuchcik gotujetorebki ugotowanej masło orzechowe – 3 łyżki cebula – 1 sztuka czosnek – 2 ząbki liść laurowy – 2 sztuki harissa – 1 łyżka koncentrat pomidorowy – 2 łyżeczki mielona kolendra – 1 łyżeczka kmin rzymski – 1 łyżeczka jajka – 3 sztuki woda – 2 szklanki olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik
wiecejwarzyw.plduże jajka 200 ml mleka roślinnego 100 g roztopionego oleju kokosowego lub rzepakowego Warstwa serowa: 200 g półtłustego twarogu 100 g serka waniliowego 1 żółtko 3 łyżki ksylitolu szczypta mielonej wanilii Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Ciasto: W naczyniu umieścić składniki mokre: jajka, mleko i masło. Dodać cukier i wymieszać rózgą kuchenną do połączenia się składników. Bezpośrednio do mokrych
Healthy food explorertego warzywa na al dente przygotowane i z makaronem wymieszane. Kolendra dodała świeżości, powiewu wiosny i radości. Składniki: marynata: 2 łyżki sosu sojowego ciemnego, 1 płaska łyżeczka świeżo mielonego pieprzy kolorowego, ½ płaskiej łyżeczki curry, pozostałe składniki: 1 polędwiczka z indyka ok. 200 g, ½ brokułu, 2 niewielkie marchewki, 2 szalotki, 1,5 szklanki mrożonego groszku zielonego Hortex
Moniki Smakołyki