śmietanowo musztardowym sosie! Ekstra szybkie i ekstra smaczne Składniki: 200 g makaronu spaghetti pół szklanki mrożonego zielonego groszku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku polskiego sól, świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka musztardy papryka konserwowa 2 łyżeczki kaparów puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 125 ml śmietanki 18% 1/4 szklanki wody z gotowania makaronu Makaron gotować
Mój pomysł nawersję barszczu lubisz najbardziej? Składniki: 400 g buraków 250 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 2 l wody 0,5 szklanki zakwasu burakowego 0,5 szklanki śmietanki 18% sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki mąki 1 łyżeczka cukru 1 ząbek czosnku polskiego dodatkowo: 2 średnie ziemniaki, puszka fasoli czerwonej, świeży koperek, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Wersja bez warzyw i dodatków
Mój pomysł naspełniam obie gotując w dwóch garach Ja jestem fanką sosu koperkowego a mąż pomidorowego – a jak jest u Was, która wersja bliższa sercu? KLOPSIKI: 500 g mięsa mielonego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 czerstwa bułka 1 jajko sól, pieprz papryka słodka w proszku olej do smażenia Czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Cebulę , czosnek, jajko, namoczoną dobrze
Mój pomysł nasolą i mieszamy. Do miski z cebulą dodajemy twaróg i dokładnie dusimy go widelcem. Następnie dodajemy śmietanę, pokrojony szczypior oraz kilka pokrojonych w kostkę rzodkiewek. Doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gdyby masa była zbyt zbita (może się zdarzyć ser bardziej suchy) wówczas dolewamy trochę kefiru lub śmietany. Takie proporcje stosuję od dawna i tak naprawdę
Smaczne Zdrowewędzonej na zimno z udźców wieprzowych , 3 - 4 cebulki dymki ze szczypiorkiem, ½ płaska łyżeczka cukru, 2 łyżki oleju rzepakowego, pęczek zielonej pietruszki, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżka masła, ok. 50 ml mleka. Przygotowanie: Purre: Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Ziemniaki dodajemy
Moniki Smakołykizupę cebulową, ale taką nie do końca tradycyjną francuską, ale troszkę inną. Taka zupka jest bardzo rozgrzewająca, idealna na chłodniejsze wieczory. Zupa cebulowa z klopsikami składniki: 200 g mielonego mięsa wieprzowego 1 litr bulionu warzywnego 4 duże cebule 500 ml białego wytrawnego wina 100 ml śmietany 18% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa cebulowa z klopsikami wykonanie: Mięso przekładamy
Delusional Trinecharakteru. Z podanych składników otrzymacie duży garnek tej pysznej zupki więc obiad na dwa dni macie z głowy ;) a na drugi dzień jest ona jeszcze smaczniejsza. Pulpeciki: 500 g mielonej wołowiny jajko 1/2 małej cebuli ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej łyżeczka majeranku sól, pieprz olej do smażenia Zupa: 2 małe główki młodej kapusty słoiczek koncentratu pomidorowego
Smakołyki Asichili w oleju to niezwykła przyprawa do kuchni chińskiej. Tak to wygląda: Chilli Black Bean Sauce Teraz też czas na tofu. Pokrojone w kostkę wrzucamy do curry, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i jeszcze chwilę wszystko gotujemy. Na samym końcu wrzucamy drobno pokrojoną kolendrę i szczypiorek. Teraz tylko wymieszamy wszystko i danie jest gotowe. Mamy nadzieję, że przepis nie jest
vegetaniejakiś czas z przyjemnością można zjeść posiłek typowo wegański lub wegetariański.. Tym razem zapraszam na frytki w wegańskim parmezanie. Pycha! Składniki; ok pół kg ziemniaków 2 łyżki mielonego siemienia lnianego Skworcu 8 łyżek wody pół szklanki mąki z migdałów Skworcu 4 łyżki suszonych płatków drożdżowych Skworcu łyżeczka suszonych płatków czosnkowych Skworcu pół łyżeczki soli
Radość kipiąca uśmiechem.ząbki czosnku 2cm świeżego imbiru łyżeczka oliwy z oliwek 100g groszku cukrowego 100g kukurydzy baby puszka pomidorów łyżka przecieru pomidorowego puszka mleka kokosowego (400ml) sól, pieprz, gałka muszkatołowa, mielony kminek, kurkuma, papryka słodka oraz chilli Dodatkowo 150g makaronu ryżowego , ogórek zielony i szczypiorek Sposób przygotowania: Makaron ryżowy przygotuj wedle instrukcji na opakowaniu. Na oliwie z oliwek podsmaż drobno posiekaną
wysmienityodjazd :P A więc tak: Składniki: 200 g ryżu 2 duże jabłka 4 łyżki śmietany 18% 1 jajko 1 łyżka ksylitolu (można dodać więcej lub pominąć) 1 łyżka mielonego cynamonu Przygotowanie: Ugotowany al’ dente ryż mieszamy ze startymi na dużych oczkach jabłkami, śmietaną, jajkiem, cynamonem (ile lubcie) i ksylitolem (do smaku). Przekładamy do jednorazowej keksówki i pieczemy
R'n'G Kitchenduszona Składniki: 800 g łopatki wieprzowej 30 ml oleju roślinnego 3 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 4 liście laurowe 5 ziarna ziela angielskiego 10 goździków 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 2 łyżki miodu 1/2 szklanki ketchupu łagodnego (ja użyłem ketchupu Roleski ) 200 ml wody sól, pieprz czarny Przygotowanie: Łopatkę
kuron.com.plprzepyszne ciasteczka, do zrobienia których potrzebujemy tylko 3 składniki: mąkę, ser biały i masło.Niesamowicie kruche i delikatne, a w smaku przypominają trochę ciasto francuskie. SKŁADNIKI 250 g twarogu mielonego (jak na sernik) 250 g masła w temperaturze pokojowej 250 g mąki pszennej 2 słodkie jabłka cukier puder do oprószenia WYKONANIE Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na drobne
Mała w garnku mieszamnie taka przekąska sprawdza się niemalże na każdej imprezie! Ślimaczki z cheddarem i sezamem SKŁADNIKI: opakowanie ciasta francuskiego, ok. 285 g tarty cheddar kilka łyżek koncentratu pomidorowego ostra mielona papryka 1 małe jajko sezam jasny lub czarny do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozkładam na blacie, równomiernie smaruję kilkoma łyżkami koncentratu, posypuję tartym cheddarem i ostrą papryką. Zwijam ciasto w roladę
Zasmakuj Kuchnichorizo 100 g sera żółtego kilka czarnych oliwek połowa papryczki chili gałązka kocanki włoskiej mała gałązka tymianku cytrynowego gałązka ziela oliwnego mała gałązka kalaminty kocimiętkowatej olej/oliwa z oliwek świeżo mielony pieprz sól Na początku chorizo kroimy w półplasterki i podsmażamy na suchej patelce. Smażymy aż będzie chrupiące. Ostawiamy do przestudzenia. Ser ścieramy na tarce lub kroimy w małą kostkę
PatiGotuje