truskawek to istne niebo w gębie. Na cieplejsze dni obiad idealny! Składniki 0,5 kg mąki pszennej 200 ml ciepłej wody 60 ml oleju pół łyżeczki soli 2 kostki mielonego twarogu półtłustego 2-3 łyżki śmietany 12%-18% 2 łyżki cukru pudru łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki skórki otartej ze sparzonej cytryny do podania: truskawki, śmietana 12%-18%, jogurt
Analiza SmakuPrzygotowanie tego pysznego makaronu zajmuje ok.20 minut. Na 3 porcje 125 g makaronu 200 g kurek 1 mała cebula 300 ml słodkiej śmietanki Sól Sporo pieprzu najlepiej grubo mielonego 1 łyżka masła Trochę zielonej pietruszki do posypania. Opcjonalnie 25 ml whiski lub koniaku Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Na dużej patelni roztapiamy masło i dodajemy pokrojoną
Andzia Pichciprzesiać dodać resztę składników ,wymieszać i ugnieść ciasto. Jedną trzecią część ciasta wkładamy do zamrażalnika. Pozostałym ciastem wykładamy formę do pieczenia 24cm/39 cm Masa serowa 1 kg sera twarogowego mielonego w wiaderku 1 jajko 150 gram margaryny lub masła 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy w proszku 1 puszka brzoskwiń Dodatkowo 3/4 szklanki cukru zwykłego do ubicia
Andzia Pichciwietna propozycja na obiad lub imprezę. Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mleka 2 jajka M Czubata szklanka mąki pszennej 2 łyżki śmietany sól 50 ml.oleju ⧪ Farsz ok. 500/600 gram mięsa mielonego dowolnego 150 gram włoszczyzny z porem(użyłam mrożonej 100 gram ryżu Przyprawa do gyrosa według uznania ok. 1 łyżka sól olej ⧪ Dodatkowo do panierowania 2 jajka Mąka
Andzia Pichcizasmakuje dorosłym jak i dzieciom. Prosty do przygotowania. Nam smakuje najlepiej z ryżem ale makaron też będzie fajną opcją. Na 4/5 porcji Pulpety ok 500 gram mięsa mielonego z indyka lub z kurczaka 1 jajko M ok.4/5 łyżek wody sól,pieprz 1 plaska łyżka majeranku 1 łyżka bułki tartej mały ząbek czosnku Na sos 1 puszka pomidorów
Andzia Pichciświeżej papryki (użyłam czerwonej i żółtej) 100 gram pieczarek 1 jajko M 1 łyżka kwaśnej śmietany lub jogurtu 1 łyżka mąki wegeta( przepis na domową wegetę tutaj ) grubo mielony pieprz sól Mięso z indyka kroimy w bardzo drobną kostkę przekładamy do miski, następnie również bardzo drobno kroimy w kosteczkę paprykę i pieczarki,dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy
Andzia Pichcidoprawione solą i pieprzem.Mniam czego chcieć więcej :) 250 gram twarogu półtłustego 200 gram kwaśnej śmietany 18% lub 12% 3/4 cebule dymki lub 1 biała średnia sól grubo mielony pieprz Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Ser ugniatamy widelcem, dodajemy śmietanę,pokrojoną cebulę i przyprawy . Całość dokładnie mieszamy. Dobrze jest odstawić na jakiś czas aby smaki się przegryzły. Można
Andzia Pichciwraz z przyprawami,masłem, bułką tartą i żółtkami. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10/15 minut. Następnie zwilżonymi wodą dłońmi formujemy kotleciki (masa jest nico luźniejsza od tradycyjnych kotletów mielonych) i obtaczamy z każdej strony w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz do smażenia najlepiej masło klarowane. Przekładamy kotlety i smażymy z jednej strony na lekko złoty
Andzia Pichcizimno tym razem jagodowy ale będzie równie smaczny z truskawkami czy malinami. Idealny letni deser 300 gramów jagód( u mnie mrożonych) 300 ml śmietanki kremówki 500 gramów sera twarogowego mielonego z wiaderka 1 żółta galaretka 2 galaretki o smaku owoców leśnych ok 8/9 łyżek cukru ok. 15 szt. biszkoptów opcjonalnie do dekoracji świeże jagody lub borówki Żółtą galaretkę zalewamy
Andzia PichciPrzepisy na diecie Ketogenicznej Klopsiki to chyba jedno z najbardziej ulubionych dań do zrobienia. Robi się je bardzo szybko i prosto. Zapraszam wspólnego gotowania #ketoobiad Składniki: 500g mięsa mielonego z szynki lub łopatki (ewentualnie może być z drobiu) 2 duże cebule 2 łyżeczki masła 5 pomidorów koktajlowych (można zastąpić łyżeczką koncentratu pomidorowego) 2 jajka świeża bazylia – kilka listków
Keto - Meto Przepisycebule 1/2 szklanki passaty pomidorowej 3/4 szklanki mleczka kokosowego 4-5 łyżeczek Łagodna pasta Mild Curry Spice Paste Patak’s Dodatkowo: Bulion drobiowy około 400ml, olej do smażenia Przyprawy: mielony kmin rzymski, czosnek granulowany, sól, imbir w proszku, cukier Przygotowanie: Filet przekroić wzdłuż następnie pokroić w nie duże skośne plastry. Mięso zamarynować łyżeczką czosnku granulowanego, pół łyżeczki imbiru oraz
W garach u Gosidodatków pochodzenia zwierzęcego. Zastanawiałam się nad dodatkiem tofu zamiast kiełbasy, ale ostatecznie wybór padł na pieczarki. Składniki (na 3 porcje): pół główki kapusty łyżeczka kminku wrzątek pół łyżeczki mielonej kozieradki 3 pieczarki cebula marchew 3 listki (nie gałązki) lubczyku 2 łyżki oleju sól 2 płaskie łyżeczki papryki słodkiej pęczek koperku 2 szczypiorki dymki Kapustę poszatkować, zalać wodą
Weekendy w domu i ogrodzieminut. Gdy czas nagrzewania piekarnika jest dłuższy, trzeba wydłużyć czas pieczenia bułeczek. Bułeczki powinny się lekko przyrumienić. Upieczone bułeczki wyjmujemy z piekarnika. Przed podaniem posypujemy mielonym ksylitolem lub cukrem pudrem lub polewamy delikatnie lukrem. U mnie wersja z lukrem marcepanowym: Kilka łyżeczek pudru trzcinowego+ kilka kropli aromatu migdałowego+ kremówka. Kremówkę dolewamy stopniowo do pudru z olejkiem i mieszamy
Smaczne Zdrowe