kotlety z kapustą pekińską i ryżem ( klik ) . Składniki: pół kapusty pekińskiej 1 jabłko około 2 cm pora 1 marchewka 1 pełna łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku szczypta słodkiej czerwonej papryki do smaku Przygotowanie: Surówkę warto przygotować wcześniej, aby smaki mogły się przegryźć. Kapustę szatkujemy. Jabłko obieramy i trzemy na tarce
Słodkie okruszkitutaj znajdziecie przepis na żołądki w sosie musztardowo-chrzanowym . Podroby kocham od dziecka, uważam, że to pyszna alternatywa dla wszechobecnych grillowanych kurczaków czy już znudzonych kotletów schabowych czy mielonych. Żołądki zawierają bardzo dużo białka, co będzie istotne na pewno dla osób aktywnych. Jeżeli nigdy nie próbowaliście, szczerze Was zachęcam, w tej wersji, z kaszą smakują wyśmienicie. Podaje je zazwyczaj
Kuchnia Bazyliimasła i margaryny 2 łyżeczki cukru waniliowego ( miałam swojski) 1 jajko Składniki na masę: 800 ml. mleka 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru 1 paczka maku 200 g. mielonego lub suchego 50 g. płatków migdałów Wykonanie: Najpierw przygotować masę. Zimne mleko wlać do garnka, wsypać cukier i budynie. Wymieszać. Wsypać mak i na koniec, pokruszone płatki migdałowe. Zagotować, cały
Agusiowe smakołykikilka suszonych grzybów 2 ogórki kiszone 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki – do zagęszczenia sosu Przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie (2 kulki), 1 liść laurowy, majeranek, papryka mielona – słodka i ostra olej do smażenia *** Suszone grzyby zalewamy 300ml gorącej wody i odkładamy. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dużą kostkę i oprószamy przyprawami
Blog z Apetytemciasto: 500g mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 łyżki oliwy 250 ml ciepłej wody 3 dag świeżych drożdży dodatki: 8 łyżek oliwy 2 łyżeczki mielonego kuminu sól himalajska Jak zrobić podpłomyki z sola i kuminem: Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z cukrem. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól, robimy środku wgłębienie i wlewamy oliwę oraz zaczyn drożdżowy
Dorota Smakujeplacek twarogowy z delikatnym nadzieniem serowo-pomidorowym. Jeśli Wy, tak jak ja, kochacie wszystko co jest serowe, to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Polecam Składniki: – 100g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 1 jajko – 20g mąki (u mnie żytnia razowa, możecie zastąpić każdą inna wg uznania) – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli i szczypta słodzidła
Smaki Arminepółtłusty, a reszta to była czysta improwizacja Do placków podałam sok pomarańczowy Hortex, skoro „Matka Natura” poleca, to ja też polecam Składniki: – 250g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 1 jajko – 30g wiórków kokosowych – 60g mąki ryżowej – 70ml mleka – 1 łyżeczka aromatu migdałowego – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – słodzidło wg smaku
Smaki Armineapetycznie wygląda. Nie wymaga dużo pracy dlatego też zachęcam do zapoznania się z przepisem i przygotowania na obiad lub ciepłą kolację. Składniki 4 kalarepki czerwona cebula 300 g mięsa mielonego wieprzowego 2 łyżki startego parmezanu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki szczypta … Czytaj dalej Kalarepki nadziewane
gotuj ze mnąLasagne z mięsnym sosem pomidorowym i mozzarellą. Składniki: 2 duże cebule 6 łyżek oliwy z oliwek extra vergine 500 g mielonej karkówki puszka pomidorów lub 500 g pomidorów świeżych 2 duże czubate łyżki świeżych, siekanych listków bazylii 2 czubate łyżeczki oregano 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 szklanka bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku ------------------------------- 20 płatów
Smak mojego domupomidory lub puszka krojonych pomidorów – 1 puszka białej fasoli – 3-4 jajka – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka ostrej papryki lub pieprzu cayenne – 1 łyżeczka wędzonej papryki – 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub kolendry – pół drobno posiekanej czerwonej cebuli – sól i pieprz do smaku – 1 łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE: Na oliwie podsmaż
nietylkopasta.plspód: 285 g sucharków bez cukru 350 g kremu kakaowo-orzechowego (np. Nutella) Składniki- masa serowa: 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36 % 300 g twarogu minimum 3-krotnie mielonego (u mnie sernikowy z wiaderka) 250 g sera mascarpone 100 g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 75 ml gorącej, przegotowanej wody 1 opakowanie cukru waniliowego Składniki na warstwę galaretkowo
Kulinarne Przebojepatelni podsmażamy pokrojoną w paski papryke, cebule i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z ugowowanymi, pokrojonymi w pół ziemniakami. Pierś z kurcaka kroimy wzdłuż, opruszamy solą i swieżo mielonym pieprzem, oraz ulubionymi ziołami - bazylia, oregano, tymianek. Każdy kawałek miesa owijamy szynką i układamy na ziemniakach. Zapiekamy w piekarniku ok 30-40 min, na 180 stopni
BezglutenowaIzabelasosie serowym[/caption] Zobacz inne przepisy na makaron w sosie: Makaron Z Boczkiem W Sosie Brokułowym Makaron Z Klopsikami W Sosie Śmietanowym Jednogarnkowe Spaghetti Z Sosem Pomidorowym I Mięsem Mielonym Makaron Z Kurczakiem W Sosie Śmietanowo-Koperkowym Makaron W Sosie Serowym Z Kurczakiem I Warzywami Makaron Tagliatelle Z Kurczakiem W Serowym Sosie Artykuł Makaron z szynką i brokułem
e-PrzepisyKulinarnejabłka) - 75g masła - 1/2 łyżeczki suszonego tymianku - czosnek suszony - chili, sól, pieprz Usmażone wątróbki wraz z cebulą, stopionym masłem oraz przyprawami (tymiankiem, suszonym czosnkiem, chili- daję z młynka, świeżo mielonym pieprzem oraz solą) zblendować ręcznym blenderem na gładką masę. Doprawić jeszcze ewentualnie do smaku (nie solę wątróbek w trakcie smażenia, dlatego sól trzeba dopasować pod swoje preferencje). Danie powinno
Smaczne ZdroweSkładniki/2porcje: – 1 puszka ciecierzycy (400g) -1 cebula -1 ząbek czosnku -1 łyżeczka mielonego lub całego kminu rzymskiego -sól i pieprz -500 ml bulionu warzywnego -1 duży ziemniak lub 2 małe -papryka chili świeża lub w proszku -szczypiorek do posypania Przygotowanie: W garnku na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać czosnek i chwilkę podsmażyć. Dodać obrane
I LOVE LIFE