mnie tortowa) – 15g drożdży instant – 280ml ciepłego mleka – 3 łyżki oleju (u mnie rzepakowy) – 3 łyżki cukru Nadzienie: – 250g twarogu półtłustego (u mnie drobno mielony) – 300g rabarbaru – 1op. budyniu waniliowego – 1 żółtko (białko zostawić do posmarowania bułek przed pieczeniem) – 4 łyżki cukru (ewentualnie posłodzić wg uznania) Mąkę przesiać do dużej
Smaki Arminelekki . składniki na 3 osoby : 6 małych filetów z tilapii ( użyłam mrożonych , każdy wielkości środka dłoni ) 2 łyżeczki soku z limonki 1/2 łyżeczki suszonego chilli , płatki 1/2 płaskiej łyżeczki mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka , płaskie brązowego cukru 3 łyżeczki słodkiego sosu chilli sól do smaku 2 łyżki klarowanego masła do smażenia Filety rozmrażamy , płuczemy pod bieżącą zimną wodą , osuszamy
Ogrodnik w podróżyćwiartki) 1 mały pomidor (u mnie śliwkowy) pół niedużej, czerwonej cebuli garść liści natki kolendry 1-2 łyżki oleju do smażenia (u mnie z czosnkiem) sól morska świeżo mielony pieprz Zaczynamy od przygotowania salsy. Czerwoną cebulę obieramy i jej połówkę kroimy w drobną kosteczkę. Polewamy ją sokiem wyciśniętym z połowy limonki i zostawiamy na chwilę (dzięki temu cebula straci
Poezja smakugruntowych 100 g wędzonego surowego boczku 2 cebule 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki 300 ml kwaśnej śmietany 1 pęczek koperku 1 łyżka octu 1 łyżeczka cukru biały pieprz mielony sól Przygotowanie: Ogórki obrałem, przekroiłem wzdłuż. Łyżeczką wyskrobałem nasiona. Połówki ogórków pokroiłem w poprzek na plastry grubości palca. Od boczku odkroiłem skórę. Boczek razem z cebulą pokroiłem w kostkę
R'n'G Kitchencukinii 2 łyżki majonezu 2 jajka ok 5 dkg żółtego sera 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki szczypta chilli olej lub smalec do smażenia *** Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę
Blog z ApetytemPolecam , szczególnie na upalne dni , kiedy mięso raczej nie jest tym co smakuje najbardziej . składniki : 5 jajek ugotowanych na twardo 6-7 pieczarek 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku 2 łyżki klarowanego masła do smażenia Pieczarki drobno kroimy , tak jak i cebulkę . Podsmażamy na klarowanym maśle , aż zrobią się złociste i przysmażone
Ogrodnik w podróżypolukrować je lub po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Dla mnie było to już zbędne, bo powidła śliwkowe nadają ciasteczkom wg mnie dostatecznej słodkości 😊 Składniki: 25 dag margaryny 25 dag mielonego twarogu 25 dag mąki 1 cukier waniliowy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 sparzonej cytryny powidła śliwkowe Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania ciasteczek Wykonanie: Mąkę mieszamy
Walijskie Pichcenieodmienione danie! Wystarczy zajrzeć do lodówki, trochę pozawijać, doprawić, wymieszać, poczarować i voila! :) PULPETY Z FETĄ W SOSIE POMIDOROWYM (na 6-8 porcji) Składniki na pulpety: 500 g mięsa mielonego z szynki 1/2 posiekanej cebuli, najlepiej podsmażonej 1 jajko 3 łyżki bułki tartej suszone oregano suszona bazylia suszony czosnek sól i pieprz 1/2 kostka sera typu feta Składniki
W kuchni Karmel-itkicebule 20 dkg boczku wędzonego 1 łyżka posiekanego szczypiorku Marynata do mięsa: 3 łyżki oleju 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu pół łyżeczki słodkiej papryki mielonej szczypta chilli Sos barbecue (można też użyć gotowy): 50 ml sosu worcestershire 2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki ketchupu 2 łyżki cukru trzcinowego pół łyżeczki musztardy 1 łyżka octu
Blog z Apetytemproporcje składników nieco się różnią, a zamiast wołowiny króluje drób. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Strogonow drobiowy z kurczakiem – Składniki: ok. 500-600 g filetów z piersi kurczaka 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki ok. 600 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 500 g pieczarek 1 mała cebula – ok. 80 g 2 średnie papryki – ok. 430 g 5 średnich ogórków kiszonych
Kulinarne Przebojeczosnkiem - wstaw na 5 min do piekarnika. Teraz połóż ser i zostaw jeszcze na ok. 5-7 min. Wyjmij zapiekankę, połóż pokrojone oliwki i przekrojone pomidorki. Udekoruj świeżo mielonym kolorowym pieprzem i bazylią
Alutka-Gotujesoli i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie odciskamy z nich wodę. Następnie dodajemy do nich śmietanę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowany koperek, cukier, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy i wkładamy do lodówki, żeby smaki się przegryzły
Kardamonovyalbo coś „do pochrupania” . Najlepiej podawać je z różnymi sosami, aby każdy mógł wybrać swój ulubiony smak. Sajgonki z piekarnika 20 szt papieru ryżowego do sajgonek 500 g mięsa mielonego z indyka 100 g makaronu ryżowego cienkiego ((bez gotowania)) 2 marchewki 1 cebula 6 suszonych grzybów mun 5 łyżek sosu sojowego ciemnego 3 łyżki sosu rybnego Przyprawy: pieprz, kolendra
Przepisy na widelcu