mielone - 47549 przepisów (strona:1319/3170)

Zupa cebulowa z klopsikami 162

zupę cebulową, ale taką nie do końca tradycyjną francuską, ale troszkę inną. Taka zupka jest bardzo rozgrzewająca, idealna na chłodniejsze wieczory.  Zupa cebulowa z klopsikami składniki: 200 g mielonego mięsa wieprzowego 1 litr bulionu warzywnego 4 duże cebule 500 ml białego wytrawnego wina 100 ml śmietany 18% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa cebulowa z klopsikami wykonanie: Mięso przekładamy

Delusional Trine
Zupa gołąbkowa z młodej kapusty z pulpecikami 159

charakteru. Z podanych składników otrzymacie duży garnek tej pysznej zupki więc obiad na dwa dni macie z głowy ;) a na drugi dzień jest ona jeszcze smaczniejsza. Pulpeciki: 500 g mielonej wołowiny  jajko 1/2 małej cebuli ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej  łyżeczka majeranku sól, pieprz olej do smażenia Zupa: 2 małe główki młodej kapusty słoiczek koncentratu pomidorowego

Smakołyki Asi
Korma Curry z tofu. Cudowne smaki dalekiego wschodu 205

chili w oleju to niezwykła przyprawa do kuchni chińskiej. Tak to wygląda: Chilli Black Bean Sauce Teraz też czas na tofu. Pokrojone w kostkę wrzucamy do curry, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i jeszcze chwilę wszystko gotujemy. Na samym końcu wrzucamy drobno pokrojoną kolendrę i szczypiorek. Teraz tylko wymieszamy wszystko i danie jest gotowe. Mamy nadzieję, że przepis nie jest

vegetanie
Frytki ziemniaczane z piekarnika z wegańskim parmezanem. 156

jakiś czas z przyjemnością można zjeść posiłek typowo wegański lub wegetariański.. Tym razem zapraszam na frytki w wegańskim parmezanie. Pycha! Składniki; ok pół kg ziemniaków 2 łyżki mielonego siemienia lnianego   Skworcu 8 łyżek wody pół szklanki mąki z migdałów   Skworcu 4 łyżki suszonych płatków drożdżowych   Skworcu łyżeczka suszonych płatków czosnkowych   Skworcu pół łyżeczki soli

Radość kipiąca uśmiechem.
Zupa tajska z owocami morza – oryginalna, która chyba nigdy się nie znudzi 170

ząbki czosnku 2cm świeżego imbiru łyżeczka oliwy z oliwek 100g groszku cukrowego 100g kukurydzy baby puszka pomidorów łyżka przecieru pomidorowego puszka mleka kokosowego (400ml) sól, pieprz, gałka muszkatołowa, mielony kminek, kurkuma, papryka słodka oraz chilli Dodatkowo 150g makaronu ryżowego , ogórek zielony i szczypiorek Sposób przygotowania: Makaron ryżowy przygotuj wedle instrukcji na opakowaniu. Na oliwie z oliwek podsmaż drobno posiekaną

wysmienity
Zapiekanka ryżowa z jabłkiem 129

odjazd :P A więc tak: Składniki: 200 g ryżu 2 duże jabłka 4 łyżki śmietany 18% 1 jajko 1 łyżka ksylitolu (można dodać więcej lub pominąć) 1 łyżka mielonego cynamonu Przygotowanie: Ugotowany al’ dente ryż mieszamy ze startymi na dużych oczkach jabłkami, śmietaną, jajkiem, cynamonem (ile lubcie) i ksylitolem (do smaku). Przekładamy do jednorazowej keksówki i pieczemy

R'n'G Kitchen
Łopatka duszona. Przepis krok po kroku. 192

duszona   Składniki:   800 g łopatki wieprzowej 30 ml oleju roślinnego 3 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 4 liście laurowe 5 ziarna ziela angielskiego 10 goździków 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 2 łyżki miodu 1/2 szklanki ketchupu łagodnego (ja użyłem ketchupu Roleski ) 200 ml wody sól, pieprz czarny   Przygotowanie:   Łopatkę

kuron.com.pl
PROSTE CIASTECZKA Z JABŁKAMI Z 3 SKŁADNIKÓW 184

przepyszne ciasteczka, do zrobienia których potrzebujemy tylko 3 składniki: mąkę, ser biały i masło.Niesamowicie kruche i delikatne, a w smaku przypominają trochę ciasto francuskie. SKŁADNIKI 250 g twarogu mielonego (jak na sernik) 250 g masła w temperaturze pokojowej 250 g mąki pszennej 2 słodkie jabłka cukier puder do oprószenia WYKONANIE Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na drobne

Mała w garnku miesza
Ślimaczki z cheddarem i sezamem 155

mnie taka przekąska sprawdza się niemalże na każdej imprezie! Ślimaczki z cheddarem i sezamem SKŁADNIKI: opakowanie ciasta francuskiego, ok. 285 g tarty cheddar kilka łyżek koncentratu pomidorowego ostra mielona papryka 1 małe jajko sezam jasny lub czarny do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozkładam na blacie, równomiernie smaruję kilkoma łyżkami koncentratu, posypuję tartym cheddarem i ostrą papryką. Zwijam ciasto w roladę

Zasmakuj Kuchni
Ogrody ziołowe i muffiny jajeczno-ziołowe 162

chorizo 100 g sera żółtego kilka czarnych oliwek połowa papryczki chili gałązka kocanki włoskiej mała gałązka tymianku cytrynowego gałązka ziela oliwnego mała gałązka kalaminty kocimiętkowatej olej/oliwa z oliwek świeżo mielony pieprz sól Na początku chorizo kroimy w półplasterki i podsmażamy na suchej patelce. Smażymy aż będzie chrupiące. Ostawiamy do przestudzenia. Ser ścieramy na tarce lub kroimy w małą kostkę

PatiGotuje
Schabowe inaczej czyli przepis na soczyste i kruche kotlety 381

smażymy     Składniki: ok 0,5 kg schabu 2 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny pół pęczka pietruszki 1 płaska łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu mielonego ok 1 szklanka bułki tartej olej lub smalec do smażenia       *** Do miski wbijamy jajka, dodajemy majonez, sok z cytryny, sól, pieprz oraz posiekaną pietruszkę *** *** Wszystko razem

Blog z Apetytem
Cepeliny z mięsem 141

ugotowane pyzy można zamrozić na później. PRZEPIS NA CEPELINY Z MIĘSEM Składniki na cepeliny z mięsem: 3 kg ziemniaków 4 łyżki mąki ziemniaczanej sól farsz: 800g mięsa mielonego 1 duża cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz majeranek olej Jak zrobić cepeliny z mięsem: Cebulę obieram, drobno siekam i szklę na oleju. Mięso mieszam z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cebulą

Dorota Smakuje
Klopsiki z indyka z czosnkiem niedźwiedzim 152

Dzisiaj Klopsiki z indyka z czosnkiem niedźwiedzim – koniecznie wypróbujcie przepis! PRZEPIS NA KLOPSIKI Z INDYKA Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM Składniki na klopsiki z indyka z czosnkiem niedźwiedzim: 500g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 2 łyżki czosnku niedźwiedziego suszonego 1 jajko 1 łyżeczka soli pieprz 1 łyżeczka oregano 3 łyżki suchej kaszy manny sos: 1 cebula 1 ząbek czosnku

Dorota Smakuje
Boeuf Strogonow 188

duża cebula – ok. 180 g 1 duża papryka – ok. 300 g 4 średnie ogórki kiszone – ok. 360 g 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta pieprzu chilli cayenne ok. 3-4 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego sól i pieprz do smaku 1-2 łyżki mąki

Kulinarne Przeboje
Pomidorowe risotto z boczkiem, cukinią i szparagami 193

ząbki czosnku 1 pełna łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki 1 litr wywaru drobiowego lub warzywnego 2 łyżki oliwy 2 -3 łyżki masła Sól morska do smaku lub jarzynka Świeżo mielony pierz do smaku Ser parmezan lub grana padano do posypania Sposób przygotowania: Boczek wędzony pokroić na cienkie paseczki, cebulę i czosnek obrać, posiekać w kostkę. Na dużą głębszą patelnię wrzucić

Wanilia i Kardamon