pieczenia 3 jajka rozm. L 3 łyżki syropu klonowego, z agawy lub miodu, u mnie miód 80 g orzechów włoskich drobno posiekanych lub 200 g migdałów lub orzechów mielonych olej do formy i papier do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Banana siekam na mniejsze kawałki, cukinie ścieram na tarce o dużych oczkach. Do misy blendera wrzucam banana, masło, kakao, proszek, syrop
Zasmakuj KuchniSkładniki : duży świeży pomidor połowa główki sałaty lodowej szczypiorek olej z suszonych pomidorów pieprz mielony Przygotowanie: Umytą sałatę pokroić w paski, pomidory w kostkę Składniki połączyć, polać olejem, doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać obficie pokrojonym szczypiorkiem- wymieszać. Taka surówka pasuje świetnie do dań grillowanych
Proste Potrawygrzankami jest również sycąca. Polecam. Zróbcie koniecznie. Smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na zupę: 2 duże cebule 2 szklanki bulionu warzywnego 2-3 łyżki masła sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku pół łyżeczki tymianku suszonego pół łyżeczki bazylii suszonej 5 dag sera żółtego Na grzanki: 1 bułka lub pół bagietki 5 dag sera żółtego Wykonanie pysznej zupy cebulowej
IzabelawkuchniCIASTO: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka (białka odkładamy) 250 g masła 2-4 łyżki zimnej wody 0,5 szklanki cukru pudru SER: 1 kg mielonego sera 1 szklanka cukru pudru 6 żółtek (białka odkładamy) 250 g masła 4 łyżki mąki ziemniaczanej sok z połowy cytryny BEZA: 8 pozostałych białek 0,5 szklanki cukru
Pani na deserChrupiące obierki – zaskakująco smaczne! Składniki: 2 duże ziemniaki + 1 ziemniak na dekorację 5 cm kawałek pora garść włoszczyzny pokrojonej w paski (marchew, pietruszka, seler) sól, świeżo mielony pieprz 1- 1,5 l wody 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego rozmaryn olej rzepakowy 2 Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę. 1 ziemniaka pokroić w półksiężyce Obierki ułożyć
Mój pomysł nazupa! Jeśli pieczarki zamienicie na leśne grzyby wyjdzie równie wspaniała jesienna grzybowa! Składniki (4 talerze): 250 g pieczarek 3 cm kawałek pora 1 marchewka 1 pietruszka korzeń sól świeżo mielony pieprz 3 łyżki oleju rzepakowego 1,5 l wrzątku szklanka makaronu 2 łyżeczki mąki pół szklanki śmietanki 18% pietruszka zielona do posypania Wodę zagotować. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić
Mój pomysł naśmietanowo musztardowym sosie! Ekstra szybkie i ekstra smaczne Składniki: 200 g makaronu spaghetti pół szklanki mrożonego zielonego groszku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku polskiego sól, świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka musztardy papryka konserwowa 2 łyżeczki kaparów puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 125 ml śmietanki 18% 1/4 szklanki wody z gotowania makaronu Makaron gotować
Mój pomysł nawersję barszczu lubisz najbardziej? Składniki: 400 g buraków 250 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 2 l wody 0,5 szklanki zakwasu burakowego 0,5 szklanki śmietanki 18% sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki mąki 1 łyżeczka cukru 1 ząbek czosnku polskiego dodatkowo: 2 średnie ziemniaki, puszka fasoli czerwonej, świeży koperek, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Wersja bez warzyw i dodatków
Mój pomysł naspełniam obie gotując w dwóch garach Ja jestem fanką sosu koperkowego a mąż pomidorowego – a jak jest u Was, która wersja bliższa sercu? KLOPSIKI: 500 g mięsa mielonego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 czerstwa bułka 1 jajko sól, pieprz papryka słodka w proszku olej do smażenia Czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Cebulę , czosnek, jajko, namoczoną dobrze
Mój pomysł nasolą i mieszamy. Do miski z cebulą dodajemy twaróg i dokładnie dusimy go widelcem. Następnie dodajemy śmietanę, pokrojony szczypior oraz kilka pokrojonych w kostkę rzodkiewek. Doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gdyby masa była zbyt zbita (może się zdarzyć ser bardziej suchy) wówczas dolewamy trochę kefiru lub śmietany. Takie proporcje stosuję od dawna i tak naprawdę
Smaczne Zdrowewędzonej na zimno z udźców wieprzowych , 3 - 4 cebulki dymki ze szczypiorkiem, ½ płaska łyżeczka cukru, 2 łyżki oleju rzepakowego, pęczek zielonej pietruszki, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżka masła, ok. 50 ml mleka. Przygotowanie: Purre: Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Ziemniaki dodajemy
Moniki Smakołykizupę cebulową, ale taką nie do końca tradycyjną francuską, ale troszkę inną. Taka zupka jest bardzo rozgrzewająca, idealna na chłodniejsze wieczory. Zupa cebulowa z klopsikami składniki: 200 g mielonego mięsa wieprzowego 1 litr bulionu warzywnego 4 duże cebule 500 ml białego wytrawnego wina 100 ml śmietany 18% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa cebulowa z klopsikami wykonanie: Mięso przekładamy
Delusional Trinecharakteru. Z podanych składników otrzymacie duży garnek tej pysznej zupki więc obiad na dwa dni macie z głowy ;) a na drugi dzień jest ona jeszcze smaczniejsza. Pulpeciki: 500 g mielonej wołowiny jajko 1/2 małej cebuli ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej łyżeczka majeranku sól, pieprz olej do smażenia Zupa: 2 małe główki młodej kapusty słoiczek koncentratu pomidorowego
Smakołyki Asichili w oleju to niezwykła przyprawa do kuchni chińskiej. Tak to wygląda: Chilli Black Bean Sauce Teraz też czas na tofu. Pokrojone w kostkę wrzucamy do curry, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i jeszcze chwilę wszystko gotujemy. Na samym końcu wrzucamy drobno pokrojoną kolendrę i szczypiorek. Teraz tylko wymieszamy wszystko i danie jest gotowe. Mamy nadzieję, że przepis nie jest
vegetaniejakiś czas z przyjemnością można zjeść posiłek typowo wegański lub wegetariański.. Tym razem zapraszam na frytki w wegańskim parmezanie. Pycha! Składniki; ok pół kg ziemniaków 2 łyżki mielonego siemienia lnianego Skworcu 8 łyżek wody pół szklanki mąki z migdałów Skworcu 4 łyżki suszonych płatków drożdżowych Skworcu łyżeczka suszonych płatków czosnkowych Skworcu pół łyżeczki soli
Radość kipiąca uśmiechem.