mielone - 47549 przepisów (strona:1308/3170)

Młoda kapusta duszona na maśle z marchewką i koperkiem. 216

Bardzo smaczna, łatwa w wykonaniu. Świetna jako dodatek do wiosennego obiadu. Polecam :) Składniki - główka młodej kapusty - 2 młode marchewki - 1 cebula - pęczek koperku - 2 łyżki masła - sól, cukier, czosnek mielony - ocet jabłkowy lub sok z cytryny Wykonanie Kapustę szatkuję, cebulę kroję  w piórka, marchewkę w plasterki, koperek drobniutko. W dużej, głębokiej patelni rozgrzewam masło, dodaję cebulę, chwilę duszę

Kuchnia z widokiem na ogród
Mięso mielone z kurczaka z makaronem, warzywami i płatkami drożdżowymi 171

Super szybkie i super smaczne danie dla zabieganym osób, które dbają o to co włożą do buzi. Idealnie nadaje się do pudełka dla osób pracujących. Składniki: 200g mięsa mielonego z kurczaka 50g suchego makaronu pełnoziarnistego 225g mrożonych warzyw po włosku 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, kebab-gyros Sposób

Truskawkowa Fiesta
Spaghetti bolognese 197

Polsce przyjęło się, że spaghetti bolognese składa się jedynie z sosu pomidorowego z mięsem mielonym. Oryginalny przepis na spaghetti bolognese jednak, zawiera w sobie nie tylko mięso (głównie wołowina/wieprzowina) i boczek czy kiełbasy, ale także dodatek warzyw, jak cebula, marchew, pietruszka i seler, a pomidory są jedynie dodatkiem. Continue reading Spaghetti bolognese at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Burger wołowy z domowymi frytkami. Przepis krok po kroku 170

grilla, piknik i zwyczajny obiad, a ile zabawy jest przy jego składaniu. Dzieci będą zachwycone     Składniki na 4 burgery:   600 g mielonej wołowiny dobrej jakości (antrykot lub rostbef) 2 pomidory (ja użyłem malinowych) 2-3 ogórki małosolne 8 liści sałaty karbowanej 2 czerwone cebule 3 łyżki octu jabłkowego sól, czarny pieprz odrobina oleju

kuron.com.pl
Środa: Drobiowy kebab z kuskusem 169

indyka. Przepis pochodzi z bloga Tienda.com   Składniki: 3 polędwiczki z indyka 1 łyżeczka tymianku 1 pokruszony liść laurowy ½ łyżeczki kuminu 1 łyżka drobno posiekanej pietruszki 1 łyżeczka mielonego pieprzu 2 łyżeczki soli ½ szklanki kuskusu ugotowanego według tego przepisu Przygotowanie: Krok 1 Pokrusz w dłoniach liść laurowy, a następnie utrzyj w moździerzu z pozostałymi zioła, zmiksuj robotem kuchennym

Niedzielny kucharz
Leczo z młodej kapusty 368

szklanki wrzątku). Na koniec wrzucić pokrojone ogórki konserwowe oraz koncentrat pomidorowy i dusić całość jeszcze przez ok. 5 minut (do odpowiedniej miękkości warzyw). Na koniec doprawić do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. Podawać z pieczywem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Leczo z młodej kapusty appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tort makowy z kajmakowymi kremami 143

płyn tylko delikatnie pyrkał) około 20-25 minut. Mak powinien wchłonąć część płynów i zrobić się gęstszy. Gotowy odcedzamy przez drobne sitko (lub przez gazę), następnie dwukrotnie go mielimy. Za drugim razem mak mielimy z połową cukru (100 g). Na koniec dodajemy miód, aromat migdałowy, kaszę mannę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Następnie margarynę ucieramy z drugą połową cukru

PatiGotuje
Sałatka ogórkowa do słoików na zimę 225

Pół małej cukinii, duża marchewka, duża czerwona cebula 160 g przecieru pomidorowego, 3 duże łyżki ketchupu łagodnego, pół szklanki octu, 5 łyżek cukru, 1/4 szklanki oleju, łyżeczka pieprzu grubo mielonego, łyżeczka słodkiej papryki, ziele angielskie 5 sztuk, 3 liście laurowe, łyżka soli Przygotowanie: Ogórki dokładnie myjemy, kroimy w plastry, zasypujemy około łyżką soli. ostawiamy, aby puściły sok na około

Lena Gotuje
Mini kanapeczki z pastą łososiową 185

kanapeczki z pastą łososiową Składniki: 400 g łososia wędzonego na ciepło 6 jajek ugotowanych na twardo 100 g twarogu 2 usmażone cebule na złoto 1 pęczek szczypiorku dużo kolorowego mielonego pieprzu 4 łyżki majonezu sól do smaku 2 łyżki masła lub oleju Wykonanie: Jajka ugotowałyśmy na twardo, obrałyśmy ze skorupek i dodałyśmy do miski z wędzonym łososiem. Cebulkę pokroiłyśmy

Sprawni w smaku
Sałatka ziemniaczana z curry 163

się w sezonie grillowym. 6 dużych ziemniaków 6-7 plastrów ananasa z puszki 20 dag kiełbasy krakowskiej pieczonej lub innej dobrej wędliny 1 nieduży por przyprawa curry pieprz czarny mielony 3 duże łyżki majonezu           Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Gdy całkowicie wystygną, pokroić w drobną kostkę. Podobnie pokroić pora, ananasa i wędlinę. Pora

Praktyczna pl
Zupa rybna z sandacza 176

biała część) 1 seler 1 pietruszka 1/2 kalafiora 3 łyżki makaronu "trybiki" 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki sól biały pieprz mielony Przygotowanie: Filety zalewamy zimną wodą razem z warzywami (oprócz pora), lekko oprószamy solą i pieprzem. Zagotowujemy, filety i warzywa wyciągamy z wywaru. Wrzucamy różyczki kalafiora, por krojony w krążki, makaron

R'n'G Kitchen
Gofry z łososiem, szparagami i pomarańczą w sosie chrzanowo-koperkowym 177

oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia duża szczypta soli Sos chrzanowo-koperkowy: 180 g jogurtu naturalnego 1/2 cytryny mały pęczek koperku 2 łyżeczki chrzanu sól, świeżo mielony pieprz Farsz: 150 g łososia wędzonego MOWI 1/2 ogórka 1/2 pomarańczy 500 g szparagów zielonych 1 łyżeczka cukru opcjonalnie kiełki do dekoracji WYKONANIE Gofry: Do miski wbić jajko, dodać pozostałe składniki

Passions hobbies life
Krakersy serowe z łososiem 189

wersji). Do dekoracji zamiast koperku można wykorzystać kiełki lub szczypiorek. SKŁADNIKI Krakersy: 95 g mąki typ 500 (np. Wrocławska) 170 g sera (np. Radamer) 55 g masła sól, świeżo mielony pieprz kolorowy Farsz: 150 g wędzonego łososia MOWI 200 g serka śmietankowego 1 mała czerwona cebula 1/2 owocu granatu 2 gałązki koperku WYKONANIE Krakersy: Ser zetrzeć na tarce

Passions hobbies life
Bigos z młodej kapusty 152

wędzonego boczku 150 g wędzonej polskiej kiełbasy 500 ml wody 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki 1 liść laurowy 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Boczek, po usunięciu skóry pokroiłem w drobną kostkę. Użyłem tłusty boczek, ponieważ na wytopionym z boczku tłuszczu podsmażyłem pozostałe składniki. Pokrojony w kostkę boczek wrzuciłem

R'n'G Kitchen
ROLADA BISZKOPTOWA Z JABŁKAMI I MALINAMI 187

której piekł się biszkopt) i odklejamy delikatnie papier. Przy pomocy papieru (lub ręcznika kuchennego), na którym leży ciasto zwijamy wszystko w ciasny rulon. Formujemy roladę. Przed podaniem posypujemy mielonym ksylitolem lub pudrem (np.trzcinowym) lub po wystudzeniu smarujemy lukrem, u mnie tradycyjnie lukier marcepanowy: kilka łyżeczek pudru trzcinowego, kilka kropli aromatu migdałowego i kremówka (do uzyskania odpowiedniej konsystencji), można zastąpić

Smaczne Zdrowe