nigdy nie czułam się tak dobrze, jak teraz bez cukru i innych tych nie zdrowych rzeczy. Te ciastka były jednymi z pierwszych, które robiłam, ale zaczęłam od mielonych migdałów. Miały potencjał, ale to nie było to. Metodą prób i błędów powstały ciastka, które są absolutnie przepyszne. Ale... trzeba pamiętać przy ich robieniu o kilku kwestiach - np. nie można
Plate of Joywinne (około 300 g) 3 marchewki (około 300 g) na sos: około 5 łyżek oliwy, oleju lnianego lub oleju do sałatek około 2 łyżek soku z cytryny 1 łyżeczka mielonego kminku ½ łyżeczki cukru, miodu lub ksylitolu sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Surówka z młodej kapusty Przygotowanie: Kapustę obieram z wierzchnich liści i drobno
Uwaga Babcia Gotujeosób : 3 pojedyńcze filety z kurczaka 1 szklanka startego, żółtego sera o wyrazistym smaku 1 łyżka startego parmezanu 2 – 3 ząbki czosnku 4 pieczarki 2 szalotki 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej mniej niż pół kostki masła 2 łyżki mąki pszennej mleko sól , pieprz do smaku 1 łyżeczka suszonego tymianku mały pęczek , świeżego tymianku Filety płuczemy pod zimną wodą
Ogrodnik w podróżymarchewka 1 korzeń pietruszki 2 średnie łodygi selera naciowego 3 ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 czubata łyżka majeranku pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki sól pieprz olej rzepakowy Marchewkę, pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę, seler w plasterki, wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy na wolnym ogniu około 5 minut
Kardamonovykebab”. Oczywiście, że smakuje, bo to jest WŁAŚNIE PRAWDZIWY KEBAB, zrobiony w domu, ze sprawdzonych przepisów. W Niedzielnym Kucharzu robiliśmy już kebaby w kilku wersjach. Spróbuj libańskiego kebaba z mielonego mięsa z magiczną sałatką z kuskusu, zrobionego z… pieczonego kalafiora. Danie zdrowe i ładnie się prezentujące. To będzie dobra wprawka do doner kebaba , zrobionego z pieczonego mięsa, nadzianego
Niedzielny kucharzkonia z kopytami? Gwarantujemy, że nasz mięsno-kiełbasiany duet będzie znacznie lepszym wyborem! Pozwala na stworzenie dań, które spokojnie mogłyby zostać okrzyknięte „posiłkiem drwala”. Zapiekanka z posiekaną kapustą, mięsem mielonym, przyprawami i serem. Pycha! Dla obieżyświatów Mięso i kapusta znakomicie czują się w orientalnych klimatach. Imbir, sos sojowy i kiełki fasoli mung pomogą zamienić te składniki w przepyszną wieprzowinę
Codogaranaciąć od góry 7 razy (nie przecinając do końca). Cukinię, mozarellę i pomidora pokroić w 28 półplasterków (tyle plasterków ile nacięć) w mięsie. Piersi kurczaka doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Każde nacięcie wypełnić plasterkami cukinii, pomidora i mozarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 25-30 minut. Cukinię pokroić w cienkie
Dietologzimnego masła, 4 żółtka, 230 g cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, farsz : 2 – 2,5 kg jabłek, 8 łyżek cukru, 2 – 3 łyżeczki cynamonu, 3 – 4 łyżki mielonych migdałów (może być bułka tarta) bułka tarta do wysypania formy, masło do wysmarowania formy, cukier puder do posypania ciasta Ciasto : wszystkie składniki ciasta włożyć do miski malaksera, szybko zmiksować
królestwo garówgęsta śmietana 3-4 łyżki cukru (w zależności od tego jak kwaśny jest twaróg) 2 surowe żółtka jajka 150 g suszonej żurawiny sos czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady szczypta mielonej ostrej papryki ok. 70-80 ml słodkiej śmietanki (lub mleka) Naleśniki Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Najwygodniej przy pomocy miksera lub trzepaczki rózgowej. Odstawić na kilka minut, żeby ciasto
Codzienna kuchnia niecodziennadojrzała gruszka u mnie Konferencja 2 łyżki nasion chia 1 szklanka mleka sojowego 3 łyżki płatków gryczanych 1/2 szklanki wody 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 banan 2 łyżeczki soku z limonki 2 łyżeczki cukru kokosowego wiórki kokosowe Wykonanie : 1. Płatki prażymy na suchej patelni, następnie zalewamy wodą
vaniliowoczekoladowaparze przez 15-25 min w zależności od gatunku i grubości. Widelcem sprawdzamy czy są miękkie – powinny jednak pozostać jędrne. Szparagi przekładamy na talerz. Obkładamy wiórkami masła, oprószamy świeżo mielonym pieprzem i solą, podajemy od razu. Artykuł Szparagi na parze pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujewyłożonej papierem do pieczenia (tej samej w której piekliśmy ciasto kruche) i pieczemy ok 25 minut w 170 st. C Beza orzechowa: 5 białek szklanka cukru 150 g mielonych orzechów (u mnie pół na pół laskowe i włoskie, ale mogą być też np migdały) 2 łyżeczki bułki tartej szczypta soli Białka ubijamy z solą, a gdy piana będzie
Cynamonowe szczęścieskrzydełek z kurczaka 50 ml oleju roślinnego 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonego oregano po 1 łyżeczce ostrej i słodkiej papryki mielonej 4 łyżki ketchupu pikantnego (do tej potrawy idealnie pasuje Roleski ketchup BIO z jalapeno) sól, pieprz czarny Przygotowanie: Przed zabraniem się do przygotowania
kuron.com.plSkładniki: Schabowy inaczej – składniki na marynatę: 1 jajko klasy M 2 czubate łyżka majonezu 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki posiekanego koperku sól do smaku świeżo mielony pieprz czarny do smaku Schabowy inaczej – dodatkowo: 6 plastrów schabu – ok. 450 g bułka tarta do panierowania olej rzepakowy lub smalec do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis
Kulinarne Przebojełyżki masła 1 szklanka chłodnego rosołu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka gładkiej musztardy 100 g śmietany 1-2 łyżki posiekanego koperku,, natki pietruszki albo kolendry sos sojowy, pieprz mielony i cukier do smaku Sos pomidorowy - przygotowanie krok po kroku: Krok 1. Przygotować jasną zasmażkę z masła i mąki. Wlać chłodny rosół i dokładnie rozmieszać. Zagotować na wolnym ogniu
Moja Książka Kucharska