mielone - 47549 przepisów (strona:1322/3170)

Pierś kurczaka sauté 160

suszonymi pomidorami Pierś kurczaka w słodkiej śmietance z pomidorami Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, lubczyk, oregano, ostra i słodka mielona papryka olej rzepakowy do smażenia, może być masło klarowane, olej kokosowy PRZYGOTOWANIE: Mięso dobrze myję, lekko osuszam papierowym ręcznikiem. Wykrawam błony. Jeśli piersi są duże przekrawam je wzdłuż

Zasmakuj Kuchni
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 211

zamrożoną jedną część ciasta. Na czas przygotowania masy serowej formę wstawić do lodówki.  Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, pod koniec ucierania dodawać stopniowo jajka, a później mielony ser i budyń. Masy zbyt długo nie miksować, tylko do połączenia się składników. Masę wyłożyć na tarte ciasto i poukładać na niej przekrojone na 3 części odsączone z syropu

Kuchcik gotuje
Pikantny pasztet marchewkowy 228

torebki ugotowanej masło orzechowe – 3 łyżki cebula – 1 sztuka czosnek – 2 ząbki liść laurowy – 2 sztuki harissa – 1 łyżka koncentrat pomidorowy – 2 łyżeczki mielona kolendra – 1 łyżeczka kmin rzymski – 1 łyżeczka jajka – 3 sztuki woda – 2 szklanki olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik

wiecejwarzyw.pl
Fit muffinki czekoladowe z waniliowym twarożkiem 243

duże jajka 200 ml mleka roślinnego 100 g roztopionego oleju kokosowego lub rzepakowego Warstwa serowa: 200 g półtłustego twarogu 100 g serka waniliowego 1 żółtko 3 łyżki ksylitolu szczypta mielonej wanilii Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Ciasto: W naczyniu umieścić składniki mokre: jajka, mleko i masło. Dodać cukier i wymieszać rózgą kuchenną do połączenia się składników. Bezpośrednio do mokrych

Healthy food explorer
Zakręcony makaron z indykiem i warzywami, o nucie orientalnej (danie bezglutenowe) 175

tego warzywa na al dente przygotowane i z makaronem wymieszane. Kolendra dodała świeżości, powiewu wiosny i radości.  Składniki: marynata: 2 łyżki sosu sojowego ciemnego, 1 płaska łyżeczka świeżo mielonego pieprzy kolorowego, ½ płaskiej łyżeczki curry, pozostałe składniki: 1 polędwiczka z indyka ok. 200 g, ½ brokułu, 2 niewielkie marchewki, 2 szalotki, 1,5 szklanki mrożonego groszku zielonego Hortex

Moniki Smakołyki
Gulasz z serduszek drobiowych 146

czubatą łyżkę majeranku i posoliłam.  W 1/3 szklanki wody roztrzepałam łyżkę mąki i zagęściłam potrawę. Zagotowałam. Kiedy już wszystkie składniki połączyły się, zdjęłam z ognia i oprószyłam świeżo mielonym pieprzem.  Odstawiłam na 15 minut by gulasz z serduszek "przegryzł się".  Podawałam tym razem z kaszą jaglaną. Można oczywiście serwować z taką jaką się lubi najbardziej albo

Pieprzyć z Fantazją
Wielkanocny farsz do jajek part 1. 216

składniki i smaki farszu dobrze się ze sobą połączyły. Składniki  300 gramowy słoiczek suszonych pomidorów  50 gram prażonych pestek słonecznika  garść świeżej bazylii  łyżeczka świeżo mielonego pieprzu  2 ząbki czosnku  sok z jednej cytryny  olej rzepakowy  200 gram ciecierzycy konserwowej kopiasta łyżka jogurtu greckiego Przygotowanie: Do kielicha blendera wyciskamy

Życie zaczyna się w kuchni
Kremowy sos pieczarkowy z serkiem topionym i rozmarynem 301

około 400 g pieczarek 1 łyżeczka rozmarynu – do nabycia w Magiczny Ogród pół szklanki śmietanki 30% 100 g śmietankowego serka topionego (u mnie wersja z kolorowym pieprzem) świeżo mielony pieprz i sól do smaku nieduża ilość oleju do smażenia Przygotowanie: Pieczarki obieramy (używam samych kapeluszy) i kroimy na półplasterki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, pod koniec doprawiając pieprzem

Słodkie okruszki
Szybka surówka nie tylko do obiadu 166

Składniki: mała sałatka lodowa pęczek rzodkiewek pół zielonego ogórka 5-6 suszonych pomidorów oliwa z pomidorów, pieprz czarny mielony i ziołowy Przygotowanie: Sałatę umyć i pokroić w pasemka, umyte rzodkiewki pokroić na małe talarki, o obrany ogórek w słupki Składniki połączyć, dodać pokrojone pomidory, polać oliwą z tychże pomidorów, posypać pieprzem i wymieszać dokładnie

Proste Potrawy
Curry z kurczakiem, papryką i dynią 161

papryka garść mrożonego zielonego groszku garść mrożonej dyni pokrojonej w kostkę 400 ml mleczka kokosowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili spora łyżeczka czerwonej pasty curry szczypta mielonej przyprawy curry cząber, lubczyk, zioła prowansalskie, vegeta natur, pieprz, słodka papryka olej do smażenia do podania: ryż, natka, szczypior, posiekana rukola PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, osuszam, oczyszczam z błon, kroję

Zasmakuj Kuchni
Omlet twarogowy z bananem 170

zawsze wyjdzie coś pysznego. Lubicie takie omlety? Jeśli jeszcze nie próbowaliście omletów twarogowych, to czas to zmienić. Do dzieła! Składniki: – 2 jajka – 100g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 2 łyżki skrobi kukurydzianej (10g) – 1 mały banan (u mnie 80g po obraniu) – słodzidło wg smaku Jajka delikatnie ubić, dodać pokruszony twaróg, skrobię i słodzidło i wszystko

Smaki Armine
Klopsy z indyka z mozarellą pieczone w sosie pomidorowym 167

Wspominałam już kiedyś, że najbardziej lubię potrawy z piekarnika i bardzo lubię potrawy z mięsa mielonego. Można do niego dodać ulubione warzywa, nadziać serem i zapiec z jakimś fajnym sosem. Dziś podzielę się przepisem na pyszne i w miarę zdrowe klopsy z indyka z dodatkiem marchewki, które nadziałam mozarellą i zapiekłam z sosem pomidorowym z bazylią i czosnkiem. Wyszło

Smaki Armine
Sałatka z jajkami, ogórkiem i tuńczykiem 146

części, wycinamy pestki, kroimy w kostkę, wrzucamy do jajek. Dodajemy do tego, odsączonego tuńczyka, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowane zioła, majonez i jogurt. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy

Kardamonovy
SAŁATKA Z PIECZONYMI BATATAMI, AWOKADO I FETĄ 292

Także nie napracujecie się wiele, a najecie zdrowo i pysznie do syta  😋 Koniecznie wypróbujcie przepis! SKŁADNIKI: 1 duży batat (około 300 -350 g) 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól i pieprz do smaku 2 łyżeczki oleju lub oliwy 1 opakowanie rukoli 1 duże, dojrzałe awokado 100 g fety 5 łyżek słonecznika łuskanego ziarenka owocu granatu (1 mały

Słodko-Słony Świat Ilony
Schab nadziewany boczkiem 172

soczysty i spokojnie można podawać go do obiadu lub kroić na kanapki. Składniki: - 1 kg schabu - 800 g boczku surowego przyprawy do smaku - pieprz - sól - majeranek - słodka papryka mielona wędzona - oregano Przygotowanie: Schab i boczek myjemy i osuszamy. W schabie na całej długości nacinamy kieszeń i nacieramy ją solą i pieprzem. W kieszeń wsuwamy boczek w całości. Mięso

Zainspirowana w kuchni