Kolejny przepis z piekarnika…bo robi się samo ;) Składniki: 2 steki z tuńczyka p 200 g 1 łyżka musztardy stołowej 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 łyżeczka białego pieprzu mielonego Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G Kitchenmiodu 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej 1 ½ łyżeczki soli ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego 1500 g wody Do naczynia miksującego thermomiksa włożyć czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 8 . Czosnek zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać olej, miód, liście laurowe, ziele angielskie
Moje domowe kucharzeniepierwsze mięso pokroiłam, zamarynowałam, a za chwilę roladę z niego wykombinowałam. Z pewnością nie żałuję bo wyszły znakomite, soczyste dobrze doprawione, jednym słowem WYŚMIENITE 😅 Składniki : marynata: pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 płaska łyżeczka curry, 2 łyżki sosu sojowego ciemnego, 1 łyżka posiekanego koperku, ponadto: sól do smaku, 3 filety z kurczaka, 1 niewielka cukinia
Moniki Smakołykipuszka pomidorów krojonych bez skóry 100 ml śmietany 18% 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano pieprz świeżo mielony sól garść listków świeżej bazylii (opcjonalnie) Przygotowanie: Boczek pokroić w słupki i podsmażyć do uzyskania brązowego koloru. Makaron podgotować w osolonej wodzie około 5 minut, ma być
Kuchcik gotujeulubione przyprawy. 4 kg mięsistych pomidorów - np. Lima, Bawole Serce 1 łyżka stołowa soli 2 łyżki stołowe cukru 2 łyżki soku z cytryny (można zastąpić kwaskiem cytrynowym) 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu Domowy koncentrat pomidorowy - przepis metoda tradycyjna Czas przygotowania około 4 do 5 godzin plus pasteryzacja Pomidory wkładam na 2-3 minuty do wrzątku, aby łatwiej było zdjęć
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSposób wykonania: 1. Rukolę przepłukać i osuszyć. Dodać dowolnie pokrojone rzodkiewki i pomidora. 2. Szynkę pokroić w paski, a ser rozkruszyć. dodać do sałatki, skropić oliwą, doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Całość dokładnie wymieszać. Smacznego
Kuchnia domowa AniTortellini w sosie szpinakowym – szybki obiad! Wypróbujcie koniecznie! Z takich szybkich propozycji obiadowych może przypadnie Wam również do gustu: Tortellini z mięsem mielonym w sosie pomidorowym lub Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdr The post Tortellini w sosie szpinakowym – szybki obiad! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSałatka meksykański Król Imprezy – to warstwowa sałatka z mięsem mielonym i nachosami, która efektownie wygląda i zrobi wrażenie na nie jednej osobie, więc jeśli szukacie jakiegoś hitu na imprezę, to polecam właśnie tę sałatkę. Więcej przepisów The post Sałatka meksykański Król Imprezy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepapryka i, u nas w domu koniecznie, cukinia. Do tego czasem wędzony boczek, czasem kiełbasa lub, tak jak dzisiaj, klopsiki. Pyszne i proste do przygotowania danie. składniki: 500 g mielonego mięsa 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 4 łyżki wody sól, pieprz 1 duża cebula 2 czerwone papryki 1 średnia cukinia 3-4 pomidory sól, pieprz wykonanie: Mięso razem
babka w formiecebule 5 ząbków czosnku 2 - 3 marchewki 1/2 korzenia selera 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 2,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 1 1/2 szklanki kaszy pęczak (szklanka o pojemności 250 ml) Jak zrobić
Kuchcik gotujekosteczkę i podsmażamy przez chwilę na patelni. Do boczku dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz kapustę kiszoną i wszystko smażymy przez kilka minut. Na koniec całość przyprawiamy majerankiem oraz pieprzem mielonym *** *** Filety przecinamy wzdłuż na połówki, cienko rozbijamy i oprószamy z dwóch stron solą oraz pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy po około dwie łyżki farszu *** *** Mięso z farszem dość
Blog z Apetytemmakaronu ryżowego z tapioką i zieloną herbatą, ok. 8 dużych łyżek cieciorki -1 mała puszka, bulion warzywny Winiary (bulion na 1 litr wody), pieprz czarny świeżo mielony do smaku, tymianek świeży czarnuszka. Przygotowanie: Grzyby mun zalewamy gorącą wodą, po 15 min odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki, jeśli były w całości. Obraną marchew kroimy na paski
Moniki Smakołykiwięc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania papryki faszerowanej będziemy potrzebowali: około 6 średnich papryk 200 g kaszy bulgur (przed ugotowaniem), można użyć innej kaszy lub ryżu 400 g mięsa mielonego (użyłam z indyka) cukinia około 250 g cebula około 100 g 3 ząbki czosnku ½ pęczka natki pietruszki ½ pęczka koperku około 100 g koncentratu pomidorowego przyprawy: około 1 łyżeczki pieprzu
Uwaga Babcia Gotujejarmużu 3/4 czerwonej papryki 9 suszonych pomidorów z zalewy olejowej 2 łyżki zielonych oliwek 3 łyżki łuskanych pestek słonecznika 2 mozzarelle 4 ząbki czosnku przyprawy: pieprz, sól, suszona bazylia, mielona ostra papryka, i inne według uznania Kaszę zalać wodą 5 cm powyżej jej poziomu. Odstawić na 12 h. Po tym czasie odcedzić na sitku, przelać wodą i odsączoną kaszę
Banana Smiles