ząbki czosnku 2cm świeżego imbiru łyżeczka oliwy z oliwek 100g groszku cukrowego 100g kukurydzy baby puszka pomidorów łyżka przecieru pomidorowego puszka mleka kokosowego (400ml) sól, pieprz, gałka muszkatołowa, mielony kminek, kurkuma, papryka słodka oraz chilli Dodatkowo 150g makaronu ryżowego , ogórek zielony i szczypiorek Sposób przygotowania: Makaron ryżowy przygotuj wedle instrukcji na opakowaniu. Na oliwie z oliwek podsmaż drobno posiekaną
wysmienityodjazd :P A więc tak: Składniki: 200 g ryżu 2 duże jabłka 4 łyżki śmietany 18% 1 jajko 1 łyżka ksylitolu (można dodać więcej lub pominąć) 1 łyżka mielonego cynamonu Przygotowanie: Ugotowany al’ dente ryż mieszamy ze startymi na dużych oczkach jabłkami, śmietaną, jajkiem, cynamonem (ile lubcie) i ksylitolem (do smaku). Przekładamy do jednorazowej keksówki i pieczemy
R'n'G Kitchenduszona Składniki: 800 g łopatki wieprzowej 30 ml oleju roślinnego 3 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 4 liście laurowe 5 ziarna ziela angielskiego 10 goździków 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 2 łyżki miodu 1/2 szklanki ketchupu łagodnego (ja użyłem ketchupu Roleski ) 200 ml wody sól, pieprz czarny Przygotowanie: Łopatkę
kuron.com.plprzepyszne ciasteczka, do zrobienia których potrzebujemy tylko 3 składniki: mąkę, ser biały i masło.Niesamowicie kruche i delikatne, a w smaku przypominają trochę ciasto francuskie. SKŁADNIKI 250 g twarogu mielonego (jak na sernik) 250 g masła w temperaturze pokojowej 250 g mąki pszennej 2 słodkie jabłka cukier puder do oprószenia WYKONANIE Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na drobne
Mała w garnku mieszamnie taka przekąska sprawdza się niemalże na każdej imprezie! Ślimaczki z cheddarem i sezamem SKŁADNIKI: opakowanie ciasta francuskiego, ok. 285 g tarty cheddar kilka łyżek koncentratu pomidorowego ostra mielona papryka 1 małe jajko sezam jasny lub czarny do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozkładam na blacie, równomiernie smaruję kilkoma łyżkami koncentratu, posypuję tartym cheddarem i ostrą papryką. Zwijam ciasto w roladę
Zasmakuj Kuchnichorizo 100 g sera żółtego kilka czarnych oliwek połowa papryczki chili gałązka kocanki włoskiej mała gałązka tymianku cytrynowego gałązka ziela oliwnego mała gałązka kalaminty kocimiętkowatej olej/oliwa z oliwek świeżo mielony pieprz sól Na początku chorizo kroimy w półplasterki i podsmażamy na suchej patelce. Smażymy aż będzie chrupiące. Ostawiamy do przestudzenia. Ser ścieramy na tarce lub kroimy w małą kostkę
PatiGotujesmażymy Składniki: ok 0,5 kg schabu 2 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny pół pęczka pietruszki 1 płaska łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu mielonego ok 1 szklanka bułki tartej olej lub smalec do smażenia *** Do miski wbijamy jajka, dodajemy majonez, sok z cytryny, sól, pieprz oraz posiekaną pietruszkę *** *** Wszystko razem
Blog z Apetytemugotowane pyzy można zamrozić na później. PRZEPIS NA CEPELINY Z MIĘSEM Składniki na cepeliny z mięsem: 3 kg ziemniaków 4 łyżki mąki ziemniaczanej sól farsz: 800g mięsa mielonego 1 duża cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz majeranek olej Jak zrobić cepeliny z mięsem: Cebulę obieram, drobno siekam i szklę na oleju. Mięso mieszam z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cebulą
Dorota SmakujeDzisiaj Klopsiki z indyka z czosnkiem niedźwiedzim – koniecznie wypróbujcie przepis! PRZEPIS NA KLOPSIKI Z INDYKA Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM Składniki na klopsiki z indyka z czosnkiem niedźwiedzim: 500g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 2 łyżki czosnku niedźwiedziego suszonego 1 jajko 1 łyżeczka soli pieprz 1 łyżeczka oregano 3 łyżki suchej kaszy manny sos: 1 cebula 1 ząbek czosnku
Dorota Smakujeduża cebula – ok. 180 g 1 duża papryka – ok. 300 g 4 średnie ogórki kiszone – ok. 360 g 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta pieprzu chilli cayenne ok. 3-4 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego sól i pieprz do smaku 1-2 łyżki mąki
Kulinarne Przebojeząbki czosnku 1 pełna łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki 1 litr wywaru drobiowego lub warzywnego 2 łyżki oliwy 2 -3 łyżki masła Sól morska do smaku lub jarzynka Świeżo mielony pierz do smaku Ser parmezan lub grana padano do posypania Sposób przygotowania: Boczek wędzony pokroić na cienkie paseczki, cebulę i czosnek obrać, posiekać w kostkę. Na dużą głębszą patelnię wrzucić
Wanilia i Kardamonmąki ziemniaczanej szczypta soli 1 łyżka płynnego masła tłuszcz do smażenia następnie: 1 litr kiszonej kapusty ok. 100g wędzonego boczku 250g pieczarek 1 cebula sos sojowy i pieprz czarny mielony do smaku Przepis na łazanki z kiszonej kapusty: Krok 1. Kapustę kiszoną opłukać, odcisnąć i pokroić. Następnie włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości, ale nie rozgotować
Moja Książka Kucharskakiełbasy chorizo 20 dag pomidorków koktajlowych cebula 2 ząbki czosnku 200 g ryżu brązowego ok 0,75 l wywaru drobiowego ( rosołu) łyżka słodkiej mielonej papryki sól,pieprz Umyte,osuszone mięso posypać solą i pieprzem,obsmażyć na 2 łyżkach oleju. W dużej brytfance rozgrzać 2 łyżki oleju,zeszklić posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Wrzucić plasterki chorizo,przesmażyć
Niespełnione zdolności kulinarne