mielone - 47549 przepisów (strona:1313/3170)

Omlet z cukinią i serem 210

Cukinia zdobyta, czas więc na eksperymenty z tym warzywem Dzisiaj propozycja śniadaniowa, aromatyczna, zdrowa i bardzo sycąca! Składniki: 2 jajka sól, świeżo mielony pieprz 2 łyżki mleka mała cukinia świeży lub suszony tymianek  szczypiorek plasterek żółtego sera 1 łyżka oleju pół łyżeczki masła Jajka roztrzepujemy z mlekiem, solą i pieprzem. Cukinię myjemy, osuszamy, obieraczką do warzyw wykrawamy cieniutkie

Mój pomysł na
CHILLI Z BATATÓW I FASOLI Z AWOKADO I KOLENDRĄ #talerzdiabetyka 163

dymić) i wrzucić na nią pokrojoną cebulę. Podsmażać jakieś 2 minuty, żeby się zeszkliła, po czym dodać bataty. Przykryć i podsmażać na średnim ogniu kilka minut. Dodać przyprawy – mielony kumin (świeżo lub wcześniej), chilli (wedle uznania, to przyprawa odpowiedzialna za ostrość potrawy), a następnie czosnek przeciśnięty przez praskę. Po minucie dodać także odsączoną czerwoną fasolę, krojone pomidory

Dietolog
Sernik z brzoskwiniami 194

kruche ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 250 g masła 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego trzykrotnie mielonego 2 budynie waniliowe (2x po 40g) 125 g roztopionego masła lub margaryny 3 jajka 3/4 szklanki cukru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny beza: 5 białek 1/2 szklanki cukru

Kolorowa kuchnia Elki
Pieczeń rzymska z jajkiem 183

Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowe, wieprzowo-wołowe lub chude np. filet z kurczaka) ząbek czosnku ulubione przyprawy do mięsa lub taki zestaw:  łyżeczka kardamonu łyżeczka słodkiej czerwonej papryki  łyżeczka (niepełna) pieprzu ziołowego łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 łyżeczki musztardy sól 6 plastrów szynki drobiowej 3 jajka ugotowanych na twardo zioła do przyprószenia mięsa z wierzchu

NA MOIM TALERZU
Pieczeń rzymska z jajkiem 188

Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowe, wieprzowo-wołowe lub chude np. filet z kurczaka) ząbek czosnku ulubione przyprawy do mięsa lub taki zestaw:  łyżeczka kardamonu łyżeczka słodkiej czerwonej papryki  łyżeczka (niepełna) pieprzu ziołowego łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 łyżeczki musztardy sól 6 plastrów szynki drobiowej 3 jajka ugotowanych na twardo zioła do przyprószenia mięsa z wierzchu

Na moim talerzu
KOTLETY JAJECZNE Z TUŃCZYKIEM(keto, LCHF, paleo, wege, bez glutenu i laktozy) 279

wodzie (waga po odsączeniu) pół pęczka szczypiorku pół pęczka natki pietruszki lub koperku 30 g masła ghee lub innego tłuszczu do smażenia sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony opcjonalnie czosnek i/lub cebula Ugotować na twardo 5 jajek a następnie wystudzić i posiekać w drobną kostkę. Można też rozgnieść widelcem lub zmielić. Tuńczyka bardzo dobrze odsączyć z wody

Ola la LCHF
Babeczki pomidorowe nadziane serem 172

płaska łyżeczka soli (do smaku), ok. 10 pomidorów suszonych z oleju, 2 łyżki oleju z pomidorów, 1 łyżka pestek dyni, ok. 60 g sera sałatkowo kanapkowego półtłustego, ½ łyżeczki mielonego pieprzu czarnego, dodatkowo: przyprawa: suszone pomidory z   chili. Przygotowanie: Przygotowujemy 12 foremek na babeczki, najlepiej sylikonowych.  Drożdże rozpuszczamy z ciepłej wodzie z dodatkiem cukru i 2 łyżkami mąki

Moniki Smakołyki
Koktajl bogaty w wapń-z truskawkami bananem i cynamonem 279

Ostatnio polubiłam koktajle więc często je robię. składniki: 150 g truskawek 1 banan szklanka kefiru 3 łyżki płatków owsianych pół łyżeczki cynamonu mielonego 1/3 szklanki wody łyżeczka oleju lub oliwy ale ja nie dałam Oczyszczone truskawki włożyć do blendera i dodać banana i resztę składników i zblendować. Podajemy odrazu do picia. Jeśli koktajl za gęsty dodać troszkę wody

Moje Wyroby
PIECZONE PIEROŻKI Z KASZANKĄ 153

Dzisiaj 1 maja jest Ogólnopolskie Święto Kaszanki Składniki: Farsz: 500 g kaszanki 2 łyżki oleju 1 średnia cebula mielony czarny pieprz suszony majeranek suszone oregano suszona bazylia Dodatkowo: opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko kminek Przygotowanie: Kaszankę obrać z osłonki i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę  obrać i pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni z odrobiną oleju

Ciastka - domowe słodkości
Domowy kebab (z kurczaka) 263

ulubionym sosem, lub wykorzystać jako nadzienie do bułek. 900 g fileta z kurczaka lub indyka 2 łyżki oleju 3/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki granulowanego czosnku 2-3 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1-2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 duża cebula 3 patyczki do szaszłyków Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na cienkie

Smaki Na Talerzu
zupa z młodej kapusty na maśle i śmietanie... 187

łyżki, papryka chilli 1 łyżeczka, curry 1 łyżeczka, sól- ile potrzeba, śmietana słodka 12% 200 gram, mąka 4 łyżki, woda 1/2 szklanki, natka pietruszki 1 pęczek pieprz zielony z mielony 1 łyżeczka Kapustę młodą opłukać pod zimną wodą i drobno pokroić w misce większej. Wodę zagotować, wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki, rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, kostkę rosołową i gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Szybki makaron z suszonymi pomidorami 209

Makaron z suszonymi pomidorami to bardzo proste i szybkie danie, które możemy przygotować w kilka minut i mieć pyszny obiad. Oczywiście musimy choć trochę lubić suszone

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona kaczka w miodzie 193

pure ziemniaczanym z dużą ilością koperku.  PRZEPIS NA PIECZONĄ KACZKĘ W MIODZIE 🌿 kaczka ok. 1.5 kg  🌿  sól 1.5 łyżki 🌿  pieprz 1/2 łyżeczki 🌿  papryka słodka mielona 2 łyżki  🌿  majeranek 1/2 łyżeczki  🌿  miód płynny np. akacjowy 2 łyżki  🌿  olej rzepakowy  2 łyżki  Kaczkę umyć i dokładnie osuszyć. Miód

Kuchnia Paulettes
Domowe meksykańskie burrito 176

ilością pomidorów i pikantną papryczką. Do tego żółty ser, orzeźwiająca limonka i mamy szybkie, proste w wykonaniu sycące danie pochodzące z kuchni meksykańskiej. Składniki: 8 płatów tortilli Farsz: 550g mielonej wołowiny z łopatki 240g koncentratu pomidorowego Pudliszki 1 cebula 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 1 puszka czerwonej fasoli skórka i sok z 1 limonki 150g

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka ziemniaczana ze szparagami 134

ziemniaki sałatkowe, 1/2 pęczka szparagów zielonych, 1/2 papryki czerwonej, pęczek szczypiorku, 2 ząbki czosnku, sok z cytryny, olej rzepakowy, sól, pieprz świeżo mielony, cukier, ostra papryczka, garść migdałów w słupkach, Ziemniaki umyć i ugotować. Szczypiorek posiekać. Czosnek rozgnieść. Szczypiorek, czosnek, olej (5 – 6 łyżek) wymieszać. Ugotowane ziemniaki odcedzić, obrać, pokroić w niezbyt grube plastry. Sos wlać do ziemniaków, oprószyć

królestwo garów