mielone - 47549 przepisów (strona:1317/3170)

Tortille z sezamowym kurczakiem 146

sztuk, o średnicy ok 25cm) Sos: 4 łyżki majonezu kieleckiego 2-3 małe korniszony 1-1,5 łyżeczki ostrej musztardy 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta granulowanego czosnku szczypta mielonej papryki sól, cukier Cebulę kroimy na cieniutkie plasterki. Przekładamy do miski. Dodajemy goździki. Posypujemy solą oraz cukrem pudrem. Odstawiamy na około 10 minut. Po tym czasie do miski wlewamy

Smaki Na Talerzu
Amerykański przepis na pieczone żeberka. Mięciutkie i konkretnie doprawione 134

mięsożerców. Przepis na amerykańskie żeberka BBQ Składniki: około kilograma żeberek wieprzowych (paski), na marynatę 3/4 szklanki dobrego keczupu, 2 łyżki gładkiej musztardy, 2 łyżki sosu sojowego, łyżka miodu, łyżeczka mielonego kuminu, 2 łyżki wędzonej papryki w proszku (można kupić w większości sklepów na dziale z przyprawami), papryka ostra w proszku według upodobań, sól, pieprz. Zrób tak: W miseczce wymieszaj

Kulinarna Polska
Dorsz cytrynowy z kaparami podany z surówką koperkową z kapusty 102

główki białej kapusty 6 łyżek posiekanego koperku 4 spore ogórki gruntowe 1 łyżka oleju 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżeczka musztardy dijon 1 łyżeczka płynnego miodu sól, świeżo mielony pieprz do smaku Ryba cytrynowa (ryba w sosie cytrynowym): Filety z dorsza (lub innej ryby) posypujemy solą i pieprzem cytrynowym z obu stron. Odkładamy. Piekarnik nagrzewamy

Poezja smaku
Naleśniki z bananami i bitą śmietaną 98

sycącym obiadem. Po trzecie: jest uniwersalny. Naleśniory można jeść praktycznie ze wszystkim – bananami, truskawkami, dżemem, bitą śmietaną, lodami, nutellą, salami, serem żółtym, serem białym, farszem pieczarkowym, sosem pomidorowym, mięsem mielonym, warzywami… Z ciekawych wersji: ostatnio jadłem z serem, kurczakiem grillowanym, rukolą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem. Pycha! Po czwarte: może być składnikiem innych dań. Możemy z nich zrobić krokiety

Proste-przepisy.pl
Mielonka drobiowa z szynkowaru 95

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Mięso myjemy, oczyszczamy z niepotrzebnych błonek i kostek, a następnie kroimy na mniejsze kawałki, które szatkujemy w malakserze. Można też skorzystać z maszynki do mielenia. Dodajemy przyprawy i wodę z żelatyną, po czym dokładnie mieszamy. Przekładamy mięso do szynkowaru. Ja wyłożyłem wcześniej szynkowar woreczkiem do pieczenia – dzięki temu będzie później łatwiej je wyjąć. Wstawiamy wszystko(...)możemy ją wyciągnąć i kroić na kanapki. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest pyszny i przejrzysty. Na myśl o jakichkolwiek mielonkach ze sklepu odrobinę przechodzą mnie ciarki. Mielenie mięsa w domu gwarantuje mi nie tylko świeżość produktu, ale też skład, który sobie sam wymyślę. Bez polepszaczy. Po drugie: jest dietetyczny. Kurczak zawiera bardzo dużo białka i zwyczajnie warto

Proste-przepisy.pl
Muszle zapiekane po bolońsku 109

zapakować je do lunchboxa i zabrać ze sobą do pracy Muszle zapiekane po bolońsku Przepis na 4 porcje Składniki: opakowanie (ok. 20 sztuk) makaronu duże muszle 500 g mięsa mielonego 2 duże cebule 500 ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku ser mozzarella sól, pieprz, mieszanka ziół włoskich oliwa Sposób wykonania: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Powinien być lekko

365 dni dookoła kuchni
Sałatka ogórkowa 84

przygotować. SKŁADNIKI: 5 ogorków zielonych gruntowych  5 ogórków małosolnych lub kiszonych pęczek koperku 2 łyżki octu winnego 1-2 łyżek miodu ewentualnie sól,pieprz z moździerza lub grubo mielony WYKONANIE: ogórki kroimy w większą kostkę, zostawiamy na 15 min. i odlewamy wodę, koperek drobno siekamy, dodajemy do ogórków, ocet mieszamy z miodem i ogórkami, ewentyualnie doprawiamy solą

Kuchnia Beaty
Paprykowy kurczak z warzywami 123

udek z kurczaka papryka żółta papryka czerwona mała cukinia kilka igiełek świeżego rozmarynu łyżka miodu Marynata: 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 i 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego łyżeczka papryki ostrej 1/2 łyżeczki chilli lub pieprzu cayenne 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżki oliwy z oliwek 1-2 łyżki octu balsamicznego pieprz sól Na początku nacinamy

PatiGotuje
Boczek z grilla w stylu azjatyckim 94

też może Cię zainteresować: → Młode ziemniaczki z boczkiem z grilla → Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem, papryką i czerwoną cebulką → Szaszłyki z polędwiczek drobiowych z raitą → Orientalne szaszłyki z mięsa mielonego → Jajka zięcia

Oryginalny smak
Risotto z borowikami, parmezanem i masełkiem truflowym 150

małe cebule 2 łyżki masła truflowego 1 łyżka oliwy 600 ml bulionu najlepiej grzybowego 80 g parmezanu 1 pęczek natki pietruszki Duża szczypta tymianku Sól himalajska do smaku Świeżo mielony czarny pieprz do smaku Sposób przygotowania: Na dużą głęboką patelnię wlać łyżkę oliwy i dodać łyżkę masła truflowego, wsypać drobno posiekaną cebulę i chwilę zeszklić, tak aby się

Wanilia i Kardamon
Surówka bułgarska 113

małych oczkach tarki jarzynowej *** *** Paprykę kroimy w cienkie słupki. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy razem *** *** Jogurt lub śmietanę łączymy z miodem, dodajemy po pół łyżeczki soli i mielonego pieprzu, mieszamy *** *** Tak powstały sos jogurtowy dodajemy do warzyw, mieszamy *** *** W razie potrzeby doprawiamy jeszcze surówkę do smaku solą i pieprzem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI

Blog z Apetytem
WOŁOWINA PO BURGUNDZKU, CZYLI BOEUF BOURGUIGNON 127

patelnię dodajemy pozostały olej i obsmażamy plastry marchewki oraz pora, a także przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną drobno cebulę. Posypujemy mąką (gdy dajemy), doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem i jeszcze chwilę smażymy. Przekładamy wszystkie składniki z patelni do większego żaroodpornego naczynia. Wlewamy wino, bulion, koniak oraz koncentrat pomidorowy i zagotowujemy. Następnie dodajemy liść laurowy, posiekane listki tymianku

Smaczne Zdrowe
Delikatna rolada makowa (biszkoptowa) 176

głębia i smak dla każdego kawosza. Mieszanka jasno palonych ziaren 100% Arabica pochodzących z plantacji znajdujących się w Brazylii, Kolumbii oraz Etiopii. Ta kawa zachwyci każdego. Już podczas mielenia wiemy, że mamy do czynienia z wysokiej jakości produktem. W Palarni Caveres , to pewność smaku i aromatu. Znajdziemy tu ziarna tylko z najlepszych plantacji. A wracając do przepisu… Delikatna rolada(...)kształt rolady. Jak przygotować masę makową do naszej rolady biszkoptowej? Mak wsypujemy do garnka i zalewamy wrzątkiem. Po około 20 minutach zagotowujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Odcedzamy i mielimy dwukrotnie. Następnie do naszego zmielonego maku wbijamy jajka, mieszamy. Dodajemy mąkę oraz aromat, mieszamy. W większym garnku rozpuszczamy masło z cukrem i nie zdejmując z ognia powoli dodajemy nasz mak, mieszamy

Słodkie okruszki
Szybka sałatka z pomidorkami 410

porcję) 2 garście małych pomidorków (u mnie mix) 1 szalotka około 1 łyżki pokrojonego szczypiorku 1 pełna łyżka naturalnego jogurtu 2 płaskie łyżki majonezu szczypta granulowanego czosnku czarny mielony pieprz do smaku sól do smaku Przygotowanie: Pomidorki myjemy, kroimy na pół i przekładamy do miseczki. Dodajemy szczypiorek i drobno pokrojoną szalotkę. W osobnej miseczce mieszamy jogurt, majonez i przyprawy

Słodkie okruszki
Marcepanowe pralinki 160

ładnie odchodzi. Migdały należy dokładnie oczyścić. Jeśli skórka nie chce łatwo zejść zalejcie je ponownie wodą i odczekajcie kolejne 5 minut. Obrane migdały dokładnie suszymy na ściereczce. A następnie mielimy. Masa musi być gładka, bez wyczuwalnych kawałków. Mielimy nasze migdały tak długo, aż będą lekko tłuste i dadzą się zagniatać. Zmielone migdały ponownie miksujemy z cukrem pudrem, alkoholem (lub zamiennikiem

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania