zmiksować ) 1 duża cebula 1 łyżeczka wędzonej , słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka octu jabłkowego 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 4 plastry dobrego sera o wyrazistym smaku 4 łyżki majonezu , gęstego dodatkowo majonez do wysmarowania blachy ( zamiast tłuszczu ) sól do smaku Blaszkę na której będziemy piec karkówkę , smarujemy majonezem
Ogrodnik w podróżyprzykryłam pokrywką, aby warzywa się udusiły. Po kilku minutach dodałam suszone pomidory, oliwki oraz pastę truflową, zamieszałam i gotowe. Następnie przełożyłam wszystko do pudełka posypałam pestkami dyni, posypałam świeżo mielonym pieprzem i już . Potem do drugiego pudłka starłam kawałek sera, aby całość po podgrzaniu posypać serem. Na drugie śniadanie w słoiku zrobiłam płatki z jogurtem i mrożonymi malinami
Kuchnia na wzgórzustek w oleju 🐣 10 dag sera żółtego 🐣 5 rzodkiewek 🐣 1/2 pęczku kopru i szczypiorku 🐣 3 łyżki prażonej cebuli Skworcu 🐣 sól himalajska Skworcu i pieprz świeżo mielony Skworcu do smaku 🐣 1 łyżka suszonego kopru Skworcu 🐣 3 łyżki majonezu 🐣 2 łyżki ketchupu 🐣1 łyżka musztardy 🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣 Przygotowanie : Tuńczyka odcedzamy,przekładamy
Gotowanie Patkijajka szklanka cukru szklanka jogurtu naturalnego 0,5 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka kawy zbożowej 0,5 łyżeczki kawy mielonej WYKONANIE: Jajka ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę. Cały czas miksujemy, wlewamy jogurt oraz olej. Mąkę razem z sodą przesiewamy. Stopniowo wsypujemy i miksujemy do połączenia składników. Formę
Pani na deserprzygotowania 15 minut + 45-50 minut pieczenia (plus czas gotowania ciecierzycy) 350 g ugotowanej ciecierzycy 3 marchewki Korzeń pietruszki 2 jajka Garść ziaren słonecznika Kurkuma, papryka słodka, curry, cynamon, mielony imbir, pieprz ziołowy, sól Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach Ugotowaną ciecierzycę zblendować z jajkami Połączyć marchewkę z ciecierzycą, dodać przyprawy, słonecznik i około ćwierć szklanki
HealthyCreationsPyszna i sycąca propozycja obiadowa, w formie zapiekanych pulpetów. SKŁADNIKI Pulpety: 0,6 kg mięsa mielonego, 1 kajzerka, 1 jajko, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz, mąka do obtoczenia Sos: 1 puszka krojonych pomidorów, 1szkl. bulionu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 2 ziarna pieprzu, 2 ząbki czosnku, szczypta cukru
słodki bratekcebula 2 ząbki czosnku 2 szklanki gorącego bulionu lub wody 25 g masła 1 łyżeczka tartego imbiru PRZYPRAWY: sólo, świeżo zmielony czarny pieprz, po 1 płaskiej łyżeczce: kurkumy, mielonej kolendry i kminu rzymskiego, szczypta chili w proszku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml mleczka kokosowego DO PODANIA: ugotowany ryż, jogurt naturalny, świeże warzywa, np. pomidorki cherry, czerwona cebula, papryka
cool and mintyupiec biszkopt. Namoczone w rumie rodzynki dodają im ciekawego smaku, a gorzka czekolada bardzo elegancko wieńczy całość. Bajaderki w czekoladzie Składniki (na ok 15 sztuk): 2 szklanki suchego drobno mielonego ciasta (biszkopt, babka, chałka, herbatniki) 3 łyżki kakao 100g rodzynków 100g tartych orzechów laskowych 1 łyżka startej skórki pomarańczy sok z połowy pomarańczy 50ml rumu 100ml śmietanki
Obiad gotowymiękkiego masła, 5 jajek, szczypta soli, 250 g erytrytolu (180 g cukru), 300 g mąki pszennej, 120 g mąki ziemniaczanej, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 80 g mielonych orzechów włoskich, skórka otarta z 2 – 3 cytryn, do nasączenia: sok z 2 cytryn, 5 łyżek erytrytolu (3 łyżki cukru), lukier: 250 g eryrtytolu, 30 ml soku z cytryny, masło
królestwo garówziemniakami ziołowymi, mizerią oraz takim właśnie sosem – strzał w dziesiątkę! SKŁADNIKI: 6 czubatych łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego płaska łyżka majonezu sól, pieprz do smaku spora szczypta przyprawy mielonej curry mały pęczek posiekanego koperku PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie składniki, dodaję posiekany koper i przyprawy. Podaję
Zasmakuj Kuchnismaku chili, 1 łyżka posiekanego drobno świeżego rozmarynu, 1 pęczek koperku, 1 pęczek zielonej pietruszki, ½ płaska łyżeczka czosnku granulowanego, 200 g kaszy kuskus, sól do smaku, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, na czubek łyżki pieprzu ziołowego, ponadto: sól do gotowania, koperek do posypania, szczypiorek, masło klarowane. Przygotowanie: Dymkę kroimy w drobną kostkę, a świeże zioła drobno siekamy
Moniki Smakołykitwarogu półtłustego 4 rzodkiewki 2 łyżki orzeszków pinii Sos: 2 łyżki łyżki oliwy lub oleju 2 łyżki soku z grejpfruta 1 łyżeczka miodu 1 łyżka posiekanej mięty świeżo mielony kolorowy pieprz sól himalajska Instructions Sałata: Orzeszki pinii delikatnie podprażyć na suchej patelni. Liście sałat umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. Grejpfruta dokładnie umyć, obrać, wyfiletować (pozbywając się
Fitsweet.mefiletów rybnych, 2 cebule, 1 sucha kajzerka, 3 – 4 łyżki bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, 3 - 4 łyżki siekanego koperku, 3 – 4 łyżki siekanego szczypiorku, cukier, olej/oliwa do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć
królestwo garówogórki kiszone , takie większe 1 średniej wielkości , czerwona papryka , grubościenna 1 pęczek koperku 1 duża łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka greckiego jogurtu 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka chilli lub ostrej papryki ( jeśli nie lubicie ostrości , pomijacie ) 1 łyżeczka cukru sól do smaku Ryż przekładamy do miski , dodajemy do niego posiekana drobniutko cebule , wyciśnięty praską
Ogrodnik w podróżyopakowania kapuśniaku z kiszonej kapusty Hortex 150g wędzonego łososia 2 cebule 3 ząbki czosnku 8 liści laurowych 10 ziela angielskiego 1,5l wywaru mięsnego z żeberek 2 łyżeczki kminku mielonego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 pęczek świeżego koperku 3 łyżki śmietany 18% sól pieprz olej Wykonanie: 1. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać opakowania
Szalona Kuchnia Eweliny