mielone - 47549 przepisów (strona:1324/3170)

Karkówka po rumuńsku , pyszny obiad 169

zmiksować ) 1 duża cebula 1 łyżeczka wędzonej , słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka octu jabłkowego 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 4 plastry dobrego sera o wyrazistym smaku 4 łyżki majonezu , gęstego dodatkowo majonez do wysmarowania blachy ( zamiast tłuszczu ) sól do smaku Blaszkę na której będziemy piec karkówkę , smarujemy majonezem

Ogrodnik w podróży
Marchewka, cukinia i pyszny przepis na obiad do pracy 166

przykryłam pokrywką, aby warzywa się udusiły. Po kilku minutach dodałam suszone pomidory, oliwki oraz pastę truflową, zamieszałam i gotowe. Następnie przełożyłam wszystko do pudełka posypałam pestkami dyni, posypałam świeżo mielonym pieprzem i już . Potem do drugiego pudłka starłam kawałek sera, aby całość po podgrzaniu posypać serem. Na drugie śniadanie w słoiku zrobiłam płatki z jogurtem i mrożonymi malinami

Kuchnia na wzgórzu
Pasta z tuńczyka idealna na Święta do faszerowania jajek 200

stek w oleju 🐣 10 dag sera żółtego  🐣 5 rzodkiewek 🐣 1/2 pęczku kopru i szczypiorku  🐣 3 łyżki prażonej cebuli Skworcu  🐣 sól himalajska Skworcu  i pieprz świeżo mielony Skworcu  do smaku   🐣 1 łyżka suszonego kopru Skworcu  🐣 3 łyżki majonezu  🐣 2 łyżki ketchupu 🐣1 łyżka musztardy 🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣  Przygotowanie :  Tuńczyka odcedzamy,przekładamy

Gotowanie Patki
BABKA CAFFE LATTE 173

jajka szklanka cukru szklanka jogurtu naturalnego 0,5 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1  łyżeczka sody 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka kawy zbożowej 0,5 łyżeczki kawy mielonej WYKONANIE: Jajka ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę. Cały czas miksujemy, wlewamy jogurt oraz olej. Mąkę razem z sodą przesiewamy. Stopniowo wsypujemy i miksujemy do połączenia składników. Formę

Pani na deser
Bezmięsny pasztet z ciecierzycy i marchewki 176

przygotowania 15 minut + 45-50 minut pieczenia (plus czas gotowania ciecierzycy) 350 g ugotowanej ciecierzycy 3 marchewki Korzeń pietruszki 2 jajka Garść ziaren słonecznika Kurkuma, papryka słodka, curry, cynamon, mielony imbir, pieprz ziołowy, sól Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach Ugotowaną ciecierzycę zblendować z jajkami Połączyć marchewkę z ciecierzycą, dodać przyprawy, słonecznik i około ćwierć szklanki

HealthyCreations
ZAPIEKANE PULPETY 171

Pyszna i sycąca propozycja obiadowa, w formie zapiekanych pulpetów. SKŁADNIKI Pulpety: 0,6 kg mięsa mielonego, 1 kajzerka, 1 jajko, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz, mąka do obtoczenia Sos: 1 puszka krojonych pomidorów, 1szkl. bulionu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 2 ziarna pieprzu, 2 ząbki czosnku, szczypta cukru

słodki bratek
DAL Z SOCZEWICY 173

cebula 2 ząbki czosnku 2 szklanki gorącego bulionu lub wody 25 g masła 1 łyżeczka tartego imbiru PRZYPRAWY: sólo, świeżo zmielony czarny pieprz, po 1 płaskiej łyżeczce: kurkumy, mielonej kolendry i kminu rzymskiego, szczypta chili w proszku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml mleczka kokosowego DO PODANIA: ugotowany ryż, jogurt naturalny, świeże warzywa, np. pomidorki cherry, czerwona cebula, papryka

cool and minty
Bajaderki w czekoladzie 134

upiec biszkopt. Namoczone w rumie rodzynki dodają im ciekawego smaku, a gorzka czekolada bardzo elegancko wieńczy całość. Bajaderki w czekoladzie Składniki (na ok 15 sztuk): 2 szklanki suchego drobno mielonego ciasta (biszkopt, babka, chałka, herbatniki) 3 łyżki kakao 100g rodzynków 100g tartych orzechów laskowych 1 łyżka startej skórki pomarańczy sok z połowy pomarańczy 50ml rumu 100ml śmietanki

Obiad gotowy
Babka cytrynowa 144

miękkiego masła, 5 jajek, szczypta soli, 250 g erytrytolu (180 g cukru), 300 g mąki pszennej, 120 g mąki ziemniaczanej, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 80 g mielonych orzechów włoskich, skórka otarta z 2 – 3 cytryn, do nasączenia: sok z 2 cytryn, 5 łyżek erytrytolu (3 łyżki cukru), lukier: 250 g eryrtytolu, 30 ml soku z cytryny, masło

królestwo garów
Sos koperkowy z curry 121

ziemniakami ziołowymi, mizerią oraz takim właśnie sosem – strzał w dziesiątkę! SKŁADNIKI: 6 czubatych łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego płaska łyżka majonezu sól, pieprz do smaku spora szczypta przyprawy mielonej curry mały pęczek posiekanego koperku PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie składniki, dodaję posiekany koper i przyprawy. Podaję

Zasmakuj Kuchni
Gołąbki z kuskus na zielono -szpinak, zioła 147

smaku chili, 1 łyżka posiekanego drobno świeżego rozmarynu, 1 pęczek koperku, 1 pęczek zielonej pietruszki, ½ płaska łyżeczka czosnku granulowanego, 200 g kaszy kuskus, sól do smaku, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, na czubek łyżki pieprzu ziołowego, ponadto: sól do gotowania, koperek do posypania, szczypiorek, masło klarowane. Przygotowanie: Dymkę kroimy w drobną kostkę, a świeże zioła drobno siekamy

Moniki Smakołyki
Lekka sałatka z grejpfrutem 157

twarogu półtłustego 4 rzodkiewki 2 łyżki orzeszków pinii Sos: 2 łyżki łyżki oliwy lub oleju 2 łyżki soku z grejpfruta 1 łyżeczka miodu 1 łyżka posiekanej mięty świeżo mielony kolorowy pieprz sól himalajska Instructions Sałata: Orzeszki pinii delikatnie podprażyć na suchej patelni. Liście sałat umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. Grejpfruta dokładnie umyć, obrać, wyfiletować (pozbywając się

Fitsweet.me
Kotlety rybne z zieleniną 128

filetów rybnych, 2 cebule, 1 sucha kajzerka, 3 – 4 łyżki bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, 3 - 4 łyżki siekanego koperku, 3 – 4 łyżki siekanego szczypiorku, cukier, olej/oliwa do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć

królestwo garów
Sałatka ” Wiosenny tuńczyk z fetą ” , mniam ! 144

ogórki kiszone , takie większe 1 średniej wielkości , czerwona papryka , grubościenna 1 pęczek koperku 1 duża łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka greckiego jogurtu 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka chilli lub ostrej papryki ( jeśli nie lubicie ostrości , pomijacie ) 1 łyżeczka cukru sól do smaku Ryż przekładamy do miski , dodajemy do niego posiekana drobniutko cebule , wyciśnięty praską

Ogrodnik w podróży
Krem z kiszonej kapusty z wędzonym łososiem i koperkiem 169

opakowania kapuśniaku z kiszonej kapusty Hortex 150g wędzonego łososia 2 cebule 3 ząbki czosnku 8 liści laurowych 10 ziela angielskiego 1,5l wywaru mięsnego z żeberek 2 łyżeczki kminku mielonego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 pęczek świeżego koperku 3 łyżki śmietany 18% sól pieprz olej Wykonanie: 1. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać opakowania

Szalona Kuchnia Eweliny