łososia 1 jajko 5 łyżek bułki tartej 1 mały pęczek koperku 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki płatków chilli skórka z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki soli świeżo mielony pieprz 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Filety z łososia rozmroź, np. przez noc w lodówce. Włóż je do misy malaksera i zmiksuj pulsacyjnie na małe kawałki. Dodaj
Chilli Czosnek i Oliwazrobienia, urozmaici inne dania. Składniki: 2 ogórki konserwowe 5 grzybów marynowanych (polecam grzyby ze sklepu Skworcu ) 1 mała cebula czubata łyżeczka chrzanu 2 czubate łyżki majonezu szczypta soli pieprz mielony Wykonanie: Ogórki konserwowe, grzyby i cebulę drobno siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy. Smacznego
Smak mojego domuczosnku 2-3 cm korzenia imbiru grubości kciuka 4 łodygi selera naciowego 2 niewielkie marchewki przyprawy: 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka przyprawy curry w proszku sól i pieprz czarny mielony (do smaku) 1 szklanka (240 ml) dobrej passaty pomidorowej (bez dodatku cukru) 3 łyżki dobrego koncentratu pomidorowego (lub więcej do smaku) 1 szklanka (240 ml) wody olej do smażenia
Lamarida.pllaurowe, ziele angielskie wodę, gotujemy pod przykryciem 10 minut (do miękkości warzyw). W międzyczasie gotujemy ryż al dente. Zupę zabielamy śmietaną, dodajemy ryż i natkę, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem
Kardamonovypłaskie łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki octu jabłkowego lub soku z cytryny 4 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno duża szczypta soli himalajskiej 2 szczypty świeżo mielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: Płaty śledziowe moczyć w zimnej wodzie ok. pół godziny. Następnie odsączyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić paski o szerokości 2 cm. Ziemniaki ugotować w skórkach, wystudzić, obrać
Codziennik Kuchennywzględu na niezwykłą soczystość mięsa i kontrolowaną ilość soli. Składniki: tusza królicza pokrojona na części 2 litry wody 3 łyżki soli 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego mielony czarny pieprz płaska łyżeczka słodkiej papryki w proszku 3 łyżki oleju do smażenia Zagotować wodę z liściem laurowym i ziarnami ziela angielskiego. Do gotującej się wody dodać sól. Wyłączyć palnik
Weekendy w domu i ogrodziefilety z łososia pacyficznego (każdy po 120 g) 1 mała pomarańcza 2 łyżki miodu 2-3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku ½ łyżeczki mielonego imbiru Duszony czosnek niedźwiedzi 200 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła klarowanego pieprz biały sól Dodatkowo plastry pomarańczy do dekoracji Grillowany łosoś
Wędrówki po kuchnimniejszy okrągły torcik to spokojnie możecie zrobić z polowy składników. Dla kogo : dla fanów tradycyjnych smaków dla czekoladoholików dla kochających torty Składniki na blaty: 16 jajek 20 łyżek mielonych migdałów (200g) 8 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru 4 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę: 750g masła 4 jajka 5 łyżek cukru 150g gorzkiej czekolady napar
Mania Wypiekaniarozdrobnionego HORTEX 15 dag serka kanapkowego półtłustego 2 ząbki czosnku olej do smażenia 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki pół łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta pieprzu czarnego mielonego ewentualnie sól do smaku Dodatkowo: 5 jajek szczypiorek według uznania rzeżucha według uznania 1 łyżeczka masła lub margaryny mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych pizzerin ze szpinakiem
IzabelawkuchniCześć! Odmieniłam moją tradycyjną lazanię szpinakiem i boczniakami. Przypadła do gustu domownikom i jeśli robię lazanię to często w takiej właśnie lżejszej wersji. Robię również z mięsem mielonym tutaj przepis Składniki: * pół opakowania makaronu lazania * 15-20 dkg liści szpinaku * 30 dkg boczniaka * 30 dkg żółtego sera * 2 łyżki masła * 1 szklanka mleka * gałka muszkatołowa * sól, pieprz * passata
Pieprzyć z Fantazjąpodwójnej oszczędności. Czasu i pieniędzy. Tym razem upiekliśmy jednocześnie jabłko, bo ostatnie zostało i jakoś tak się już marszczyło ;) Składniki: 200 g serka wiejskiego 1 duże jabłko cynamon mielony Przygotowanie: Jabłko pieczemy 45 min w 180°C . Studzimy. Obieramy, miąższ oddzielamy od gniazda nasiennego, rozgniatamy widelcem, do smaku doprawiamy cynamonem. Dzielimy na cztery porcje. Serek dzielimy na cztery porcje
R'n'G Kitchengrilla, oraz dodatek do zup czy innych dań. Wykorzystasz je wszędzie tam gdzie potrzebujesz dodatku pysznych przypraw (pst….. wiem że niektórzy używają pasty nawet do kotletów mielonych). W słoiczkach znajdziesz takie smaki jak Mild Curry, Tikka Masala, Hot Curry, a w opcji Paste Pot są smaki Tikka Masala i Madras. Jest jeszcze jedna grupa produktowa, w której
nietylkopasta.plpowiem Wam, że całkiem dobrze na tym wychodzi Wiedziałam, że chcę zjeść coś ze szpinakiem, coś w miarę zdrowego i nie smażonego i wykombinowałam pyszne muffiny z mięsa mielonego z indyka ze szpinakiem i serem. W swojej zamrażarce zawsze mam zapas mrożonych warzyw, szpinaku i jagód. Szpinak mrożony (liście) z firmy Hortex idealnie nadaje się do tego typu potraw
Smaki Arminechleb lub w wersji imprezowej można ją podać w wytrawnych tarteletkach. Polecam Składniki: – 2 pieczone buraki (u mnie 500g po upieczeniu i obraniu) – 200g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 2-3 ząbki czosnku – 5 łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego – 30g orzechów włoskich – sól i pieprz wg smaku Buraki uprzednio upiec, obrać i wystudzić. Czosnek
Smaki Armine