Bób jest jednym z najstarszych znanych warzyw. Znany, można powiedzieć od zawsze. Już w epoce kamienia łupanego znajdował się w menu. Znaleziony w grobowcach egipskich z około 2400 r. p.n.e. Mieszkańcy Troi też się nim zajadali. 1 kg bobu, 300 g boczku wędzonego, 2 – 3 ząbki czosnku, pęczek dymki, chili. sól, pieprz świeżo mielony, masło, Bób wrzucić do wrzącej wody, dodać sól - około 1 łyżki soli na kilogram bobu. Gotować do wymaganej miękkości, około 15 minut, powinien być al dente. Ugotowan... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...