mielone - 47549 przepisów (strona:1326/3170)

SERNIK JAPOŃSKI 2045

temperaturę zmniejszamy do 135*C i pieczemy jeszcze ok.45 minut.  Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy w temperaturze pokojowej. Podajemy obficie oprószone (ciasto raczej mało słodkie) mielonym ksylitolem lub cukrem pudrem, z dodatkiem świeżych owoców lub np. konfitury. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Owsiane ciasteczka z cynamonem i recenzja książki - Kuchnia wegańska, przewodnik po produktach zastępczych. 154

bardzo przypominają znane ciastka belvita.  Owsiane ciasteczka z cynamonem. Składniki; 2/3 szkl. masła roślinnego 1 i 1/2 szklanki  cukru trzcinowego Skworcu 1/2 szklanki mleka kokosowego 2 łyżki mielonego cynamonu   Skworcu 1/2 łyżeczki soli morskiej  Skworcu 2 łyżeczki esencji waniliowej  Skworcu 2 i 1/2 szklanki płatków owsianych   Skworcu 2 i 1/2 pełnoziarnistej mąki tortowej

Radość kipiąca uśmiechem.
Makaron w kremowym sosie pomidorowym z małymi klopsikami [PRZEPIS] 143

klopsiki w kremowym sosie pomidorowym. Jeśli macie w domu małych smakoszy, oszaleją z radości. Duzi zresztą też. Przepyszne! Przepis na kremowy sos pomidorowy z klopsikami do makaronu Składniki: kilogram mielonej wieprzowiny, 2 jajka, bułka tarta, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 puszki pomidorów w zalewie, 2 łyżki serka mascarpone, sól, pieprz, bazylia suszona, oliwa, natka i parmezan do podania

Kulinarna Polska
Smarowidło do pieczywa 178

zagospodarowanie mięsa z rosołu:) Może komuś przypadnie do  smaku. Składniki : ok. 20 dag zmielonej słoniny ok. 20 dag ugotowanego mięsa z rosołu 5 ząbków czosnku płaska łyżeczka mielonej, wędzonej papryki sól Przygotowanie: Słoninę i mięso zmielić Słoninę przesmażyć, dodając pod koniec smażenia pokrojony czosnek Gdy słonina jest prawie rumiana dodać mięso, wymieszać i chwilę razem smażyć Po zdjęciu

Proste Potrawy
ZUPA CURRY Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 289

podwójny filet z kurczaka 200 ml mleczka kokosowego 1 pęczek szczypiorku 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżka przyprawy curry 1-2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili sól, pieprz 2 łyżki oleju Wykonanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Marchewki obieramy ze skóry, myjemy i kroimy w półplasterki. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy

Kuchnia MagdaLeny
ZUPA CURRY Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 289

podwójny filet z kurczaka 200 ml mleczka kokosowego 1 pęczek szczypiorku 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżka przyprawy curry 1-2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili sól, pieprz 2 łyżki oleju Wykonanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Marchewki obieramy ze skóry, myjemy i kroimy w półplasterki. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto kokosowe z malinami 212

Czas przygotowania: 60 minut Forma o średnicy 28 cm Składniki na ciasto kokosowe z malinami: (składniki o temperaturze pokojowej) Suche: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki kokosowej lub mielonych wiórków kokosowych 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Płynne: 1 szklanka mleka 4 jajka 3/4 szklanki oleju 2 łyżki soku z cytryny Polewa z malin

Kuchcik gotuje
Ciasto drożdżowe z serem i owocami 207

Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej 0,5 szklanki cukru szczypta soli 1 szklanka mleka 3 jajka 50g świeżych drożdży 50g masła 16g cukru waniliowego Masa serowa: 0,5kg mielonego sera twarogowego 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 budyń waniliowy Kruszonka: 50g masła 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru Dodatkowo: Owoce (u mnie brzoskwinie z puszki i maliny

Blog z Apetytem
SERNIKOBROWNIE Z MANGO I MALINAMI 161

podczas chłodzenia. SKŁADNIKI SPÓD BROWNIE 200 g gorzkiej czekolady  200 g masła 150 g cukru 3 jajka 140 g (niepełna szklanka) mąki pszennej / 50 g mąki można zastąpić mielonymi orzechami lub migdałami MASA SEROWA wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową 250 g tłustego twarogu  2 łyżki cukru 2 jajka 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 150 ml pulpy

cool and minty
Pieczona cukinia z mięsem i warzywami 138

indyka nie jest nam obce. Więc do dzieła ;) Składniki: 4 okrągłe cukinie 100 g ryżu 1 czerwona papryka 1 por (biała część) 1 marchew 150 g indyczego mięsa mielonego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii sól, pieprz Przygotowanie:  Ryż gotujemy kilka minut krócej, niż w przepisie zawartym na opakowaniu. Paprykę kroimy w kostkę. Por siekamy. Marchewkę ścieramy

R'n'G Kitchen
Proste obiady na 7 dni #10 - Przepisy na obiady w PDF z listą zakupów! 166

łososia 1 jajko 5 łyżek bułki tartej 1 mały pęczek koperku 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki płatków chilli skórka z 1/2 cytryny  1/2 łyżeczki soli  świeżo mielony pieprz 1 łyżka oliwy  Przygotowanie:   Filety z łososia rozmroź, np. przez noc w lodówce. Włóż je do misy malaksera i zmiksuj pulsacyjnie na małe kawałki.  Dodaj

Chilli Czosnek i Oliwa
Sos tatarski 229

zrobienia, urozmaici inne dania. Składniki: 2 ogórki konserwowe 5 grzybów marynowanych (polecam grzyby ze sklepu Skworcu ) 1 mała cebula czubata łyżeczka chrzanu 2 czubate łyżki majonezu szczypta soli pieprz mielony Wykonanie: Ogórki konserwowe, grzyby i cebulę drobno siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy. Smacznego

Smak mojego domu
Warzywna zupa z połówkami grochu 162

czosnku 2-3 cm korzenia imbiru grubości kciuka 4 łodygi selera naciowego 2 niewielkie marchewki przyprawy: 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka przyprawy curry w proszku sól i pieprz czarny mielony (do smaku) 1 szklanka (240 ml) dobrej passaty pomidorowej (bez dodatku cukru) 3 łyżki dobrego koncentratu pomidorowego (lub więcej do smaku) 1 szklanka (240 ml) wody olej do smażenia

Lamarida.pl
Zupa jarzynowa z ryżem 374

laurowe, ziele angielskie wodę, gotujemy pod przykryciem 10 minut (do miękkości warzyw). W międzyczasie gotujemy ryż al dente. Zupę zabielamy śmietaną, dodajemy ryż i natkę, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem

Kardamonovy
Sałatka ziemniaczana ze śledziem. 194

płaskie łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki octu jabłkowego lub soku z cytryny 4 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno duża szczypta soli himalajskiej 2 szczypty świeżo mielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: Płaty śledziowe moczyć w zimnej wodzie ok. pół godziny. Następnie odsączyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić paski o szerokości 2 cm. Ziemniaki ugotować w skórkach, wystudzić, obrać

Codziennik Kuchenny