mielone - 47549 przepisów (strona:1326/3170)

Omlet twarogowy z bananem 148

zawsze wyjdzie coś pysznego. Lubicie takie omlety? Jeśli jeszcze nie próbowaliście omletów twarogowych, to czas to zmienić. Do dzieła! Składniki: – 2 jajka – 100g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 2 łyżki skrobi kukurydzianej (10g) – 1 mały banan (u mnie 80g po obraniu) – słodzidło wg smaku Jajka delikatnie ubić, dodać pokruszony twaróg, skrobię i słodzidło i wszystko

Smaki Armine
Klopsy z indyka z mozarellą pieczone w sosie pomidorowym 147

Wspominałam już kiedyś, że najbardziej lubię potrawy z piekarnika i bardzo lubię potrawy z mięsa mielonego. Można do niego dodać ulubione warzywa, nadziać serem i zapiec z jakimś fajnym sosem. Dziś podzielę się przepisem na pyszne i w miarę zdrowe klopsy z indyka z dodatkiem marchewki, które nadziałam mozarellą i zapiekłam z sosem pomidorowym z bazylią i czosnkiem. Wyszło

Smaki Armine
Sałatka z jajkami, ogórkiem i tuńczykiem 124

części, wycinamy pestki, kroimy w kostkę, wrzucamy do jajek. Dodajemy do tego, odsączonego tuńczyka, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowane zioła, majonez i jogurt. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy

Kardamonovy
SAŁATKA Z PIECZONYMI BATATAMI, AWOKADO I FETĄ 268

Także nie napracujecie się wiele, a najecie zdrowo i pysznie do syta  😋 Koniecznie wypróbujcie przepis! SKŁADNIKI: 1 duży batat (około 300 -350 g) 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól i pieprz do smaku 2 łyżeczki oleju lub oliwy 1 opakowanie rukoli 1 duże, dojrzałe awokado 100 g fety 5 łyżek słonecznika łuskanego ziarenka owocu granatu (1 mały

Słodko-Słony Świat Ilony
Schab nadziewany boczkiem 153

soczysty i spokojnie można podawać go do obiadu lub kroić na kanapki. Składniki: - 1 kg schabu - 800 g boczku surowego przyprawy do smaku - pieprz - sól - majeranek - słodka papryka mielona wędzona - oregano Przygotowanie: Schab i boczek myjemy i osuszamy. W schabie na całej długości nacinamy kieszeń i nacieramy ją solą i pieprzem. W kieszeń wsuwamy boczek w całości. Mięso

Zainspirowana w kuchni
Ogniste jajka 192

www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); - 4 jajka - 2 ogórki konserwowe (100 g ) - płaska łyżka koncentratu pomidorowego - 2 łyżki keczupu łagodnego - szczypta ostrej papryki mielonej  - łyżeczka mąki - łyżeczka posiekanego szczypiorku  - sól, pieprz -200 ml wody W małym rondelku zagotować 150 ml  wody, następnie zdjąć z ognia i wlać koncentrat  pomidorowy

Kulinarne przemyslenia
Ziołowa szynka dojrzewająca z lubczykiem , wędlina z pończochy 221

szynki wieprzowej tak zwanej kulki 2 kg soli 1 kg cukru 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżka suszonego tymianku 1 łyżka suszonego lubczyku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka , mielonego pieprzu dodatkowo : pończochy , obojętnie jakie byle nowe   Szynkę oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu , ale nie całkowicie , warto zostawić choćby cienką warstwę . Dzięki takiemu zabiegowi mięso stanie się bardziej aromatyczne

Ogrodnik w podróży
Krewetki w maśle czosnkowym 138

Krewetka ma się podgrzać w sosie. Pamiętaj jednak aby nie za długo przygotowywać je bo mogą stać się zbyt twarde. Na koniec dopraw krewetki sporą szczyptą soli i świeżo mielonym pieprzem. Krewetki rozłóż w głębokie talerze i posyp świeżą natką pietruszki. Podawaj od razu, najlepiej z bagietką i pysznymi smakowymi masłami takimi jak masło ziołowe i masło czosnkowe . Podaj

nietylkopasta.pl
Makowe pierogi orkiszowe z ruskim farszem 157

minut.  Farsz: 300 gram utłuczonych ziemniaków 300 gram sera ( u mnie twarożek  owczy  i  kozi  w równych proporcjach) cebula sól  pieprz 1 łyżeczka mielonego kminku Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy kółka, nakładamy farsz, zlepiamy brzegi i gotujemy w osolonym wrzątku do 3 minut po wypłynięciu.  Gorące polewamy oliwą

AZgotuj!
SERNIK SADZONE JAJKO 145

galaretką.  Sernik jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, a otrzymujemy efektowny deser w sam raz na Wielkanoc 🥚 Składniki: ok. 300 g podłużnych biszkoptów 1 kg twarogu mielonego (może być z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 1/2 szklanki mleka 4 łyżeczki żelatyny 1 op. cukru z prawdziwą wanilią 2-3 łyżki cukru pudru 1 duża puszka brzoskwiń

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK SADZONE JAJKO 145

galaretką.  Sernik jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, a otrzymujemy efektowny deser w sam raz na Wielkanoc 🥚 Składniki: ok. 300 g podłużnych biszkoptów 1 kg twarogu mielonego (może być z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 1/2 szklanki mleka 4 łyżeczki żelatyny 1 op. cukru z prawdziwą wanilią 2-3 łyżki cukru pudru 1 duża puszka brzoskwiń

Kuchnia MagdaLeny
Restauracja Słony | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 122

niektórych może być to połączenie mało oczywiste, jednak bardzo smaczne. Do przystawek wybraliśmy nalewkę Saska Wiśnia z nutą burbona. Co na danie główne? Poszliśmy totalnie w klasykę. Ja zamówiłam mielonego, bo uwielbiam. Smakował tak jak u mamy! Podany z buraczkami, koperkiem, świeżymi ziemniaczkami sprawił, że wróciły moje pyszne wspomnienia z dzieciństwa. Narzeczony zdecydował się natomiast na kaczkę, która była

Kuchnia Bazylii
Czosnek niedźwiedzi – moje wiosenne przetwory :) 214

makaronu, mięsa, masła, serków, do jajek faszerowanych itp. Pesto z liści czosnku niedźwiedziego 1 szklanka posiekanych liści czosnku niedźwiedziego 40 g świeżo startego parmezanu 40 g orzeszków piniowych świeżo mielony pieprz 50 ml dobrej oliwy z oliwek 15 ml oleju lnianego Wszystkie składniki miksujemy w blenderze (opcjonalnie rozgniatamy w moździerzu) Przechowujemy w słoiczku (pamiętając aby na górze pozostawić warstwę

Mój pomysł na
Aromatyczny ryż 125

paczki ugotowanego na sypko ryżu lub kaszy 1 srednia marchewka około 10 cm pora  garść suszonych moreli,żurawiny i rodzynek 1 szalotka łyżka masła i oleju sól, grubo mielony pieprz lub roztarty w moździerzu WYKONANIE: na maśle i oleju zeszklić warzywa pokrojone w drobną kosteczkę, dodać suszone owoce oraz ryż,  wymieszać i smażyć około 5 minut, doprawić

Kuchnia Beaty
Restauracja Słony | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 130

niektórych może być to połączenie mało oczywiste, jednak bardzo smaczne. Do przystawek wybraliśmy nalewkę Saska Wiśnia z nutą burbona Co na danie główne? Poszliśmy totalnie w klasykę. Ja zamówiłam mielonego, bo uwielbiam. Smakował tak jak u mamy! Podany z buraczkami, koperkiem, świeżymi ziemniaczkami sprawił, że wróciły moje pyszne wspomnienia z dzieciństwa. Narzeczony zdecydował się natomiast na kaczkę, która była

Kuchnia Bazylii