mielone - 47549 przepisów (strona:1320/3170)

Rolada fasolowa z pieczarkami 151

cząbru 6-7 łyżek skrobi ziemniaczanej lub ryżowej (w wersji bezglutenowej) albo bułki tartej (w wersji glutenowej) 1 mała cebula 250 g obranych białych pieczarek sól i pieprz czarny mielony (do smaku) olej do smażenia Wykonanie: Obrane pieczarki kroimy w cienkie plasterki i drobno kroimy albo trzemy na dużych oczkach tarki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy

Lamarida.pl
Omlet twarogowo- kakaowy z bananem 239

smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, jest bardzo sycący i z pewnością przypadnie do smaku wszystkim miłośnikom czekolady i omletów. Polecam Składniki: – 100g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 2 jajka – 5g kakao – 1 banan – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – słodzidło wg smaku Twaróg rozetrzeć z jajkami, dodać słodzidło, kakao i sodę i wszystko

Smaki Armine
Babka waniliowo-cytrynowa 159

Składniki : 120 g masła w temperaturze pokojowej 150 g cukru duża szczypta mielonej wanilii  lub ziarenka z laseczki waniliowej, skórka starta z 1/2 cytryny 2 jajka w temperaturze pokojowej 200 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki jogurtu greckiego w temperaturze pokojowej 3 łyżki soku z cytryny cukier puder Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem, wanilią i skórką

Proste Potrawy
Sałatka z brokułem, suszonymi pomidorami i wędzonym serem 165

różyczki), przecedzamy, studzimy i wrzucamy do miski. Dodajemy do nich pokrojone w paski pomidory, pokrojoną w kostkę cebulę, słonecznik, ser, sok z cytryny i olej. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy

Kardamonovy
Pieczony królik 114

Składniki: 1,3 kg królika 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 1 duża cebula 3 łyżki musztardy francuskiej 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól pieprz W naczyniu żaroodpornym mieszamy musztardę z oliwą, rozdrobnionym czosnkiem i papryką. Królika porcjujemy, solimy, pieprzymy i obtaczamy w marynacie, wkładamy do lodówki na 24 godziny

Kardamonovy
Sernikowe koszyczki wielkanocne 162

wystarczy tylko wymieszać. Do tego czekoladowe jajeczka i pyszny wielkanocny deser gotowy. Zobaczcie jakie to proste! Sernikowe koszyczki wielkanocne Czas przygotowania: 90 minut Składniki Sernik: 500 g  białego mielonego sera z wiaderka 4 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1/2 łyżeczki  domowej esencji waniliowej 1 łyżeczka przyprawy do sernika Masa czekoladowa: 1/2 tabliczki białej czekolady

Kulinarne przygody Gatity
PULPETY Z INDYKA GOTOWANE W MARCHEWCE I KOPERKU 140

Klopsiki są pyszne, soczyste, aromatyczne. A wywar, który powstaje podczas gotowania mięsa wystarczy zaciągnąć mąką i mamy pyszny sosik do ziemniaczków :) Składniki na 5 niedużych pulpecików: * 150 g mięsa mielonego z indyka * odrobina soli do smaku * odrobina przyprawy do kurczaka * 1 nieduża marchewka * 3-4 gałązki posiekanej natki koperku * woda do gotowania * mąka wymieszana z wodą do przygotowania sosu

Zrób to smacznie
Śmietankowy sernik z domową wiśniową frużeliną 182

tego tradycyjnego ciasta połączonego z orzeźwiającymi owocami. Składniki: Spód: 100g masła 170g mąki pszennej 50g cukru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 900g białego sera (trzykrotnie mielonego) 150g masła 4 żółtka 1 całe jajko 200g cukru 400ml mleka 9ml aromatu śmietankowego 35g budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wiśniowa frużelina: 400g drylowanych wiśni (mogą być mrożone

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotlety pulpety rybne w marynacie 142

ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu czarnego, sól, cukier. kotlety / pulpety : 1 kg filetów rybnych, 2 cebule, 1 sucha kajzerka, 3 – 4 łyżki bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, imbir suszony, cukier, olej do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Marynata : w łoszczyznę obrać, umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w krążki. Włożyć do wody, dodać przyprawy

królestwo garów
Szakszuka z choriso 188

średnie pomidory lub puszka krojonych pomidorów – 100 g pikantnego choriso – 3-4 jajka – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka ostrej papryki lub pieprzu cayenne – 1 łyżeczka wędzonej papryki – 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub kolendry – ewentualnie kilka dużych kaparów do podania – sól i pieprz do smaku – 1 łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE: Na oliwie podsmaż

nietylkopasta.pl
Karkówka po rumuńsku , pyszny obiad 183

zmiksować ) 1 duża cebula 1 łyżeczka wędzonej , słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka octu jabłkowego 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 4 plastry dobrego sera o wyrazistym smaku 4 łyżki majonezu , gęstego dodatkowo majonez do wysmarowania blachy ( zamiast tłuszczu ) sól do smaku Blaszkę na której będziemy piec karkówkę , smarujemy majonezem

Ogrodnik w podróży
Marchewka, cukinia i pyszny przepis na obiad do pracy 195

przykryłam pokrywką, aby warzywa się udusiły. Po kilku minutach dodałam suszone pomidory, oliwki oraz pastę truflową, zamieszałam i gotowe. Następnie przełożyłam wszystko do pudełka posypałam pestkami dyni, posypałam świeżo mielonym pieprzem i już . Potem do drugiego pudłka starłam kawałek sera, aby całość po podgrzaniu posypać serem. Na drugie śniadanie w słoiku zrobiłam płatki z jogurtem i mrożonymi malinami

Kuchnia na wzgórzu
Pasta z tuńczyka idealna na Święta do faszerowania jajek 220

stek w oleju 🐣 10 dag sera żółtego  🐣 5 rzodkiewek 🐣 1/2 pęczku kopru i szczypiorku  🐣 3 łyżki prażonej cebuli Skworcu  🐣 sól himalajska Skworcu  i pieprz świeżo mielony Skworcu  do smaku   🐣 1 łyżka suszonego kopru Skworcu  🐣 3 łyżki majonezu  🐣 2 łyżki ketchupu 🐣1 łyżka musztardy 🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣  Przygotowanie :  Tuńczyka odcedzamy,przekładamy

Gotowanie Patki
BABKA CAFFE LATTE 189

jajka szklanka cukru szklanka jogurtu naturalnego 0,5 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1  łyżeczka sody 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka kawy zbożowej 0,5 łyżeczki kawy mielonej WYKONANIE: Jajka ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę. Cały czas miksujemy, wlewamy jogurt oraz olej. Mąkę razem z sodą przesiewamy. Stopniowo wsypujemy i miksujemy do połączenia składników. Formę

Pani na deser
Bezmięsny pasztet z ciecierzycy i marchewki 193

przygotowania 15 minut + 45-50 minut pieczenia (plus czas gotowania ciecierzycy) 350 g ugotowanej ciecierzycy 3 marchewki Korzeń pietruszki 2 jajka Garść ziaren słonecznika Kurkuma, papryka słodka, curry, cynamon, mielony imbir, pieprz ziołowy, sól Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach Ugotowaną ciecierzycę zblendować z jajkami Połączyć marchewkę z ciecierzycą, dodać przyprawy, słonecznik i około ćwierć szklanki

HealthyCreations