bakłażan: 2 małe bakłażany pół małej makreli wędzonej 1 cebula 2 marchewki 2 łyżka masła 2 łyżki oleju 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól himalajska pieprz ziołowy pieprz czarny świeżo mielony Jak zrobić grillowany bakłażan: Cebule siekamy drobno i szklimy na maśle z olejem. Marchew ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli. Dusimy aż marchewka zmięknie. Dodajemy koncentrat pomidorowy – miksujemy
Dorota Smakujehansi-theme-font:minor-latin;} główka czerwonej kapusty pół szklanki kaszy gryczanej palonej 300 g pieczarek garść suszonych grzybów 1 cebula pęczek natki pietruszki 1 łyżka masła sól świeżo mielony pieprz 250 ml bulionu warzywnego 50 ml śmietanki 1 łyżka mąki Grzyby suszone kilka godzin wcześniej dobrze wypłukać i zalać wodą. Po tym czasie odcedzić a wodę po moczeniu
Kolorowa kuchnia Elkikawał dobrego hamburgera. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 burgery Przepis na zdrowe burgery z pęczaku i indyka Pyszne i bardzo treściwe hamburgery z pęczaku i mielonego mięsa. Dwa takie burgery w bułce i obiad masz z głowy. Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Przepis na zdrowe burgery z soczewicy i grzybów Piętnaście
Niedzielny kucharzgotowaniu ciecierzycy) 2 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin lub oleju sezamowego 3 łyżki pasty tahini (pasty sezamowej) 1 łyżeczka mielonego kuminu sol i pieprz do smaku dodatkowo: siekana natka pietruszki, ostra papryka w proszku do posypania: oliwa do polania WYKONANIE: Ciecierzycę odsącz z zalewy i umieść
Słodko-Słony Świat Ilonyciasta francuskiego, 350 oczyszczonych leśnych grzybów (prawdziwki, borowiki), 1 niewielka cukinia ok. 350 g, 1 kopiasta łyżka masła klarowanego, 1 duża biała cebula, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 płaska łyżeczka przyprawy curry, kilka plasterków żółtego sera, pęczek zielonej pietruszki, 1 jajko do posmarowania ciasta. Przygotowanie: Przygotowujemy silikonowe foremki do pieczenia babeczek. Grzyby kroimy
Moniki Smakołykimiękkości. Ilość wody podałam orientacyjnie. Można jej dodać mniej, a podczas gotowania i pęcznienia kaszy, dolać. Kiedy zupa będzie ugotowana można jeszcze ewentualnie doprawić ją solą i świeżo mielonym pieprzem. Zupa najlepszy smak ma na drugi dzień. Podawać z posiekaną natką pietruszki i ewentualnie ze śmietaną lub naturalnym jogurtem. Spróbuj także i tych zup z kaszami: Zupa ziemniaczana
Codzienna kuchnia niecodziennaodmawia.... Składniki podaję na ok. 50 ciasteczek, wykrawane kieliszkiem i średnicy 5 cm. Ciasto: - 60 dag mąki pszennej, u mnie z młyna typ 500 - 50 dag masła - 1 łyżeczka mielonej wanilii od www.Skworcu.com.pl - 6 żółtek - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: - 3 białka - 30 dag cukru pudru Dodatkowo: - twarda marmolada lub domowe konfitury Wykonanie: 1. Łączymy
Apetyczna babeczkamrożonych krewetek (z ogonkami) 1 jajko 2 łyżki mleka 1 szklanka bułki tartej 2 łyżki białego wytrawnego wina 5 łyżek mąki pszennej 1/2 pęczka natki pietruszki Sól, świeżo mielony pieprz Olej do smażenia Opis przygotowania: Zazwyczaj używam krewetek mrożonych, więc na początek musimy je rozmrozić. Przekładamy je do miski z zimną wodą i odstawiamy na 15-20 minut. Następnie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneŚliwkowe powidła inaczej. Składniki na 6 słoików o pojemności 250 ml każdy. Gotową przyprawę do grzanego wina można zastąpić mieszaniną przypraw przygotowanej z mielonych goździków, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej- 4 g. Składniki: 2 kg śliwek węgierek 400 g cukru 2 cytryny 125 ml czerwonego wytrawnego wina 2 opakowania przyprawy do grzanego wina Przygotowanie: Śliwki przekroiłem na połówki
R'n'G Kitchenwylewamy oliwę z oliwek. Dodajemy cukinię, czosnek oraz kurki. Podsmażamy na małym ogniu, aż cukinia i kurki będą miękkie. Na koniec doprawiamy do smaku. Kurki lubią świeżo mielony pieprz. Ugotowany makaron z odrobiną wody z gotowania makaronu przekładamy na patelnię z kurkami i cukinią. Dokładnie mieszamy. Podajemy z rukolą i startym grana padano
Moja smaczna kuchniarozpuszczamy 2 galaretki o smaku cytrynowym (można dać ciut mniej wody niż przewiduje instrukcja na opakowaniu) i czekamy jak trochę przestygną. Następnie mieszamy nasze galaretki z 1 kg sera mielonego z wiaderka oraz 2 opakowaniami bitej śmietany w proszku. Dodajemy również owoce takie jak mango, brzoskwinia i winogrono, a następnie całość dokładnie miksujemy. Przygotowaną masę wylewamy do blaszki
Blog kulinarny S9.PLpapryki kolorowe 2 średnie marchewki 1 cebula biała 2 ząbki czosnku 6 pieczarek 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, papryka w proszku ostra i łagodna, kminek mielony 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 2 łyżki mąki 3 łyżki oleju Gulasz po węgiersku Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, aż się zarumieni i przełożyć
Pomysłowa kuchniaprosty, a jedyne co Was ogranicza, to wyobraźnia. Za każdym razem możemy zmieniać smak naszych truskawek, modyfikować go, eksperymentować dodając do czekolady zioła lub przyprawy. Z przypraw polecam czarny mielony pieprz, pieprz zielony, ostrą paprykę lub wędzoną paprykę. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery oraz inne przepisy na przystawki . Składniki: 1 tabliczka gorzkiej czekolady Truskawki 1 tabliczka
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnemożna też ją podać jako sałatkę na spotkania rodzinne lub imprezy ze znajomymi. Składniki: 4 duże ziemniaki, 2 duże ogórki konserwowe, pęczek szczypiorku, 4 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka grubo mielonego pieprzu, sól opcjonalnie: łyżka majonezu Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (nie mogą być zbyt miękkie, rozpadające się). Studzimy, kroimy w dużą kostkę. Ogórka również
Lena Gotuje