g/kg -ziele angielskie 0,5 g/kg -woda 350 ml -jelita wieprzowe 24/26 mm WYKONANIE: Cały surowiec tniemy w kostkę 3,4 cm i peklujemy. Surowiec który będzie mielony na siatce 10 mm dajemy do jednego pojemnika, szynkę do drugiego. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy aby przyprawy równomiernie się rozłożyły. Chowamy do lodówki w temp
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Składniki: jajka 2 sztuki "L", mąka tortowa 4 szklanki, kurkuma mielona 1 łyżeczka, cukier 2 łyżki, sól 1/2 łyżeczki, mleko 3/4 litra, woda gazowana 1,5 szklanki, olej rzepakowy 4 łyżki twaróg śmietankowy 70 dag, śmietana gęsta 18% 200 gram, rodzynki 100 gram sparzone, cukier puder 3 łyżki, cukier puder do posypania - ile potrzeba Do wysokiego naczynia wsypać mąkę
W Mojej Kuchni Lubięjest afrodyzjakiem podnoszącym poziom testosteronu, cynamon natomiast uznawany jest za afrodyzjak wpływający na kobiece libodo. Napój kurkumowo-imbirowy Składniki: (na dwie porcje) 3 cm świeżej kurkumy lub 2 łyżeczki mielonej 3 cm świeżego imbiru ½ laski cynamonu 8 goździków 400 ml wody sok ½ cytryny miód do smaku Imbir i kurkumę siekam drobno lub ścieram na tarce. Do kurkumy najlepiej użyć
Figa S-makiemSmażę je tylko chwilę, bo chce by szparagi był nadal chrupiące. Ugotowany makaron odcedzam, wrzucam go do szparagów i posypuję koperkiem, a Następnie nakładam na talerze i posypuję świeżo mielonym pieprzem np. czerwonym. Jeśli używacie innego makaronu to uwzględnijcie w przygotowaniach czas jego gotowania, ponieważ chodzi o to by szparagi nie zrobiły się bardzo miękkie. Prosty makaron ze szparagami
Figa S-makiemłyżki margaryny śniadaniowej bielmar użyłam o smaku wiejskiego masła ewentualnie ciepłe mleko Dodatkowo: pół szklanki cukru 4 łyżki margaryny śniadaniowej bielmar użyłam o smaku wiejskiego masła 4 łyżeczki mielonego cynamonu około 40 dag świeżych truskawek mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych odrywanych bułeczek: 1. Rozczyn: Drożdże rozcieramy z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy
Izabelawkuchniłyżki śmietany po 1 łyżce posiekanego szczypiorku i świeżego kopru 2 łyżki posiekanego pomidora (bez skórki i nasion) kilka posiekanych zielonych oliwek bez pestek sól morska i świeżo mielony pieprz szczypta tymianku do smaku (ew.) Oto wypróbowany przepis na pastę z sardynek na kanapki: Krok 1. Sardynki osączyć z oleju i włożyć do miseczki. Do sardynek dodać chrzan
Moja Książka KucharskaScroll down for recipe in English Gołąbki w sosie pomidorowym (8 porcji) Składniki: 8 dużych liści młodej kapusty, z wyciętym zgrubieniem i przez chwilę obgotowanych we wrzątku 500 g mielonej wieprzowiny 150 g ugotowanego ryżu 4 łyżki śmietany 18 % 1 cebula, pokrojona w kostkę 1/2 pęczka koperku, posiekanego szczypta gałki muszkatołowej, soli i pieprzu Składniki
karmelowyIlość porcji: 6 porcji Składniki: 250 g makarony tortellini grzybowy 100 g sera pleśniowego 1 ogórek szklarniowy krótki 4 łyżki majonezu świeżo mielony pieprz Przytogowanie : Ugotować makaron (20 minut). W między czasie pokroić w małą kostkę ser pleśniowy oraz ogórka. Wymieszać makaron z serem i ogórkiem, dodać majonez
KuchniaWeDwoje.plmozelskie Rieslingi. Idealna sprawa na letni obiad. Winiarnia: Weingut Karl Erbes (Mozela) 2017 Riesling feinherb Ürziger Würzgarten Do kupienia w Winers . Kasza gryczana z wieprzowiną i szparagami Składniki kilo mielonej wieprzowiny pęczek dymki razem ze szczypiorem 3 ząbki czosnku 2 łyżki cukru brązowego 3 papryczki chilli zielone 3 cm kawałek świeżego imbiru ćwierć łyżeczki cynamonu sos sojowy jasny
Ugotowane pozamiatanekarmelu z orzeszkami. Dzieciom też posmakowała ta wersja;) Szyszki z ryżu preparowanego o smaku słonego karmelu Składniki: 150g ryżu preparowanego 500g krówek 100g masła szczypta soli morskiej grubo mielonej opcjonalnie: 3 łyżki posiekanych drobno orzeszków arachidowych Krówki i masło rozpuścić na małym ogniu, mieszać aż postawnie jednolita masa. Posolić, wsypać ryż i orzechy, wymieszać. Gorącą masę nabierać
Obiad gotowygłos/y ) składniki 150 g ugotowanego ryżu (użyłam brązowego), czyli około 50 g suchego 1 mała marchewka 1/2 małej pietruszki 1/2 cebuli 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego lub 1 mały ząbek czosnku 2 łyżki wody 1 łyżka tłuszczu do podsmażenia (użyłam oleju kokosowego ) ew. sól i pieprz
Via Gustoegipskich z około 2400 r. p.n.e. Mieszkańcy Troi też się nim zajadali. 1 kg bobu, 300 g boczku wędzonego, 2 – 3 ząbki czosnku, pęczek dymki, chili. sól, pieprz świeżo mielony, masło, Bób wrzucić do wrzącej wody, dodać sól - około 1 łyżki soli na kilogram bobu. Gotować do wymaganej miękkości, około 15 minut, powinien być al dente. Ugotowany bób wylać
królestwo garówpęczek, ogórek kiszony 2 sztuki średnie, ziemniaki ugotowane 6 sztuk, jajka ugotowane na twardo 6 sztuk, majonez 200 gram, papryka czerwona 1 sztuka, sól ziołowa 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, margaryna Śniadaniowa Klasyczna , pieczywo pszenno-żytnie, pomidor,ogórek zielony, sałata Warzywa, ziemniaki, jajka na sałatkę ugotować wieczorem, wystudzone pokroić i schować do lodówki. Rano wymieszać z majonezem
W Mojej Kuchni Lubięgębie. Pasta jest super prosta w przygotowaniu. Pieczemy kalafiora, blendujemy, dodajemy koperek, migdały i voila! Gotowe. Można jeść. Czas przygotowania: około 50 minut Składniki: kalafior – 1 główka kurkuma mielona – 1 łyżeczka kmin rzymski – ½ łyżeczki papryka słodka – ½ łyżeczki olej do pieczenia – 1 łyżka miód lub cukier – ½ łyżeczki koperek – ½ pęczka płatki migdałów
wiecejwarzyw.plgałązki pietruszki (sama natka) • 3 gałązki koperku bez łodyżek • 10 listków bazylii • 1-2 łyżeczki soku z cytryny • 1,5 szklanki gęstego jogurtu naturalnego • ½ łyżeczki soli • ¼ łyżeczki pieprzu mielonego • przyprawa maggi • 1-2 ząbki czosnku, kilka listków mięty Sposób przygotowania: 1. Cebulkę posiekać w kostkę, przełożyć do kielicha blendera lub do garnka. 2. Do tego samego naczynia włożyć ogórki
W mojej kuchni