mielone - 47549 przepisów (strona:1297/3170)

Kaszotto z kurczakiem i fasolką 147

Warzywa dodać na patelnię, wymieszać i przykryć. Gotować jeszcze przez ok. 7 minut pod przykryciem, do miękkości kaszy i warzyw, raz po raz mieszając. Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, słodka papryka i cynamonem. Na koniec gotowania dodać pomidorki koktajlowe i podgrzewać aż zaczną się marszczyć i zmiękną (około 3 minuty). Serwować na ciepło. Czas przygotowania

Pyry na Gaz
Sernik na zimno z białą czekoladą i malinami (Cheesecake fredda con cioccolato bianco e lamponi) 166

sernika,  tworząc harmonię smaku i aromatu.  Smacznego!  SKŁADNIKI Spód ciasteczkowy 200 g ciasteczek typu digestive 80 g masła Masa sernikowa 650 g ricotty (lub mielonego sera) 250 g mascarpone 125 ml śmietany kremówki 50 g cukru pudru 100 g bia ł ej czekolady 25 g żelatyny w listkach 1 laska wanilii Dekoracja

La grande e la piccola cuoca
Aromatyczne kotlety schabowe z salsą ananasową 223

Aromatyczne kotlety schabowe z salsą ananasową Składniki:  4 plastry schabu z kością Na marynatę: 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka kminu rzymskiego 0,5 łyżeczki mielonej kolendry 0,25 łyżeczki cynamonu 2 łyżki octy z czerwonego wina 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy sól, pieprz Na salsę: pół świeżego ananasa 1 czerwone chilli (łagodne

Codzienne Gotowanie
SAŁATKA ZE SZPINAKU I TRUSKAWEK #talerzdiabetyka 160

porcje : 200g truskawek 200g szpinaku 100g koziego sera 50g orzechów włoskich Dressing: 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka oliwy ½ łyżeczki płynnego miodu mała szczypta soli (opcjonalnie) odrobina świeżo mielonego pieprzu (opcjonalnie) Szpinak dokładnie umyć i osuszyć, oberwać twarde łodyżki. Same listki delikatnego, młodego szpinaku przełożyć do miski. Truskawki umyć i oberwać szypułki, pokroić w ćwiartki i dodać do szpinaku

Dietolog
Sałatka meksykańska z makaronem 226

sprawdzi się w sałatkach. Składniki 200 gram makaronu orzo 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 5 plastrów ananasa w zalewie 200 gram żółtego sera w kawałku 200 gram mielonej wołowiny, kupuję taką porcjowaną na tatar tłuszcz do podsmażenia wołowiny ząbek czosnku kawałek pora ok 5 cm szczypiorek sól, pieprz majonez 2 łyżki ostrego ketchupu z papryczką habanero Przygotowanie

Życie zaczyna się w kuchni
Młode ziemniaki w sosie jogurtowo ziołowym 139

pęczek koperku 1/2 małego pęczka natki pietruszki malutki pęczek świeżego majeranku 2-3 gałązki świeżego rozmarynu 3 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka cukru lub miodu 1 łyżeczka mielonego pieprzu sól do smaku Ziemniaki gotujemy w łupinkach do miękkości . Zostawiamy do ostygnięcia , a następnie obieramy , delikatnie ściągając skórkę , która sama schodzi z młodych ziemniaków . Każdego ziemniaczka przekrawamy na pół

Ogrodnik w podróży
Fasolka szparagowa z marchewką, jarzynka do obiadu 167

szklanka oleju+ 0,5 szklanki gorącej wody 600g marchewki 2 szt. średniej wielkości cebule 5-6 łyżek koncentratu pomidorowego 5 łyżek cukru 2 płaskie łyżki soli 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu Przygotowanie: Fasolkę umyć, odciąć końcówki, pokroić na około 4cm kawałki i gotować 20 minut w lekko osolonej wodzie. Fasolka musi pozostać al dente. Po ugotowaniu odcedzić. Oczyszczoną marchewkę

W garach u Gosi
Polędwiczka duszona w sosie własnym 119

Polędwiczka duszona w sosie własnym jest doskonałą propozycją na drugie danie i odmianą od standardowych kotletów schabowych czy kotletów mielonych . Polędwica jest jedną ze smaczniejszych części wieprzowiny. Osobiście, bardzo lubię polędwicę wieprzową podaną z ziemniaczkami lub plackami ziemniaczanymi – na zdjęciu jest podana z kopytkami ze szpinakiem . Aby polędwica była smaczna, należy pamiętać o jednej zasadzie – przed smażeniem

Kuchnia Bazylii
Wegańskie szaszłyki 110

łyżki sosu sojowego 2 łyżki syropu z agawy (lub klonowego) 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki w proszku 2 łyżeczki czosnku w proszku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Do podania: pikantny koreański sos ssamjang koreański sos na zimno Wykonanie: Najpierw dokładnie myjemy wszystkie warzywa. Cukinie i grzyby kroimy w grube plastry, a paprykę i brokuła w większe

Lamarida.pl
Szybki sos czosnkowy z zieloną pietruszką 249

czosnkowy „nabierze mocy”, gdy dłużej postoi w lodówce. Składniki: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu (u mnie typu greckiego) 1 ząbek czosnku (można dodać więcej) czarny mielony pieprz – u mnie z Organic Fabryka Smaku sól do smaku 1 pełna łyżeczka drobno posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Do miseczki przekładamy majonez. Dodajemy jogurt oraz obrany i starty

Słodkie okruszki
Sałatka meksykańska 187

łyżki ziaren słonecznika uprażonych – zobacz jak uprażyć słonecznik 3 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry dynia marynowana – opcjonalnie sos: 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 1/2 łyżeczki kolendry mielonej 1/2 łyżeczki płatków chili 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego Jak zrobić sałatkę meksykańską: Pomidora i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydze i fasolę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy w misce

Dorota Smakuje
Najlepszy przepis na pizzę – top 3 143

mnie parmezan) – zostawić garstkę do dekoracji 50 g boczku pokrojonego w drobną kostkę pęczek szczypiorku lub dymki – drobno posiekany 8 listków bazylii do dekoracji sól i pieprz (świeżo mielony) Pełny przepis tutaj   Nie lubicie sera? Możecie przygotować lżejszą wersję bez sera i dodatków. Focaccia to pyszny klasyk. Do tego wegański!   FOCACCIA Z SOLĄ MORSKĄ I ROZMARYNEM Składniki

Ugotowane pozamiatane
Orientalny dip majonezowo-ketchupowy 109

szklanki ketchupu łagodnego lub pikantnego 1/3 szklanki majonezu 2 łyżki oleju 2 łyżki soku z pomarańczy większa szczypta przyprawy curry szczypta chili sól do smaku do dekoracji płatki migdałowe, mielona przyprawa chili PRZYGOTOWANIE: W miseczce mieszam wszystkie składniki, posypuję migdałami. Dip orientalny gotowy

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z grillowanym kurczakiem, fetą i pomidorami 125

kostkę lub cienkie paseczki posiekana feta 1 czerwona cebula pokrojona na półksiężyce garść czarnych oliwek koperek i szczypiorek posiekany do posypania świeżo zmielony pieprz słodka i ostra papryka mielona, kolendra, oregano, zioła prowansalskie, lubczyk sok z cytryny i olej sos jogurtowo-czosnkowy z ziołami (przepis poniżej) lub winegret do polania PRZYGOTOWANIE: Piersi kurczaka umyj, osusz, posiekaj w niewielkie paski

Zasmakuj Kuchni
Cold brew z pomarańczą 132

używam specjalnej butelki i pomimo, że nie jest to konieczna konieczność, to naprawdę ułatwia życie, a już na pewno macerowanie. Reszta, czyli cały proces obsługi jest niezwykle prosty. Świeżo mieloną kawę, wsypują do specjalnego filtra, zalewam zimną wodą i odstawiam do lodówki na całą noc. Następnego dnia wyjmuję filtr z kawą, dodaje kostki lodu, plastry pomarańczy i gotowe. Później

Fitsweet.me