mielone - 47549 przepisów (strona:1295/3170)

Sałatka z selerem konserwowym 166

Składniki : 1 jabłko połowa małego słoiczka selera konserwowego po szklance groszku zielonego i kukurydzy 5 rzodkiewek 1 cebula 3 gotowane jajka 2 gotowane marchewki majonez, sól, pieprz mielony, łyżka musztardy Przygotowanie: Marchewkę, rzodkiewki, jabłko, cebulę i jajka pokroić w kostkę Do osączonej kukurydzy i groszku dodać w/w składniki Wymieszać, doprawić do smaku sól, pieprz Wymieszać z majonezem i musztardą

Proste Potrawy
Surówka z pomidorów i papryki 140

królują pomidory! Surówka z pomidorów i papryki Składniki: garść czerwonych pomidorków koktajlowych garść żółtych pomidorków koktajlowych połowa czerwonej papryki połowa żółtej papryki garść świeżej bazylii oliwa z oliwek świeżo mielony pieprz sól Na początku dokładnie myjemy pomidorki i papryki. Następnie kroimy je na połówki i wrzucamy do miski. Papryki kroimy w małą kostkę i dorzucamy do pomidorków. Bazylię drobno

PatiGotuje
Sałatka z bobem i ziemniakami 150

bobu ok. 150 g ugotowanych, młodych ziemniaków ok. 70 g pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli 2 jajka 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego sól i pieprz czarny, mielony sok z 1/2 limonki Ziemniaki kroimy w ćwiartki lub grubsze plastry. Na patelni podgrzewamy olej, smażymy ziemniaki i bób. Pomidorki kroimy w ćwiartki, a cebulę w pół-talarki. Przekładamy

Kucharzyca
Menu na tydzień: Niedzielny obiad i 5 lanczy na cały tydzień 135

składu marynaty do kurczaka, na którą składa się sos sojowy, cukier, keczup. Razem tworzą absolutnie wyjątkową mieszankę. Zobacz przepis Środa: Wieprzowina na ostro po chińsku Super szybkie danie z mielonej wieprzowiny i warzyw, zrobione na mocno rozgrzanej patelni. Bardzo aromatyczne i bardzo proste. Do mielonki można podać makron ryżowy lub ryż zanurzony w specjalnym słodko-słonym sosie. Czwartek: Indyk

Niedzielny kucharz
Kurczak curry 136

Kurczak curry 1 filet z kurczaka ((200 g)) 100 g ryżu 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1 cebula 1 marchew 1 puszka mleczka kokosowego Przyprawy: curry, imbir mielony, pieprz, papryka słodka, chili, rozmaryn, sól Opcjonalnie: 5 g sezamu jasnego do posypania Cebulkę pokrój w drobną kostkę i włóż do garnka z odrobiną oleju. Smaż aż się zarumieni

Przepisy na widelcu
Top 3 lodów w kulce - Instagram cz. VIII 143

jogurtu sojowego/naturalnego -ksylitol -ziarenka wanilii/pasta waniliowa -niebieska spirulina (naturalny barwnik) Ciasteczko/tartaletka -90g skrobi -90g mąki ryżowej -50g mąki kukurydzianej/gryczanej -150g płatków owsianych -150g mielonych orzechów -150g ksylitolu -110g oleju rzepakowego -130-50g napoju roślinnego -3 łyżeczki babki jajowatej -3 łyżeczki cynamonu -2 łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym LODY

Candy Pandas
Bułeczki cynamonowe z migdałami i orzechami 149

letniego/ciepłego mleka 25 g cukru 250 g mąki 35 g masła 1 jajko Szczypta soli Nadzienie: 2-3 łyżki płatków migdałowych 2 -3 łyżki orzechów włoskich Cynamon mielony wg uznania 2 łyżki brązowego cukru 50 g masła Przygotowanie: Drożdże rozrabiamy z ciepłym mlekiem. Następnie wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie robota kuchennego i wyrabiamy ciasto. Powinno

Kate's Kitchen
Ciasteczka czekoladowe z czerwoną porzeczką 170

ekstraktu waniliowego lub cukru waniliowego 180g mąki pszennej (ja użyłam orkiszowej) pół łyżeczki sody oczyszczonej pół łyżeczki proszku do pieczenia ok. 150g porzeczki czerwonej - najlepiej świeżej Wykonanie tradycyjne: Czekoladę mielimy w blenderze lub ścieramy na tarce. Do miski dajemy masło, cukier, jajko i ekstrakt waniliowy. Miksujemy, a następnie dodajemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Miksujemy, a na końcu dodajemy jeszcze(...)Lekko spłaszczamy łyżeczką. Do każdego ciastka wbijamy po kilka owoców czerwonej porzeczki. Pieczemy ok. 12-15 minut w temp. 180 stopni. Studzimy na kratce.  Wykonanie w Thermomixie: Czekoladę mielimy w naczyniu miksującym 5s/obr.7. Przekładamy do innego naczynia. Do naczynia dajemy masło, cukier, jajko i ekstrakt waniliowy. Mieszamy 2 min./obr.3. Dodajemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Mieszamy 40s/obr.4

Mania Wypiekania
MAKARON ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM 201

sobie  ok.1/2 szklanki wody). Łososia pokroić na kawałki (bez skóry). Na patelni rozgrzać olej (oliwę), wrzucić kawałki ryby, obsmażyć z każdej strony. Dorzucić szpinak, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Zamieszać. Gdy tylko szpinak zmięknie, trwa to dosłownie chwilę, dorzucamy zmiażdżone (przeciśnięte przez praskę) ząbki czosnku. Mieszamy. Dodajemy mascarpone i trochę wody (ok.50 ml) pozostawionej od makaronu. Całość

Smaczne Zdrowe
Fasolka szparagowa w panierce. 223

oliwek. Teraz posypujemy fasolką bułką tartą lub kaszką kukurydzianą drobną. Całość mieszamy, i podajemy gorącą. Taka fasolka doskonale nadaje się do drugiego dania z ziemniakami i np. kotletem mielonym. Możemy też ją zjeść jako osobne danie

Przepisy i porady kulinarne
Tort migdałowy z jagodami 461

świeżymi.  Bardzo polecam! Niestety, zdjęcia w przekroju nie mam, gdyż tort był pieczony na jedną w rodzinnych uroczystości... Tort migdałowy z jagodami Składniki: biszkopt: 120g mąki migdałowej (mielonych migdałów bez łupinek) 120g mąki pszennej tortowej (typ 405) 10g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 120g cukru 1 łyżka oleju 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego Mąkę pszenną

Obiad gotowy
Najprostsza focaccia bez zagniatania 129

Krok 4 Rozgrzej piekarnik do 230 stopni. Odkryj ciasto i naciśnij z góry palcami obydwu dłoni, żeby zrobić w nim dołki. Posyp ciasto posiekanymi ziołami i pistacjami oraz grubo mieloną solą. Wstaw do piekarnika i natychmiast zmniejsz temperaturę do 200 stopni. Piecz 20-25 minut. Wyjmij z piekarnika. Przed pokrojeniem wystudz co najmniej 15 minut. Artykuł Najprostsza focaccia

Niedzielny kucharz
Sernik borówkowy 173

owoców jest pod dostatkiem to oczywiście nie może ich zabraknąć w takim serniku. Dzisiaj proponuję wam sernik z borówkami na serze z dodatkiem mascarpone. Można oczywiście użyć serka kremowego, mielonego i sera mascarpone albo sięgnąć po gotowy taki mieszany już ser w pudełku. W każdym razie sernik jest pyszny, a z dodatkiem likieru kokosowego bajeczny. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kanapkowa pasta z tuńczyka 139

puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała puszka lub 1/3 dużej puszki kukurydzy konserwowej 1-2 łyżki czarnych oliwek 2 łyżki oleju rzepakowego 1/4 łyżeczki soli szczypta kurkumy, kolendry mielonej i czerwonej papryki Połowę kukurydzy miksujemy na gładką masę. Oliwki siekamy. Łączymy wszystkie składniki

Kucharzyca
Placki z cukinii z serem feta 143

porcje: 1 mała zielona cukinia 1 mała żółta cukinia (lub dwie zielone) 150 g sera feta 1 jajko 1 szklanka (ok. 150 g) mąki orkiszowej 1 łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokruszony ser feta oraz przyprawy, mieszamy. Dodajemy jajko oraz partiami – mąkę. Masę odstawiamy na ok. 15-20 minut

Kucharzyca