ulubione przyprawy. 4 kg mięsistych pomidorów - np. Lima, Bawole Serce 1 łyżka stołowa soli 2 łyżki stołowe cukru 2 łyżki soku z cytryny (można zastąpić kwaskiem cytrynowym) 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu Domowy koncentrat pomidorowy - przepis metoda tradycyjna Czas przygotowania około 4 do 5 godzin plus pasteryzacja Pomidory wkładam na 2-3 minuty do wrzątku, aby łatwiej było zdjęć
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSposób wykonania: 1. Rukolę przepłukać i osuszyć. Dodać dowolnie pokrojone rzodkiewki i pomidora. 2. Szynkę pokroić w paski, a ser rozkruszyć. dodać do sałatki, skropić oliwą, doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Całość dokładnie wymieszać. Smacznego
Kuchnia domowa AniTortellini w sosie szpinakowym – szybki obiad! Wypróbujcie koniecznie! Z takich szybkich propozycji obiadowych może przypadnie Wam również do gustu: Tortellini z mięsem mielonym w sosie pomidorowym lub Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdr The post Tortellini w sosie szpinakowym – szybki obiad! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSałatka meksykański Król Imprezy – to warstwowa sałatka z mięsem mielonym i nachosami, która efektownie wygląda i zrobi wrażenie na nie jednej osobie, więc jeśli szukacie jakiegoś hitu na imprezę, to polecam właśnie tę sałatkę. Więcej przepisów The post Sałatka meksykański Król Imprezy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepapryka i, u nas w domu koniecznie, cukinia. Do tego czasem wędzony boczek, czasem kiełbasa lub, tak jak dzisiaj, klopsiki. Pyszne i proste do przygotowania danie. składniki: 500 g mielonego mięsa 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 4 łyżki wody sól, pieprz 1 duża cebula 2 czerwone papryki 1 średnia cukinia 3-4 pomidory sól, pieprz wykonanie: Mięso razem
babka w formiecebule 5 ząbków czosnku 2 - 3 marchewki 1/2 korzenia selera 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 2,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 1 1/2 szklanki kaszy pęczak (szklanka o pojemności 250 ml) Jak zrobić
Kuchcik gotujekosteczkę i podsmażamy przez chwilę na patelni. Do boczku dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz kapustę kiszoną i wszystko smażymy przez kilka minut. Na koniec całość przyprawiamy majerankiem oraz pieprzem mielonym *** *** Filety przecinamy wzdłuż na połówki, cienko rozbijamy i oprószamy z dwóch stron solą oraz pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy po około dwie łyżki farszu *** *** Mięso z farszem dość
Blog z Apetytemmakaronu ryżowego z tapioką i zieloną herbatą, ok. 8 dużych łyżek cieciorki -1 mała puszka, bulion warzywny Winiary (bulion na 1 litr wody), pieprz czarny świeżo mielony do smaku, tymianek świeży czarnuszka. Przygotowanie: Grzyby mun zalewamy gorącą wodą, po 15 min odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki, jeśli były w całości. Obraną marchew kroimy na paski
Moniki Smakołykiwięc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania papryki faszerowanej będziemy potrzebowali: około 6 średnich papryk 200 g kaszy bulgur (przed ugotowaniem), można użyć innej kaszy lub ryżu 400 g mięsa mielonego (użyłam z indyka) cukinia około 250 g cebula około 100 g 3 ząbki czosnku ½ pęczka natki pietruszki ½ pęczka koperku około 100 g koncentratu pomidorowego przyprawy: około 1 łyżeczki pieprzu
Uwaga Babcia Gotujejarmużu 3/4 czerwonej papryki 9 suszonych pomidorów z zalewy olejowej 2 łyżki zielonych oliwek 3 łyżki łuskanych pestek słonecznika 2 mozzarelle 4 ząbki czosnku przyprawy: pieprz, sól, suszona bazylia, mielona ostra papryka, i inne według uznania Kaszę zalać wodą 5 cm powyżej jej poziomu. Odstawić na 12 h. Po tym czasie odcedzić na sitku, przelać wodą i odsączoną kaszę
Banana Smilessmakuje jak hamburger:). A jeśli nie wierzycie - spróbujcie ją zrobić. Ciasto na tartę: 100g zimnego masła 200g mąki 1 jajko L 1/2 łyżeczki soli Farsz: 400g mielonej wołowiny 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 3 łyżki keczupu 1 łyżka oleju sól, pieprz 1 jajko 4 łyżki mleka 150g żółtego sera
Szefowa kuchnigałązka lubczyku świeżego, garść listków mięty, kilka listków mięty pieprzowej garść zielonej pietruszki pęczek koperku, pęczek szczypiorku, przyprawy: ½ łyżeczki przyprawy garam masala, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ponadto: masło do wysmarowania formy, serek kremowy pesto rukola, pomidorki. Przygotowanie: Dno formy wykładamy papierem do pieczenia i całość smarujemy masłem. Wszystkie zioła siekamy. Cebulę kroimy
Moniki Smakołykidrobną kostkę i przelewamy na sicie wrzątkiem. Jogurt mieszamy z majonezem. Do miski wrzucamy śledzie, korniszony pokrojone w grubsze plasterki, cebulę, jogurt z majonezem i poszatkowany koperek, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Śledzie wkładamy do słoika i odstawiamy do lodówki
Kardamonovygłówki lub 1 mniejsza, papryka czerwona 3 sztuki, cukinia 2 sztuki średnie, przyprawa do kebab-gyros 1 opakowanie, pieprz cayenne 1 łyżeczka, kostka rosołowa 1 sztuka, pieprz kolorowy mielony 1 łyżeczka, woda 1/2 szklanki, pierś podwójna z kurczaka 1 porcja, koperek świeży 1 pęczek Kaszę jaglaną wsypać do garnka, z dwa razy zalać zimną wodą i wylać wodę, wlać
W Mojej Kuchni Lubię