mielone - 47549 przepisów (strona:1293/3170)

Aromatyczne ciasto gryczane ze śliwkami 113

lodów cynamonowych lub waniliowych. śliwki ( dowolne u mnie  santa rosa) ok. 8 lub 12 sztuk 250 gram mąki gryczanej 4 jaja 1/2 szklanki miodu wielokwiatowego lub cukru wanilia mielona 1/2 łyżeczki olej z pestek winogron 1/2 szklanki proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki płatki migdałowe - garść 3 sztuki goździków i 1 łyżka cukru trzcinowego forma

AZgotuj!
Sos pieczarkowy na mleczku kokosowym 200

chrupiące pieczarki w panierce . Pyszna przekąska dla każdego. Spróbujcie. Składniki: około 300 g pieczarek pół cebuli 1 ząbek czosnku 4 łyżki masła 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki czarny mielony pieprz sól do smaku około 3/4 szklanki mleczka kokosowego 82% Przygotowanie: Na maśle szklimy pokrojoną cebulę, pod koniec dodając starty ząbek czosnku. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, dodajemy

Słodkie okruszki
Klopsiki w kokosowym curry 128

cukinią i rzodkiewką 2 porcje: 250 g drobiowego mięsa mielonego 100 g kaszy bulgur 1 mała cukinia 1/2 pęczka rzodkiewek 200 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego natka pietruszki Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kuleczki. Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w kostkę, a rzodkiewki w ćwiartki. Kaszę gotujemy wg instrukcji

Kucharzyca
Burrata z pomidorami i brzoskwiniami 129

nasienne nie wypływały. Na talerzu z pomidorami połóż pokrojone w plasterki brzoskwinie oraz sery burrata. Bezpośrednio przed podaniem polej całość oliwą, dobrej jakości octem balsamico z modeny, dopraw świeżo mieloną solą i pieprzem. SMACZNEGO! Artykuł Burrata z pomidorami i brzoskwiniami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Zraziki w kapuście z warzywami 106

Proponuję pyszne danie jednogarnkowe,które można podawać z ziemniakami czy pieczywem. SKŁADNIKI: 0,5 kg. mięsa mielonego wieprzowego 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 1 bułka  1 jajko mleko przyprawy:sól,pieprz,papryka 1 mała głowka kapusty 4 pomidory 1 cebula 2 średnie marchewki łyżka masła szklanka bulionu drobiowego(albo rosołku) WYKONANIE: cebulę kroimy w drobną kostkę,czosnek

Kuchnia Beaty
Wiejski kapuśniak na kiełbasie z młodej kapusty i ziemniaków 129

wody ( w zależności jak gęstą lubicie ) , doprawiamy solą do smaku i gotujemy . Jak już wszystkie składniki będą miękkie zupa jest gotowa . Serwujemy na gorąco obficie posypaną mielonym czarnym pieprzem i odrobiną natki pietruszki . Odgrzewana jest zawsze tylko lepsza .. Smacznego ! Artykuł Wiejski kapuśniak na kiełbasie z młodej kapusty i ziemniaków pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Sernik wiedeński z musem śliwkowym 208

żeby je trochę obciążyć przed wylaniem masy serowej i aby nie podnosiły się podczas pieczenia.     Składniki: Spód: ok 20 sztuk herbatników 1/3 szklanki mleka Sernik: 1 kg mielonego twarogu 200g masła 8 dużych jajek 200g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus owocowy: 500g śliwek węgierek 2 łyżki cukru 100 ml wody 2 galaretki

Blog z Apetytem
Sernikobrownie z owocami 170

brownie: 2 tabliczki gorzkiej czekolady – 200gram 1 kostka masła – 200g 200g cukru 3 jajka 140g mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 0,5 kg mielonego twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 110g cukru 1 budyń waniliowy bez cukru – 40g 2 jajka 100g śmietanki 30 lub 36% ok. 200g owoców typu maliny, jagody, borówki

Blog z Apetytem
Roladki z bogatym wnętrzem 279

kroimy w podłużne słupki. Kabanosy kroimy na 2-3 kawałki (w zależności od wielkości). Schab rozbijamy jak najcieniej, uważając, aby nie zrobić dziur. Z obu stron przyprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem i słodką papryką. Na jednym końcu schabu układamy kawałek ogórka kiszonego, czerwonej papryki, skórki z chleba i kabanosa. Zaginamy boki mięsa do środka i zwijamy ściśle. Na patelni

Pyry na Gaz
Saag Aloo - Indyjskie pyszności 142

będzie ok 20 min. Teraz dodajemy ugotowane ziemniaki, przeciśnięty przez praskę czosnek, dwie duże łyżki pasty Bombay, kurkumę, sos chili, sos sojowy (1 łyżka stołowa) na koniec świeżo mielony pieprz. Dusimy wszystko razem jeszcze jakieś 15-20 minut. Ważne jest aby wszystko przeszło wspaniałymi zapachami i smakiem indyjskich przypraw. Potrawa powinna być ostra ! Danie jest gotowe i polecamy jeść

vegetanie
Drożdżówki z cynamonowym serkiem. 150

pół szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 4 łyżki oleju pół szklanki ciepłego mleka Na serek: 25 dag sera białego półtłustego 2 jajka 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki cynamonu mielonego 4 łyżki cukru Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych drożdżówek: 1. Rozczyn: Drożdże rozcieramy z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce

Izabelawkuchni
Pieczony stek z tuńczyka 149

Kolejny przepis z piekarnika…bo robi się samo ;) Składniki:  2 steki z tuńczyka p 200 g 1 łyżka musztardy stołowej 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 łyżeczka białego pieprzu mielonego Przygotowanie:  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Schab z varomy 217

miodu  2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego  1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej  1 ½ łyżeczki soli  ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego  1500 g wody  Do naczynia miksującego thermomiksa włożyć czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 8 . Czosnek zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.  Dodać olej, miód, liście laurowe, ziele angielskie

Moje domowe kucharzenie
Grillowana rolada z kurczaka, z cukinią i brązowymi pieczarkami 106

pierwsze mięso pokroiłam, zamarynowałam, a za chwilę roladę z niego wykombinowałam. Z pewnością nie żałuję bo wyszły znakomite, soczyste dobrze doprawione, jednym słowem WYŚMIENITE 😅 Składniki : marynata: pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 płaska łyżeczka curry, 2 łyżki   sosu sojowego ciemnego, 1 łyżka posiekanego koperku, ponadto: sól do smaku, 3 filety z kurczaka, 1 niewielka cukinia

Moniki Smakołyki
Podgrzewacz do potraw — niezbędne wyposażenie każdej kuchni 128

puszka pomidorów krojonych bez skóry  100 ml śmietany 18%  2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)  1 łyżeczka bazylii  1 łyżeczka oregano  pieprz świeżo mielony  sól  garść listków świeżej bazylii (opcjonalnie) Przygotowanie: Boczek pokroić w słupki i podsmażyć do uzyskania brązowego koloru.  Makaron podgotować w osolonej wodzie około 5 minut, ma być

Kuchcik gotuje