Scroll down for recipe in English. Składniki: (5 szt.) 2 średnie cukinie 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 500 g. mięsa mielonego z łopatki 3 gałązki tymianku 3 łyżki oleju po 2 szczypty cynamonu, kminu rzymskiego i nasion kolendry 50 g. startej mozzarelli 20 g. parmezanu sól, pieprz Sos pomidorowy: 550 g. passaty pomidorowej 1 duża cebula 2 ząbki
Delicious Placepalcami. Można wysłużyć się hakiem miksera. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok. 40 minut na termoobiegu, do tzw. suchego patyczka. Przed podaniem można posypać mielonym ksylitolem lub pudrem (np.trzcinowym) Smacznego
Smaczne Zdrowekiszonej kapusty z marchewką (jeżeli mamy kapustę bez marchewki, to można dodać jedną mała marchewkę starta na tarce o grubych oczkach) ziele angielskie, liście laurowe (można jeszcze dodać jałowiec, mielony kminek) ½ kg pieczarek 2 łyżki masła 1 cebula 4 kiełbasy śląskie 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Wykonanie: Kiszoną kapustę, należy ugotować w niewielkiej ilości wody z przyprawami
Pomysłowa kuchniaKapusta pekińska z pieczarkami na gorąco to idealny dodatek do obiadu, świetnie komponuje się z kotletami mielonymi, rybą lub kotletem schabowym, dobrze sprawdzi się również jako samodzielne danie. Jest to pyszna, delikatna, bardzo prosta i szybka w przygotowaniu propozycja. składniki na 3 porcje mała główka kapusty pekińskiej 300 g pieczarek 2 cebule olej do smażenia czarny pieprz
Smakowite Daniapół szklanki cukru pudru 2 żółtka 20 dag masła lub margaryny 2 małe płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 3 duże jabłka sok z cytryny 1 cukier waniliowy cynamon mielony według uznania Pianka: 2 białka pół szklanki cukru 1 budyń waniliowy Dodatkowo: 2 łyżki kaszy manny mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznego ciasta kruchego z jabłkami: 1. Ciasto
Izabelawkuchniszklanka pokrojonego w kostkę lub kulki 1 pęczek rzodkiewek, ok. 200 g 1 średnia kalarepa, ok. 120 g 1-2 dymki ze szczypiorkiem 400 g kefiru 1/2 łyżeczki mielonej kolendry lub pieprzu ziołowego sól i pieprz do smaku Warzywa oczyszczamy, kroimy na mniejsze części. Białą część dymki wraz z melonem, kalarepą, rzodkiewkami i kefirem przekładamy do blendera kielichowego
Kucharzycawody 1 listek laurowy 1 ziele angielskie 1 puszka mleka kokosowego przyprawy utłuczone w moździerzu: 1 płaska łyżeczka nasion kuminu 1 łyżeczka nasion kolendry 1 łyżka mielonej kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku szczypta ostrej papryki Przygotowanie: Soczewicę płuczemy pod bieżącą wodą na sicie kilkukrotnie, aż woda przestanie mieć mleczny kolor. Następnie szklankę sypkiej
Życie zaczyna się w kuchniminut. Po tym czasie odciskamy je z wody i wrzucamy do miski. Dodajemy do nich jogurt, chrzan, przeciśnięty przez praskę czosnek, poszatkowany koperek. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki
Kardamonovyminut. Mieszamy i smażymy bez pokrywki, aby płyn odparował. Wlewamy śmietankę, od czasu do czasu mieszamy, aż sos lekko zgęstnieje. Mieszamy z natką pietruszki, oraz doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem. Próbujemy czy nam smakuje i podajemy z tym co lubimy. Dobre rady: – jeśli chcemy podsmażyć pieczarki zawsze smażymy je na dużej patelni, gdyż potrzebują dużo miejsca, żeby
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki (na 7 kotletów): 0,5 kg cukinii serek wiejski (200 g) 2 jajka 3 łyżki mąki orkiszowej pół łyżeczki soli pół łyżeczki ostrej papryki w proszku pół łyżeczki mielonej kozieradki kilka liści bazylii olej do smażenia Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Umieścić w durszlaku, posypać solą, wymieszać i odstawić na kwadrans. Do miski dodać serek wiejski
Weekendy w domu i ogrodziekażdy po ok. 350-400g) 2 łyżki ostrej musztardy 1 cytryna 2 łyżki sosu teriyaki 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki roztopionego masła 1/2 łyżeczki soli morskiej świeżo mielony pieprz W słoiczku umieszczamy: musztardę, sok wyciśnięty z cytryny, sos teriyaki, olej sezamowy oraz roztopione, przestudzone masło. Słoik zakręcamy i potrząsamy dokładnie do połączenia składników i utworzenia sosu
Smaki Na Talerzusałatkę z makreli pikantną: pół małej makreli wędzonej 1 cebula 2 marchewki 2 łyżka masła 2 łyżki oleju 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól himalajska pieprz ziołowy pieprz czarny świeżo mielony Jak zrobić sałatkę z makreli pikantną: Cebule siekamy drobno i szklimy na maśle z olejem. Marchew ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli. Dusimy aż marchewka zmięknie. Dodajemy koncentrat
Dorota Smakujemarchwi 1 kg cebuli 1kg papryki (może być kolorowa lub tylko czerwona) 3 łyżki soli Zalewa: 3 szklanki octu 10% 2 szklanki cukru 3 liście laurowe 1 łyżka mielonego pieprzu 2 płaskie łyżki gorczycy 1 płaska łyżka kolendry – całej *** Wszystkie warzywa dokładnie myjemy *** *** Ogórki kroimy w niezbyt cienkie plasterki *** *** Selera naciowego kroimy w kostkę *** *** Cukinię
Blog z Apetytembędzie piękna podróż pełna głębokich smaków! Kurczak z włoskiej wyspy Salina Potrzebujesz: 4 udka z kurczaka 1 duży bakłażan sól 2 papryczki chili 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu / 1 laska cynamonu 2 łyżki kaparów 1 duża cebula 2 pomidory malinowe 4 gałązki świeżego tymianku + 2 gałązki świeżego rozmarynu + 1 suszony listek laurowy 1/2 cytryny garść
Kuchnia w Słońcu Skąpanaorientalne przyprawy nadającej jej cudowny smak. Dla mnie to idealna propozycja na śniadanie – sycąca, aromatyczna. Składniki: 3 pomidory 2 jajka 1 ząbek czosnku 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Na oleju podsmażamy posiekany czosnek. Dorzucamy pokrojone w kostkę pomidory. Pomidory dusimy
Życie zaczyna się w kuchni