Cukinia w pomidorach z indyjską nutą 240zmięknie. W osobnym garnku dusimy chwilę pomidory, przekładamy do cukini i mieszamy. Na koniec wrzucamy posiekane liście świeżej kolendry i podajemy Cukinie w pomidorach możemy zjeść z ryżem czy chlebem lub może być dodatkiem do mięsa. Smacznego
Kuchenne Wariacje
Dlaczego warto jeść kozi ser? Przepis na tosty z kozim serem, miodem i orzechami. 228wapnia Świeże mleko warto pić na: anemię kłopoty trawienne osteoporozę miażdżycę Składniki: 1 świeża bułka lub 2 kawałki dobrego chleba tostowego 2/3 kawałka sera koziego pleśniowego lub 4 plasterki sera koziego 2 łyżeczki miodu kawałek masła czosnkowego garstka orzechów włoskich świeży tymianek Przygotowanie (15 minut): - rozkrawamy bułkę
Pora na pora i pomidora
Pasta z tuńczyka 188Prosta, bardzo prosta pasta z tuńczyka. Pewnie wiecie że czasami w prostocie siła. Pięć składników, kilka minut i pyszna pasta do chleba gotowa, zapraszam do wypróbowania. Pasta z tuńczyka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Zupa marokańska Harira 254Gotujemy na małym ogniu.Po 20 minutach soczewica i fasolka powinny być miękkie. Dodajemy wtedy ciecierzycę i drobno posiekaną pietruszkę. Gotujemy jeszcze 2 minuty i gotowe:) Zupę możemy podać z chlebem pita
Apetyt na Zielone
Pasta Adzuki 216minut do miękkości. Do blendera wrzucamy fasolę adzuki, pomidory, warzywa z patelni, dodajemy zioła,olej,cytrynę,sól, pieprz i blendujemy, na koniec dodajemy musztardę i delikatnie mieszamy. Pasta na chleb a na wierzch kiełki lub inne warzywa. Smacznego
Apetyt na Zielone
Wegańska grochowa 196warzywa będą miękkie, a soczewica czerwona zupełnie się rozpadać.Na koniec wyjmujemy z garnka włoszczyznę, oprócz marchewki, doprawiamy sola i pieprzem i posypujemy natką pietruszki. Podajemy z chlebem lub bez niczego
Apetyt na Zielone
Pasta do chleba z soczewicy 231momencie kiedy przestajesz jeść wędliny, masło, ser to okazuje się, że w głowie jest pustka co położyć na chleb, żeby było smacznie. Na początku codziennie robiłam humus i to skłoniło mnie do szukania. Ta pasta jest jedną z moich ulubionych i nigdy mi się nie nudzi. Polecam. Składniki: szklanka soczewicy zielonej 8 pomidorów suszonych z zalewy 2 łyżki oleju
Apetyt na Zielone
34. Krem awokado-banan z nutą cynamonu 240trzynastokilometrowym spacerze z mamą nie czuję nóg.. może dziś na basen? Jako była pływaczka muszę utrzymać formę :) Propozycja na zdrowy i nietypowy w smaku krem, którym można smarować chleb, można dodawać do jogurtu, twarogu, owsianki.. Pewnie można dodawać go do innych pysznych rzeczy na które nie wpadłam. Awokado świetnie nadaje się do koktajli, sałatek, ciast, wręcz do wszystkiego
Be Fit Be Strong
52. Placek ryżowy z awokado i mango 242sosie Suempol oraz na słodko - kremu bawarskiego z syropem z czarnego bzu Oficyna , cytrynowca z bezą Must Bake i tosta francuskiego z chałki z truskawkami Marmolada chleb i kawa . Podsumowując, wczoraj moje kubki smakowe były w stanie euforii i dzisiaj również chcą to przeżyć! Dzisiaj proponuję bardzo proste ciasto, a zarazem genialne w smaku. Połączenie awokado wraz
Be Fit Be Strong
Zapiekanki z opieńkami i papryką 194znalazłam jeszcze opieńki i ser koryciński ( bo nie wiem czy wiecie, ale ser koryciński można mrozić ), dodałam trochę papryki i coś tam jeszcze i mam super pomysł na wykorzystanie chleba, który leżał sobie ze 3 dni. Szybko i smacznie, na obiad lub kolację. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
Pasta paprykowa 283Pastę paprykową możecie zrobić na zimę do słoików a także teraz jako dodatek do mięs, kiełbas i jako smarowidło do chleba. Pasta jest ostrawa ale to zależy od Was ile ostrej papryki włożycie do niej i jaki stopień ostrości lubicie. Polecam serdecznie. Pasta paprykowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Drożdżówki z domową masą makową 168żółtka, roztopione i ostudzone masło. Dodać też letnie mleko i zaczyn i wyrobić ciasto. Po wyrobieniu odstawić je do wyrośnięcia aż podwoi objętość. [ja wyręczyłam się automatem do chleba]. W czasie wyrastania ubić pianę z dwóch białek i połączyć ją z masa makową. Jeżeli tego nie zrobimy masa nie będzie ścisła i będzie nam się kruszyła w drożdżówkach. Ciasto rozwałkować
Moje domowe kucharzenie
Chłodnik z botwinki z ziarnami czarnuszki 190czarnuszki. Czarnuszka ma gorzki smak, który zmienią się w ostry i korzenny. Stosowana również jako substytut pieprzu. Współgra z serami, marynatami, zupami, sałatkami, idealnie pasuje do domowych wypieków chleba. Niepozorne czarne ziarna odgrywają również dużą rolę w lecznictwie. W starożytności uważano, że czarnuszka "potrafi wyleczyć wszystko prócz śmierci".\ Nasiona posiadają działanie przeciwwrzodowe, dlatego że działają ochronnie na błonę
Garnkowe fanaberie
Proste i szybkie naleśniki na słodko 189pory naleśniki zostały wprowadzone do jadłospisu. Ciasto na naleśniki wychodzi mi zawsze z mąką typu 650 nie wiem, czemu, bo to przecież bardziej mąka przeznaczona do wypieków drożdżowych lub chlebów. Najlepsza jest dla mnie ta z Biedronki, ale pewnie każdy ma swoją sprawdzoną. Z tego przepisu naleśniki wychodzą bardzo elastyczne, miękkie. Przepis na około 15 naleśników: Szklanka
apetytnapieczenie