PRZEPIS NA GRILLOWANY BOCZEK Składniki na Grillowany boczek: 1 kg surowego boczku 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonej kolendry 2 ząbki czosnku sól pieprz Jak zrobić Grillowany boczek: Boczek kroimy w dość grube plastry. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z przyprawami, nacieramy mięso. Boczek zostawiamy do zamarynowania na godzinę. Boczek grillujemy z obu stron aż będzie apetycznie przypieczony. Artykuł
Dorota Smakujedodać do warzyw w postaci surówki np, mixu sałat, roszponki, rukoli, szpinaku i innych warzyw, które oczywiście należy wliczyć w makro) sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony inne ulubione przyprawy np. papryka lub zioła np. szczypiorek, koperek. Orzechy i pestki dyni posiekać drobno. Na suchej patelni krótko podprażyć orzechy, pestki oraz ziarna słonecznika. Temperatura nie może być
Ola la LCHFwspiera pracę serca. Sami powiedzcie, czy określenie kulki mocy nie jest w przypadku tych niepozornych kuleczek trafione? Składniki: 300 g łuskanego słonecznika 150 g suszonej żurawiny 1/4 łyżeczki mielonej ostrej papryki szczypta soli 4 łyżki czarnego kakao* 4 łyżki nasion chia 100 ml mleczka kokosowego 1 duże jabłko Słonecznik uprażyć na suchej patelni na delikatnie złoty kolor. Zdjąć
Codzienna kuchnia niecodziennaposiekanego koperku. Surówka z papryki doprawiona sokiem z cytryny i oliwą. Surówka świetnie smakuje z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym. Szczególnie dobrze sprawdza się także jako dodatek do kotletów mielonych oraz smażonego fileta z kurczaka. Pychota! Surówka z papryki świeżej - przepis łatwy i wypróbowany. Surówka z papryki i pomidorów obiadowa. Do przygotowania surówki z papryki będą potrzebne następujące składniki
Moja Książka Kucharskawsypać posiekany koperek i wymieszać. W razie konieczności doprawić jeszcze do smaku. Jarzynkę można okrasić skwarkami z boczku lub słoniny. Duszoną marchewkę podawać do kotlecików z kalafiora, jajecznych albo mielonych z dodatkiem sezonowej surówki. Smacznego :) Marchew duszona po mazursku z kotlecikami jajecznymi. Marchewka duszona z ziemniakami na maśle do obiadu
Moja Książka Kucharskatwardo 2 łyżki drobno posiekanego koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki soli ziołowej skworcu https://www.skworcu.com.pl/279,sol-ziolowa-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html 1/3 łyżeczki pieprzu mielonego Skworcu https://www.skworcu.com.pl/226,pieprz-bialy-mielony-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html Przygotowanie: 1.Obrane jajka kroimy na większą kostkę. 2.Ogórki kroimy w kostkę. 3.Dodajemy pozostałe składniki. 4.Mieszamy.Pozostawiamy w lodówce na min 30 min przed
Gotowanie Patkiduża marchew 4 ziemniaki 1/2 główki niewielkiego kalafiora ok. 200g fasolki szparagowej 100-150g śmietany + 2 łyżeczki mąki posiekany szczypiorek, natka pietruszki i koper sól i świeżo mielony pieprz do smaku Zupa jarzynowa - wypróbowany przepis krok po kroku: Krok 1. rosół przecedzić kalarepę i marchew obrać , umyć i pokroić w cienkie słupki albo drobną kostkę. ziemniaki obrać
Moja Książka Kucharskapiekarnika nagrzanego do 160*C i pieczemy ok. 45 minut na termoobiegu, do lekkiego przyrumienienia (najlepiej sprawdzić patyczkiem na środku czy ciasto jest dopieczone). Można przed podaniem posypać mielonym ksylitolem lub cukrem pudrem, można też lekko polukrować lub podawać bez niczego. Smacznego
Smaczne ZdroweOrzeźwiająca przepyszna kawa mrożona z nutką wanilii dosłodzona syropem klonowym z dodatkiem domowego mleka kokosowego. Moją kawę przygotowuję już dzień wcześniej. Do słoika wsypuję świeżo mieloną kawę, następnie zalewam zimną wodą, zakręcam, delikatnie mieszam i zostawiam na 12 godzin w temperaturze pokojowej. Rano odcedzam za pomocą sitka, lub gazy. Na tym etapie przygotowuję również mrożone kostki lodu wystarczy
Kukuleczkiformie pasty. Polecam :) 1/5 szklanki ugotowanego i obranego bobu spory pęczek dymki 2 łyżki soku z limonki 3 łyżki oliwy łyżeczka tabasco (użyłam zielonego) ząbek czosnku 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu spora szczypta soli opakowanie Wafli Slim ryżowych z ryżem czarnym i makiem Sonko Bób miksujemy z czosnkiem i posiekaną dymką na gładką masę. Dodajemy do niego oliwę
Mienta bloggryczane, które wystarczy połączyć z ulubionymi owocami, aby stworzyć pożywny, smaczny posiłek śniadaniowy, dla siebie, rodziny czy przyjaciół. Składniki (1 porcja): 50 g mąki gryczanej (Dukatki.pl) 1/3 łyżeczki mielonej wanilii (Dukatki.pl) 1 łyżeczka ksylitolu (Dukatki.pl) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 70 g mleka 1/2 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą
Zdrowie na języku :Pjeszcze ciepłe. Genialnie sprawdzą się także podane z gałką lodów . Różyczki z ciasta francuskiego 1 szt. ciasta francuskiego ((375 g)) 2 jabłka 50 g cukru brązowego 20 g cynamonu ((mielonego)) 5 g cukru pudru ((do posypania)) Jabłka umyj i pokrój w ćwiartki. Z każdej części usuń pestki i pokrój kawałki jabłka w cienkie plastry. Tak przygotowane jabłka włóż
Przepisy na widelcupoczęstunek dla gości do kawy. Proste sezonowe ciasto które każdemu się uda. Tortownica lub forma ceramiczna o śr 26 cm Składniki: 3 duże jajka wiejskie 20 dag serka twarogowego mielonego np. „Mój ulubiony” 16 dag mąki pszennej Warmińskiej 6 dag masła 82% 10 dag cukru 16 g cukru waniliowego 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag świeżych truskawek
Wanilia i Kardamonosób - całość 512 kcal) 2 duże pomidory - malinowe lub bawole serca (400 g) 1 kulka mozzarelli (125 g) kilkanaście listków świeżej bazylii 1 łyżka dobrej oliwy extra vergine świeżo mielony pieprz suszone oregano PRZYGOTOWANIE Pomidory i ser kroimy w plastry, przekładamy naprzemiennie na talerzu, posypujemy bazylią, skrapiamy oliwą i doprawiamy pieprzem i oregano - gotowe!!! Smacznego :) Cała sałatka
Moje Kuchenne Rewelacjepapryka czerwona 3 łyżki ziaren słonecznika uprażonych – zobacz jak uprażyć słonecznik 3 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry sos: 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 1/2 łyżeczki kolendry mielonej 1/2 łyżeczki płatków chili 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego Jak zrobić sałatkę meksykańską: Pomidora i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydze i fasolę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy w misce
Dorota Smakuje