gorąca woda Sernik waniliowy z malinami -500g twarogu -ok 400g jogurtu greckiego -ksylitol (według preferencji) -3 jajka (1 żółtko do spodu) -3 łyżki skrobi -wanilia w paście lub mielona Beza na parze -3 białka -150g ksylitolu zmielonego na puder -szczypta soli Dekoracja -malinowa czekolada lub zwykła (lub biała roztopiona z proszkiem z buraka) -maliny lub inne owoce
Candy PandasWyszło mięciutkie, z chrupiącą panierką. Bardzo aromatyczne w smaku. 5 plastrów schabu około 3/4 szklanki bułki tartej olej do smażenia Marynata: 1 jajko 1 czubata łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku 1 ząbek czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 czubata łyżka ketchupu 1 płaska łyżeczka musztardy 2 łyżki oleju Wszystkie składniki
Smaki Na Talerzudobrze kleić, aby podczas gotowania nie wypłynął farsz. Gotować przez 10 minut w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. W międzyczasie w rondelku roztopić masło. Pierogi polać masłem, przyprawić świeżo mielonym pieprzem i opcjonalnie posypać tartym parmezanem lub polać śmietanką kremówką. SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, JEŚLI: polajkujesz
Calzonella.comPasztet zwykle robimy z gotowanego mielonego mięsa. Ten jest nie co inny ,ponieważ robimy go z mięsa surowego. Najlepiej smakuje jak po upieczeniu, całą noc postoi w lodówce. Dobrze schłodzony nabierze walorów smakowych i świetnie się kroi . Polecam pasztet w tej odsłonie:) Składniki 300 g zmielonej piersi z indyka 300 g drobno pokrojonej … Czytaj dalej Nadziewany pasztet
gotuj ze mnącebule średniej wielkości 3 -4 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku smalec wieprzowy do smażenia 1 szklanka bulionu Łopatkę wieprzową tniemy na dowolne kawałki . Mieszamy ze świeżo mielonym pieprzem i siekaną cebulą oraz wyciśniętym praską czosnkiem . Odstawiamy na noc do lodówki . Następnego dnia podsmażamy łopatkę razem z dodatkami w których się marynowała na złoty kolor na smalcu . Zawartość
Ogrodnik w podróżynatką 2 gałązki natki pietruszki 1 mkoda c ebulka 1 ziemniak (stary) 1/2 pęczka koperku mały kubek słodkiej śmietany 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz mielony do smaku Kapustę oczyściłam, obrałam ze starych liści, umyłam i drobno poszatkowałam. Lekko roztarłam z cukrem, solą i sokiem z cytryny. Zostawiłam na 15min. aby puściła sok.Skrzydełka umyłam
Co w garnkach piszczytruskawek to istne niebo w gębie. Na cieplejsze dni obiad idealny! Składniki 0,5 kg mąki pszennej 200 ml ciepłej wody 60 ml oleju pół łyżeczki soli 2 kostki mielonego twarogu półtłustego 2-3 łyżki śmietany 12%-18% 2 łyżki cukru pudru łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki skórki otartej ze sparzonej cytryny do podania: truskawki, śmietana 12%-18%, jogurt
Analiza SmakuPrzygotowanie tego pysznego makaronu zajmuje ok.20 minut. Na 3 porcje 125 g makaronu 200 g kurek 1 mała cebula 300 ml słodkiej śmietanki Sól Sporo pieprzu najlepiej grubo mielonego 1 łyżka masła Trochę zielonej pietruszki do posypania. Opcjonalnie 25 ml whiski lub koniaku Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Na dużej patelni roztapiamy masło i dodajemy pokrojoną
Andzia Pichciprzesiać dodać resztę składników ,wymieszać i ugnieść ciasto. Jedną trzecią część ciasta wkładamy do zamrażalnika. Pozostałym ciastem wykładamy formę do pieczenia 24cm/39 cm Masa serowa 1 kg sera twarogowego mielonego w wiaderku 1 jajko 150 gram margaryny lub masła 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy w proszku 1 puszka brzoskwiń Dodatkowo 3/4 szklanki cukru zwykłego do ubicia
Andzia Pichciwietna propozycja na obiad lub imprezę. Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mleka 2 jajka M Czubata szklanka mąki pszennej 2 łyżki śmietany sól 50 ml.oleju ⧪ Farsz ok. 500/600 gram mięsa mielonego dowolnego 150 gram włoszczyzny z porem(użyłam mrożonej 100 gram ryżu Przyprawa do gyrosa według uznania ok. 1 łyżka sól olej ⧪ Dodatkowo do panierowania 2 jajka Mąka
Andzia Pichcizasmakuje dorosłym jak i dzieciom. Prosty do przygotowania. Nam smakuje najlepiej z ryżem ale makaron też będzie fajną opcją. Na 4/5 porcji Pulpety ok 500 gram mięsa mielonego z indyka lub z kurczaka 1 jajko M ok.4/5 łyżek wody sól,pieprz 1 plaska łyżka majeranku 1 łyżka bułki tartej mały ząbek czosnku Na sos 1 puszka pomidorów
Andzia Pichciświeżej papryki (użyłam czerwonej i żółtej) 100 gram pieczarek 1 jajko M 1 łyżka kwaśnej śmietany lub jogurtu 1 łyżka mąki wegeta( przepis na domową wegetę tutaj ) grubo mielony pieprz sól Mięso z indyka kroimy w bardzo drobną kostkę przekładamy do miski, następnie również bardzo drobno kroimy w kosteczkę paprykę i pieczarki,dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy
Andzia Pichcidoprawione solą i pieprzem.Mniam czego chcieć więcej :) 250 gram twarogu półtłustego 200 gram kwaśnej śmietany 18% lub 12% 3/4 cebule dymki lub 1 biała średnia sól grubo mielony pieprz Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Ser ugniatamy widelcem, dodajemy śmietanę,pokrojoną cebulę i przyprawy . Całość dokładnie mieszamy. Dobrze jest odstawić na jakiś czas aby smaki się przegryzły. Można
Andzia Pichciwraz z przyprawami,masłem, bułką tartą i żółtkami. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10/15 minut. Następnie zwilżonymi wodą dłońmi formujemy kotleciki (masa jest nico luźniejsza od tradycyjnych kotletów mielonych) i obtaczamy z każdej strony w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz do smażenia najlepiej masło klarowane. Przekładamy kotlety i smażymy z jednej strony na lekko złoty
Andzia Pichcizimno tym razem jagodowy ale będzie równie smaczny z truskawkami czy malinami. Idealny letni deser 300 gramów jagód( u mnie mrożonych) 300 ml śmietanki kremówki 500 gramów sera twarogowego mielonego z wiaderka 1 żółta galaretka 2 galaretki o smaku owoców leśnych ok 8/9 łyżek cukru ok. 15 szt. biszkoptów opcjonalnie do dekoracji świeże jagody lub borówki Żółtą galaretkę zalewamy
Andzia Pichci