mielone - 47549 przepisów (strona:1292/3170)

Surówka z kiszonej kapusty + film 98

Surówka z kiszonej kapusty to klasyczny dodatek do dań z rybą, kotletów schabowych, mielonych lub smaczna przekąska do schrupania solo. Jest smaczna, zdrowa z mnóstwem witaminy C i bardzo łatwa w wykonaniu.     składniki na 4 porcje 500 g kiszonej kapusty 1 duża marchew 1 duże jabłko 1 duża cebula 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka cukru kryształu czarny

Smakowite Dania
Carpaccio z kalarepy 80

tarce o grubych oczkach (ja użyłam obieraczki do warzyw). Plasterki kalarepy posypujemy pestkami dyni i serem. Całość polewamy oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem

Kardamonovy
Boczek pieczony 143

Składniki : • płat surowego boczku bez skóry, ok. 2,5 kg • 2 łyżki soli • 1 łyżeczka mielonego pieprzu • 8 ząbków czosnku • 3 łyżki musztardy • 2 łyżki miodu • 2 łyżki nasion kopru włoskiego • 150 g suszonych śliwek Przygotowanie : Płat boczku natrzeć dokładnie z obu stron solą, pieprzem oraz startym czosnkiem. Warstwę tłuszczu na części zewnętrznej boczku ponacinać lekko nożem (kilka ukośnych

KUCHNIA POLSKA
Domowa granola 65

otrębów owsianych 50 g orzechów laskowych lub włoskich 50 g nasion dyni 50 g nasion słonecznika 50 g migdałów (całych,w płatkach lub mielonych) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 2 łyżki oleju rzepakowego 150 ml miodu 200 ml niesłodzonego soku jabłkowego Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik

Wymiar Zdrowia
ZUPA DYNIOWA Z PULPECIKAMI 146

pieczemy w piekarniku ok 30 minut  w temperaturze ok 190°C. W międzyczasie przygotowujemy pulpeciki drobiowe Orzechy włoskie prażymy na patelni następnie drobno siekamy, pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mielenia mięsa, szalotkę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie na złoty kolor. Zmieloną pierś z kurczaka mieszamy z pokrojoną natką pietruszki, uprażonymi orzechami włoskimi, tartym imbirem

Księga-Smaku
Włoska zupa z klopsikami z kiełbasy 119

fresca* 2 łodygi selera naciowego 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 1/2 papryki czerwonej około 500 g passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku 1 łyżka ziaren kopru włoskiego 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego po 1 łyżeczce suszonej bazylii i oregano 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej szczypta płatków chili (w zależności jak bardzo pikantne ma być danie

PatiGotuje
Ciasto czekoladowo – orzechowe ze śliwkami 126

Składniki: – 3 łyżki siemienia lnianego mielonego + 9 łyżek gorącej wody – 150 g cukru brązowego – 1 cukier wanilinowy – 3/4 szklanki mleka bez laktozy lub roślinnego – 100 g gorzkiej czekolady bez glutenu – ⅓ szklanki oleju rzepakowego – 1 szklanka mąki ryżowej – ¼ szklanki poszatkowanych drobno orzechów włoskich na tzw. mąkę orzechową – 1 łyżeczka bezglutenowego proszku

I LOVE LIFE
Drożdżowe paluchy z nadzieniem z powidła, kakao i cynamonu 153

szklanki mąki tortowej 2 jajka 2 łyżki cukru 5 dag masła ewentualnie pół szklanki ciepłego mleka Na nadzienie: 1 słoiczek powidła śliwkowego 1 kopiasta łyżka kakao 2 łyżeczki mielonego cynamonu  Dodatkowo: mąka pszenna do podsypania stolnicy Wykonanie pysznych bułeczek: 1. Rozczyn: Drożdże rozcieramy z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około

Izabelawkuchni
Bułki z nadzieniem ruskim 71

pieprzu do smaku Ziemniaki przepuszczamy przez praskę do ziemniaków , tak samo twaróg . Dodajemy do nich wyciśnięty praską czosnek , posiekaną i podsmażoną na złoty kolor cebulkę , cukier , sól i dużo mielonego pieprzu do smaku . Mieszamy do połączenia składników. Wlewamy olej , następnie mąkę , drożdże , cukier , sól wsypujemy do maszyny do wyrabiania chleba lub ciasta . Włączamy maszynę i jak zacznie mieszać , wlewamy

Ogrodnik w podróży
Sernikobrownie z dynią 96

100g mlecznej czekolady 180g masła 3 jajka 1 łyżka kakao 200g drobnego cukru 100g mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dyniowa masa serowa: 250g puree z dyni 250g mielonego twarogu 250g serka mascarpone 2 jajka 90 gram drobnego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej skórka otarta z 1 pomarańczy (wyszorowanej i wyparzonej)       ** Aby przygotować puree

Blog z Apetytem
Szarlotka z wiśniową pianką 199

opakowanie budyniu waniliowego (40 g) 1 opakowanie budyniu wiśniowego (40 g) 1/4 szklanki oleju rzepakowego Na masę jabłkową: około 1,5 kg jabłek* około 2 łyżki płynnego miodu mielony cynamon 1 łyżeczka soku z cytryny *można dać więcej. Ja zmieszałam gruszki azjatyckie (tzw. jabłko-gruszki) ze zwykłymi jabłkami Przygotowanie: Jabłka lub jabłko-gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy

Słodkie okruszki
Sałatka HIT imprezy – sałatka a la gyros 117

ogórek 2-3 kiszone ogórki (można opcjonalnie zamienić na konserwowe, choć ja wolę kiszone) 0,5 dużej czerwonej cebuli 1 puszka kukurydzy majonez łagodny ketchup 1 ząbek czosnku świeżo mielony pieprz i sól do smaku kawałek kapusty pekińskiej sos do hamburgerów – kupny lub domowy (przepis poniżej) szczypiorek olej do podsmażenia Na domowy sos hamburgerowy: 6 łyżek majonezu

Słodkie okruszki
Kluski ziemniaczane z mięsem 94

kuchni. Kluski ziemniaczane z mięsem, marzyły nam się od dawna. Prosto, smacznie i syto. Składniki: Kluski: 1 kg ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej 1 jajko Farsz: 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 cebula 2 łyżki oleju słonecznikowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

R'n'G Kitchen
Dyniowe muffinki 85

puree z dyni 0,75 szkl. oleju 0,25 szkl. mleka (można użyć krowie lub roślinne) 0,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki przyprawy do piernika (opcjonalnie mieszanka cynamonu i mielonych goździków) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego Wykonanie Do miski wsypać wszystkie suche składniki i wymieszać. Dodać kolejno dynię, mleko, jajka

Mieszam w Garnku
Pasta z pieczonego bakłażana z nutką chilli 90

się tym z Was, którzy lubią w kuchni odrobinę pikanterii. Składniki na ok. 350g pasty z pieczonego bakłażana: średniej wielkości bakłażan mały ząbek czosnku 1 łyżka ziaren sezamu szczypta mielonego kuminu 1 łyżka oleju słonecznikowego 2 łyżeczki oleju o smaku ostrej papryki 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku płatki chilli do podania (opcjonalnie) Bakłażan umyć, ponakłuwać

Dietolog

Proponowane wyszukiwania