Magda Gdy raz zrobicie te mięciutkie, puszyste, pachnące wanilią twarogowe placuszki już będziecie wiedzieć co zrobić na słodkie śniadanie, obiad czy podwieczorek. Są niesamowicie pyszne i bardzo dobrze, że do tego są dziecinnie proste i szybkie. Baza jak na biszkopt, lekka i puszysta a z niej kawałki kremowego twarogu. Wystarczy odrobina cukru pudru do podania, nie mówiąc już
Smaczna StronaMigdałowe naleśniki. Lubicie naleśniki? Ja i moje dzieci moglibyśmy je jeść naprawdę często Dziś polecam Wam naleśniki w wersji migdałowej. Do ich przygotowania użyłam napoju migdałowego
Słodkie okruszkijaglanej oraz mleka i czekolady gorzkiej oraz kakao. Jest przepyszny i bardzo prosty do zrobienia. Zapraszam gorąco, bo warto spróbować. - kremowy i pyszny budyń bez glutenu - super na śniadanie lub na deser - bardzo zdrowy i lubiany przez dzieci
AniaGotuje.plminut czekoladę stopić w kąpieli wodnej i posmarować wierzchy ciasta, posypać resztą orzechów - drożdżówka z dżemem i orzechami jest smacznym ciastem nie tylko na deser ale i na śniadanie z kawą czy na kolację z mlekiem.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębardzo wyczerpujący. Część druga to już praktyka, czyli mnóstwo przepisów mających istotny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie gruczołu tarczycowego. Dla ułatwienia wszystkie receptury zostały podzielone według poszczególnych kategorii : - śniadania - przekąski - sałatki - obiady - kolacje - słodkości Został również umieszczony alfabetyczny spis opracowanych pyszności, bo zresztą sami przyznajcie, że wszystko wygląda niezwykle apetycznie... Zaprezentowane przepisy są niezwykle różnorodne i bazujące
Di gotujeprzed przyjściem gości należy rozwinąć ją z folii i pokroić na mniejsze kawałki. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem, szpinakiem i serkiem chrzanowym również mogą posłużyć nam jako drugie śniadanie do pracy, czy do szkoły. Z poniższych składników wychodzi 7-8 roladek. Roladki z tortilli z łososiem i sałatami – Składniki: 1 pszenny placek tortilli o średnicy
Kulinarne Przebojeplacuszki, które mogłabym jeść i jeść ;). Puchate, mięciutkie, po prostu delicious ;). Pamiętajcie, aby wybrać do nich jabłka odmiany kwaśnej/kwaskowej, z takimi placki są najsmaczniejsze. Wspaniałe na podwieczorek, kolację, śniadanie...mnie smakują nawet na zimno :). Bardzo polecam :). Składniki: 255 g mąki pszennej 3 jajka 220 ml mleka 3 - 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1,5 łyżki
Opowieści z piekarnikanasionami chia:) Wykonane z mieszanki mąki pszennej i razowej, z dodakiem zdrowych nasion będą doskonałą alternatywą do wszelkich niezdrowych przekąsek serialowych , mogą stanowić element szkolnej lunchówki czy jako drugie śniadanie w pracy(z warzywami na surowo i/lub hummusem) lub składnik na karnawałowym szwedzkim stole wraz z dipami czy serami. Jedyny ich minus taki, że są bardzo uzależniające – zaczynasz
Cooking for EmilyZapraszam na smakowite gofry na słodko z dodatkiem marcepanu. Gofry wyszły niezwykle aromatyczne i chrupiące. Gofry marcepanowe są proste w przygotowaniu. Idealne na słodkie śniadanie lub deser. Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka cukru migdałowego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml jogurtu naturalnego greckiego 1/2 szkl mleka 1 szkl mąki pszennej 2 łyżki oleju
słodkie i nie tylko historie kulinarnenajmniejszego problemu. Czytałam opinie, że warto spożywać olej lniany na czczo, jednak osobiście miałabym z tym problem. Bardzo dobrym wyjściem jest wypić łyżkę w przypadku, kiedy będziemy jeść np. śniadanie z białym serem, gdyż witaminy i mikroelementy wzajemnie się uzupełniają, wspomagając swoje działanie i przyswajalność. Stara medycyna mówi o cudownym wypłukiwaniu toksyn z organizmu poprzez ssanie w ustach oleju
W Kawiarencekażdego coś dobrego;) Jeśli nadal się wahacie, to ja się przyznam, że zrobiłam oponki w sobotę, z pojedynczej porcji. Pan mąż zrobił sobie oponkowy deser, kolację i oponkowe śniadanie. A z racji tego, że w niedzielę szliśmy na oabid, warto było coś ze sobą przynieść, padło na oponki…I tak w niedzielę znów robiłam oponki, tylko już
Mieszam w Garnkusię przepisem na pyszną i delikatną pieczeń rzymską pieczoną w cieście francuskim, która w wersji na ciepło idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Natomiast na zimno, polecam podawać na śniadanie zamiast kanapek lub jako ciekawą przekąskę na wszelkiego rodzaju przyjęcia i imprezy. Składniki: – 500g mięsa mielonego ( u mnie wołowo- wieprzowe) – 1 duża cebula – 2 łyżki jogurtu
Smaki Arminezrobiłam pierwszy raz;) Nie bardzo lubię smażone potrawy, ale lubię placki ziemniaczane. Jednak one są dla mnie zbyt tłuste. Pieczone w gofrownicy są świetną alternatywą dla smażonych. Pasują na śniadanie, obiad i kolację a dodatki mogą być przeróżne. 500 gram mączystych ziemniaków mała cebula sól i pieprz do smaku jajko 2 czubate łyżki mąki ( u mnie bezglutenowa) Zetrzeć ziemniaki
AZgotuj!śniadanie, na imprezę, czy na przekąskę dla niespodziewanych gości. Mini frittaty sprawdzą się na każdą z tych okazji! Są mega proste i szybkie w przygotowaniu, a co najlepsze można je zrobić na całe mnóstwo sposobów. Zanim jednak zaczniecie swoje eksperymenty, polecam wersję z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i koperkiem. Wygląda efektownie i jest pyszna! Skusicie się? ;) * SKŁADNIKI
Food SquareZapraszam na smakowity omlet jajeczny z papryką i szczypiorkiem. Taki omlet jest idealny na śniadanie a do tego prosty w przygotowaniu. Polecam Składniki: 2 jajka 2 łyżki mleka 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1 łyżka pokrojonego szczypiorku kawałek czerwonej papryki szczypta soli, pieprzu Przygotowanie: Paprykę kroimy na cienkie plasterki. Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, olej
słodkie i nie tylko historie kulinarne