imprezę :) Poza tym stanowią również świetną bazę do innych śledzi – można je wykorzystać do sałatek, koreczków lub innych imprezowych przekąsek. Również świetnie smakują jako dodatek do pieczywa na śniadanie, czy kolację. Czasami również zamiast zwykłych matjasów lubię je dodać do śledzi w śmietanie na obiad , by ich smak był nieco słodko-kwaśny. Śledzie marynowane w occie są delikatniejszą
Kulinarne Przebojedzieci, które wiecznie marudzą przy stole, teraz mogę narzekać jedynie na brak czasu, który w środku tygodniu jest jak na wagę złota. Każdy dzień zaczynam w kuchni od śniadania, a kiedy dziewczyny wyjdą do szkoły, myślę nad obiadem, jak zwykle obiad musi być z dwóch dań, a najlepiej żeby był taki aby każdemu domownikowi odpowiadał i tu zaczynają
Kurnikowomnie w kuchni, czekał jakby nigdy nic oparty o robota kuchennego nowy "Jamie gotuje po włosku". Cóż to była za uczta dla oczu gdy przeglądałam tę książkę jedząc śniadanie! Ale nie o Jamiem miałam pisać, ciasto ! maślane, karmelowe i z czekoladą, brzmi nieźle, prawda? Przepis na nie pochodzi z bloga Pistachio . Jest proste w przygotowaniu nieziemsko smaczne :) Tarta
Dzieje kuchennej Wiewiórysamotna Gwiazda Betlejemska, nie ma choinki ani innych ozdób. Jedynie zapach świąt unosi się po pokoju. To za sprawą szybkiego piernika korzennego, który przygotowałam dziś w przerwie na drugie śniadanie Zróbcie sobie go także, to taka mała namiastka świąt Szybki piernik korzenny 500 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki przyprawy do piernika
365 dni dookoła kuchniZapraszam na smakowite zakręcone bułeczki drożdżowe z masą orzechową od Helio. Świetne na słodkie śniadanie czy podwieczorek. Idealne ze szklanką mleka. Polecam Składniki: 1 op. drożdży suchych (7g) 3,5 szkl mąki 100 g masła 3 jajka 1/4 szkl cukru 1/2 szkl kwaśnej śmietany cukier wanilinowy 200 g masy orzechowej Helio oraz: lukier tortownica o śred. 18 cm Przygotowanie
słodkie i nie tylko historie kulinarneimprezę :) Poza tym stanowią również świetną bazę do innych śledzi – można je wykorzystać do sałatek, koreczków lub innych imprezowych przekąsek. Również świetnie smakują jako dodatek do pieczywa na śniadanie, czy kolację. Czasami również zamiast zwykłych matjasów lubię je dodać do śledzi w śmietanie na obiad , by ich smak był nieco słodko-kwaśny. Śledzie marynowane w occie są delikatniejszą
Kulinarne Przebojekrajach niż nasz tarte, smażone ziemniaki były i są daniami kultowymi. W Szwajcarii szalenie popularne są rösti, placki z samych tartych ziemniaków, zesmażanych na złoto i podanych zazwyczaj na śniadanie. Ich sława daleko wykroczyła poza granice kraju i danie można znaleźć na stołach wielu wykwintnych hoteli na całym świecie. Niemniej popularne są hash brown, ziemniaki przyrządzane w sposób bardzo
Niedzielny kucharzPlacki, które są puszyste nawet po wystygnięciu??? Tak!!! W toku świątecznych przygotowań nie zawsze mam czas, by jeszcze „kombinować” skomplikowane śniadanie. A jednak fajnie zimą zjeść rano coś ciepłego… W takich sytuacjach stawiam na placki – gdy mam więcej czasu to z jabłkami, jak łapię totalnego lenia daruję sobie owoce (no bo to obrać trzeba [...] Artykuł
SandraFrej.comSmoothie bowl z mango to prawdziwa bomba witaminowa, która ostatnio podbija internet. Dzięki wartościom odżywczym oraz pięknej prezentacji sprawia, że wiele osób wprowadza ten posiłek do
Pasja SmakuŚledzie w majonezie z cebulą i jabłkiem są pyszną przystawką, która sprawdzi się w wielu sytuacjach, niezależnie od okoliczności. Potrawa ta może być smacznym, postnym śniadaniem, jedną z wigilijnych potraw, a także przekąską na sylwestrze czy imieninowej imprezie. Przy przygotowywaniu śledzia pracy jest bardzo niewiele, dużo dłużej należy czekać na efekty. Tą przystawkę najlepiej zrobić dzień wcześniej, abyśmy mieli
Kuchnia BazyliiŚlimaczki z nadzieniem cynamonowym na cieście drożdżowym z dodatkiem puree z dyni, która nadaje im bardzo apetycznego żółtego koloru. Super opcja na śniadanie na słodko lub podwieczorek. Składniki: 3,5 szkl. mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 3 łyżki masła 2/3 szkl. mleka 2/3 puree z dyni jajko łyżeczka przyprawy Pumpkin Spice lub cynamonu szczypta
wyzwania kuchennetylko raz udało mi się wybrać do lasu, ale i tak w ostatecznym rozrachunku mam słój suszonych podgrzybków. Dzięki grzybowej pasji mojego teścia, na niejedno sierpniowe i wrześniowe śniadanie przygotowywałam jajecznice z kurkami. Sama nie zbierałam, ale najadłam się i tak Czy Wy ulegliście grzybowemu szaleństwu? Kurki z makaronem ryżowym Nie raz wspominałam, że lubię makarony za prostotę
Figa S-makiemBrazylijska kuchnia jest bowiem swego rodzaju mieszanką kilku kuchni z całego świata, takich jak – kuchnia portugalska, ,niemiecka i holenderska. To przede wszystkim solidne posiłki i popularne grillowanie, mięso na śniadanie, obiad i kolacje. Wykorzystywane w kuchni brazylijskiej mango, kokosy, kakaowce, trzcina cukrowa czyni ją bardzo wyjątkową i niepowtarzalną, a samo zestawienie tych smaków daje w pewien sposób pogląd
sierotka maRysia w kuchnitylko raz udało mi się wybrać do lasu, ale i tak w ostatecznym rozrachunku mam słój suszonych podgrzybków. Dzięki grzybowej pasji mojego teścia, na niejedno sierpniowe i wrześniowe śniadanie przygotowywałam jajecznice z kurkami. Sama nie zbierałam, ale najadłam się i tak Czy Wy ulegliście grzybowemu szaleństwu? Kurki z makaronem ryżowym Nie raz wspominałam, że lubię makarony za prostotę
Figa S-makiem