śniadania - 47913 przepisów (strona:1302/3195)

Pudding z kaszy jaglanej 156

Pudding z kaszy jaglanej Zdrowa i szybka propozycja na II śniadanie lub podwieczorek. Składniki (porcja dla 2 osób): - woreczek kaszy jaglanej - 2 małe jogurty lub 1 duży - 2 łyżki dżemu jagodowego lub innego ulubionego Sposób przygotowania: - kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, - po ugotowaniu i ostudzeniu wymieszaj z jogurtem naturalnym, - całość zblenduj na gładką masę, dodaj dżem i ponownie

MintTaste
Pan bagnat – kanapka nicejska nadziewana sałatką z tuńczykiem 283

sałatka zamknięta w bułce/chlebie to absolutny klasyk w rejonach Nicei, we francuskiej Prowansji. Sprawdzi się i na śniadanie, i na lunch, ale też na obiad czy na kolację – świetna do zapakowania w piknikowy kosz. Spróbujcie, kanapka nicejska smakiem nie ma sobie równych! Jak wiele potraw tak i ta była na początku jedzeniem prostych ludzi , w szczególności rybaków

Karo in the Kitchen
Jagodzianki, te najlepsze 139

piekła jagodzianki, to będą to jagodzianki lux Rozkosznego. Ciasto pięknie pachnie śmietaną, jest bardzo delikatne. Jagód jest tyle, ze świeże bułeczki faktycznie najlepiej jest zjadać łyżeczką. Połowę zostawiłam na śniadanie na następny dzień. Były pyszne, wilgotne, ciasto świetnie zachowuje świeżość. Jeśli jesteście fanami jagodzianek, to te musicie wypróbować koniecznie. Oryginalny przepis znajdziecie tu –> KLIK Z modyfikacji, zmniejszyłam

Mienta blog
Najlepsze brownie bananowe bez mąki. Ciasto czekoladowe FIT. 175

Środek lata, a za oknem pogoda iście barowa, sytuacja aż prosi się o… kawałek dobrego ciacha. Wszak nic tak nie podnosi na duchu jak dobry

Fitsweet.me
Kotlety z kalafiora 183

dnia zostało nam za dużo ugotowanego kalafiora, a tradycyjny kalafior w bułce troszkę już nam się znudził. W lodówce znalazła się także ugotowana kasza jaglana, która została z poprzedniego śniadania, trzeba było jakoś te produkty wykorzystać, żeby nie zmarnować I tak padło na kotlety. Samo ich przygotowanie nie zajmuje więcej czasu niż przygotowanie tradycyjnych mielonych, mało tego, powiedziałabym

365 dni dookoła kuchni
Ciasto drożdżowe z serem, jagodami i kruszonką 158

Cudownie pachnące, puszyste ciasto z dodatkiem jagód i chrupiącej kruszonki. Drożdżówka sprawdzi się nie tylko do popołudniowej kawy ale również na śniadanie z kubkiem mleka lub kakao. Moje ciasto zniknęło w jedno popołudnie, ciężko się mu oprzeć :) Ciasto drożdżowe: 500g mąki pszennej 1 op. drożdży instant 50 g domowego cukru waniliowego szczypta soli 1 szkl ciepłego mleka

Smakołyki Asi
CIASTECZKA 149

blaszkę wyłożona papierem zachowując 1-1,5 cm odstępy. Piec około 30 minut na zloty kolor w 180°C. Po ostudzeniu mamy świetna zdrową przekąskę ,lub zamiennik drugiego śniadania. U mnie córka na wycieczkę wzięła

w mojej kuchni
Sielska drożdżówka z budyniem i owocami 186

docelowych miejscach. Plan był taki, by budząc się rano, mieć dookoła porządek i ład, bez kartonów walających się to tu, to tam. I wiecie co? Tak było. Nasze pierwsze śniadanie  u siebie zjedliśmy dokładnie w takich warunkach, jakich oczekiwaliśmy po miejscu, które  od tamtej chwili nazywamy naszym domem. To bezpieczna przystań. Te nasze metry ,  do których

I tu będę miała takie te
Fasolka szparagowa posypana ziarenkami 142

pielęgnować zimą nawyk jedzenia 3-4 porcji lub nawet więcej warzyw dziennie. Dzisiaj fasolka trochę inaczej niż klasyczna z bułką tartą - z sezamem i czarnuszką. Świetna propozycja na II śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Składniki na 4 porcje: 1 kg fasolki szparagowej 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka uprażonego sezamu 1 łyżka czarnuszki 1 łyżka octu ryżowego

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Konfitura z moreli 154

chciałbym Was zachęcić do przygotowania własnej konfitury z moreli. Nie będziecie potrzebowali żadnych wspomagaczy typu żel fix itp. Wyłącznie owoce i cukier.   Gotową konfiturę możecie serwować podczas śniadań, jako dodatek do naleśników oraz ciast. Czas przygotowania: 90 min. Składniki na ok. 1,2 L gotowej konfitury Koszt przygotowania: 11,00 zł SKŁADNIKI: 2 kg świeżych moreli

kulinarnyJa
Zdrowe odżywianie i gotowanie 147

się objadamy, to nasz organizm na pewno z tym nie poradzi. Równowaga powinna być również zachowana w odstępach między posiłkami. Nie głodzimy się i nie wychodzimy z domu bez śniadania, a przerwy pomiędzy posiłkami to co najmniej 3 - 4 godziny.  Woda, woda i jeszcze raz woda Nikt nie zaprzeczy, że woda to życie i tak powinniśmy ją traktować

Kuchcik gotuje
Buraki pieczone 155

mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę, np. krem, mi zdarza się podjadać same do śniadania pokrojone w kostkę. Są pyszne, zdrowe, o głębokim kolorze. Magiczne i bardzo smaczne Składniki: 6 buraków dobrze wyszorowanych lub dowolna ilość – w zależności od potrzeb folia aluminiowa Przygotowanie

Zasmakuj Kuchni
Morelowe placuszki 129

Bezglutenowe, puszyste i wilgotne, intensywnie morelowe placuszki. Sprawdzą się na śniadanie na słodko oraz deser lub podwieczorek. Robiłam je trochę na oko, ale dania z takich prostych przepisów zawsze się udają :) 2 szklanki moreli (moje były malutkie, użyłam około 18 sztuk) łyżka cukru trzcinowego 3 łyżki naturalnego twarożku 3/4 szklanki mąki owsianej bezglutenowej 1/4 szklanki płatków owsianych jajko

Mienta blog
Pełnoziarniste jogurtowe placuszki z czekoladą 173

szum miasta dawał poczucie życia. Wychodzę spod prysznica, otulona miękkim puchatym ręcznikiem, pozostawiając mokre ślady stóp na podłodze… W takie dni pozwalam sobie też na coś ekstra na śniadanie. Dziś tradycyjna owsianka ustąpiła miejsca delikatnym jogurtowym placuszkom z czekoladowymi kuleczkami w środku. Podałam je z owocami, których przecież o tej porze nie może zabraknąć na talerzu. Jeden klik guzika

Obiad gotowy
Mus rabarbarowy – pyszny przepis z wykorzystaniem rabarbaru 188

Kocham rabarbar. Uwielbiam to że jest kwaskowaty. Bardzo często wykorzystuję go do przygotowania śniadania np. dodaje do owsianki lub pudding chia, zrobiłam również lody z dodatkiem rabarbaru. Mus rabarbarowy jest troszkę trudniejszy do wykonania ale może zachwycić Twoich gości. Składniki na 2 porcje: 100g rabarbaru 25ml łyżka miodu 3 białka łyżeczka żelatyny łyżka stewii lub ksylitolu Sposób przygotowania: Rabarbar

wysmienity