śniadania - 47913 przepisów (strona:1294/3195)

CZERWONA PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI 192

kanapkowa z wędzonej makreli i kremowego twarożku. Aromatyczna, pożywna po prostu mniam. Świetnie smakuje na świeżym pieczywie z dodatkiem, np. rukoli lub/i cebulki, czy pomidora.  Polecam na codzienne śniadanie. SKŁADNIKI 50 g miękkiego masła 1 wędzona makrela 1 szalotka 1 ząbek czosnku 150 g kremowego twarożku np. Almette 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól

cool and minty
Deser z płatkami ryżowymi ,brzoskwinią w galaretce i gruszką 162

Przedstawiam pyszny, orzeźwiający i sycący deser na bazie płatków ryżowych, galaretki, gruszek i brzoskwiń. Taki deser to idealne drugie śniadanie, podwieczorek czy przekąska.Wykonanie niezwykle proste z niewielu, ogólnie dostępnych składników.  Warto zrobić dzień wcześniej. To kolejny sposób na wykorzystanie płatków ryżowych błyskawicznych. ***przepis na ten sernik ze zdjęcia już niebawem ;-)  Składniki płatki ryżowe błyskawiczne u mnie

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z serem pleśniowym i kukurydzą 163

Szybka sałatka na co dzień w ramach tzw. lunchboxa to idealny pomysł na drugie śniadanie. Dzisiaj pomysł na sałatkę z serem pleśniowym. Składniki /1 porcje: – duża garść sałaty rzymskiej z liściami szpinaku – ½ sera pleśniowego błękitny np. Lazur – 1 pomidor malinowy lub kilka pomidorków koktajlowych – 2 łyżki kukurydzy konserowej – ½ dowolnej papryki – oliwa z oliwek

I LOVE LIFE
Dynia duszona do chleba – kuchnia podkarpacka 190

się z pomidorem, cebulką czy kiszonym ogórkiem. Sprawdzi się też podana na krakersikach. Z powodzeniem zastąpi tradycyjne pasty na śmietanie, choćby pastę jajeczną. Jednym słowem warto sobie czasem na śniadanie lub kolację przygotować coś smacznego i nietypowego, takiego jak dynia duszona do chleba. Przepis pochodzi od pani Elżbiety Janocha z miejscowości Potok, gmina Jedlicze. Źródło: „Wielka księga tradycji kulinarnych

Trzeci talerz
Owoce pod kruszonką 181

pojemniczku, w zamrażarce, wytrzyma dwa tygodnie. Od razu mówię, że nie ma czegoś takiego, jak „za dużo kruszonki”. Kruszonki zawsze jest za mało. Owoce pod kruszonką sprawdzają się na śniadanie, deser, zamiast obiadu. No umówmy się – owoce pod kruszonką, są pyszne i odganiają smutki. Jak sama nazwa wskazuje, owoce pod kruszonką wymagają dwóch rzeczy: owoców i kruszonki. Owoce Najlepiej

ladykitchen
PIECZONA ROLADA Z CUKINII Z BOCZKIEM (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 208

łososiem, mięsem mielonym czy jajkami. Tak naprawdę ogranicza Was tylko fantazja i makro Pieczona rolada z cukinii smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno w formie śniadania, obiadu czy przystawki w towarzystwie różnego rodzaju dipów. Składniki – pieczona rolada z cukinii: 1300 g wydrążonej cukinii 200 g cebuli 1 duży ząbek czosnku 4 jajka 40 g mąki

Ola la LCHF
Koktajl malinowy 140

Wczoraj udało mi się kupić piękne maliny. Jak się okazuje wrzesień także może być cudownym miesiącem, aby słońce świeciło jak najdłużej! Dzisiaj prezentuję Wam pomysł na śniadanie lub deser owocowy. Koktajl malinowy smakuje wyśmienicie, a dzisiaj po raz pierwszy zrobiłam go na gęstym jogurcie greckim. Koktajl malinowy / 2 porcje Składniki: 400 g jogurtu greckiego około 1/2 szklanki malin

Moja smaczna kuchnia
Pasztet smarowny pomidorowy 141

kilka słów właśnie o pikniku. Ta forma wypoczynku znowu zaczyna zyskiwać popularność. No bo w końcu co może być lepszego od leniwego obiadu na świeżym powietrzu? Może tylko leniwe śniadanie, obiad i kolacja na świeżym powietrzu – jeśli dostatecznie wcześnie wyruszymy na piknik. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem 380

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem jest bardzo smaczna, prosta i szybka do zrobienia. Idealna praktycznie na każdą okazję: śniadanie, kolację, piknik czy rodzinne uroczystości. Smak ryby nie jest w niej dominujący, jeśli chcemy, żeby był bardziej wyrazisty, można dorzucić jeszcze jedną puszkę tuńczyka. Sałatka jest bardzo sycąca, dlatego stosunkowo niewielka porcja zaspokoi głód nawet największych głodomorów. Kupując tuńczyka w puszce

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z pieczonym schabem, pomidorkami, ogórkiem i serem 167

moja kolejna propozycja potrawy typu FOOD- TO- GO. Sałatkę z powodzeniem możemy zabrać ze sobą do pracy, szkoły na drugie śniadanie lub lunch. To bardzo zdrowa i smaczna przekąska. Do przygotowania sałatki użyłam świeżych warzyw, sera oraz pysznego schabu pieczonego firmy Hańderek.  SKŁADNIKI: 1 główka sałaty lodowej, 250g kolorowych pomidorków koktajlowych, 1 ogórek, 1 cebula czerwona, 6 plastrów

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowe pancakes z gorącymi śliwkami 142

Czekoladowe pancakes na śniadanie z gryczanej mąki i sproszkowanych daktyli. Jeśli nie masz sproszkowanych daktyli namocz 5 sztuk suszonych, zblenduj i dodaj do ciasta. mąka gryczana - 2 szklanki kakao - 2 łyżki sproszkowane daktyle - 2-3 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka napój ryżowy lub woda - 1 szklanka jajo - 1 szt. kilka kostek gorzkiej czekolady - olej do smażenia

AZgotuj!
Lepionki -bułki 180

upieczcie, bo u mnie w domu zrobiły furorę. Wspaniale smakują posmarowane z wierzchu masłem i dżemem podane ze szklanką mleka lub kakao. Idealne do szkoły dla dzieci na drugie śniadanie. Więcej przepisów na bułki znajdziecie na moim blogu tutaj . Jeśli skorzystacie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Zdjęcia Waszych potraw

O kuchni z uczuciem
Domowa granola bez zbędnego cukru 158

Pewnie wiecie jak trudno znaleźć w sklepie płatki śniadaniowe typu crunchy, które nie miałyby w składzie cukru, syropu glukozowo-fruktozowego czy innego niezdrowego słodzika. Nawet płatki

HealthyCreations
Grube puszyste omlety z owocami i sosem wiśniowym 173

Bardzo mi smakowały, polecam. Niektórzy powiedzieliby że to są naleśniki amerykańskie. Zwał jak zwał. ale są pyszne. Nic prostszego, wszystkie składniki ze sobą wymieszać na gładką

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z ciecierzycą 136

Wspaniała w smaku, pożywna sałatka, którą zajadaliśmy na kolację, Mąż dostał do pracy a ja kończę na śniadanie. Świeży szpinak z ciecierzycą, chrupiącą papryką, płatkami migdałów z tartym parmezanem i winegretem miodowo-musztardowym – propozycja na lunch i nie tylko! Składniki: 100 g świeżych liści szpinaku baby, umyte, osuszone 1 mała czerwona papryka pół szklanki ugotowanej już ciecierzycy kilka

Zasmakuj Kuchni