Buraczki na ciepło – do obiadu

Buraczki na ciepło – do obiadu

Buraczki na ciepło – do obiadu

Przepis na : obiad

Buraczki na ciepło – do obiadu Pyszny i zdrowy dodatek do obiadu. Buraki możemy upiec w piekarniku lub ugotować jeśli wolimy, choć uważam, że pieczone są smaczniejsze.     Składniki: 1 kg buraków ćwikłowych 1 łyżka masła 4 łyżki śmietanki kremówki 30% 3 -4 łyżki soku z cytryny sól, pieprz mielony, cukier     *** Buraki myjemy, osuszamy, zawijamy w folię lub w papier do pieczenia, układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C *** *** Czas pieczenia z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, obiad, buraczki, mielone, sałatki, sałatka, surówka, ciasto, przystawki, przekąski, ciastka kremówki, danie jednogarnkowe, przekąska, szybki obiad, sałatka imprezowa, sałatka z buraków, szybkie ciasto, szybka sałatka

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.