łososiem, mięsem mielonym czy jajkami. Tak naprawdę ogranicza Was tylko fantazja i makro Pieczona rolada z cukinii smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno w formie śniadania, obiadu czy przystawki w towarzystwie różnego rodzaju dipów. Składniki – pieczona rolada z cukinii: 1300 g wydrążonej cukinii 200 g cebuli 1 duży ząbek czosnku 4 jajka 40 g mąki
Ola la LCHFZapraszam na twarożek z tartymi warzywami oraz przyprawami. Idealny do pieczywa na śniadanie. Polecam Składniki: 200 g twarogu 150 ml jogurtu naturalnego 4 średnie ogórki gruntowe garść rzodkiewek garść pokrojonego szczypiorku 1/2 łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie: Ogórki i rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Starte warzywa odciskamy z nadmiaru wody i przekładamy do miseczki. Dokładamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneWczoraj udało mi się kupić piękne maliny. Jak się okazuje wrzesień także może być cudownym miesiącem, aby słońce świeciło jak najdłużej! Dzisiaj prezentuję Wam pomysł na śniadanie lub deser owocowy. Koktajl malinowy smakuje wyśmienicie, a dzisiaj po raz pierwszy zrobiłam go na gęstym jogurcie greckim. Koktajl malinowy / 2 porcje Składniki: 400 g jogurtu greckiego około 1/2 szklanki malin
Moja smaczna kuchniakilka słów właśnie o pikniku. Ta forma wypoczynku znowu zaczyna zyskiwać popularność. No bo w końcu co może być lepszego od leniwego obiadu na świeżym powietrzu? Może tylko leniwe śniadanie, obiad i kolacja na świeżym powietrzu – jeśli dostatecznie wcześnie wyruszymy na piknik. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder ManufactureSałatka ziemniaczana z tuńczykiem jest bardzo smaczna, prosta i szybka do zrobienia. Idealna praktycznie na każdą okazję: śniadanie, kolację, piknik czy rodzinne uroczystości. Smak ryby nie jest w niej dominujący, jeśli chcemy, żeby był bardziej wyrazisty, można dorzucić jeszcze jedną puszkę tuńczyka. Sałatka jest bardzo sycąca, dlatego stosunkowo niewielka porcja zaspokoi głód nawet największych głodomorów. Kupując tuńczyka w puszce
e-PrzepisyKulinarnemoja kolejna propozycja potrawy typu FOOD- TO- GO. Sałatkę z powodzeniem możemy zabrać ze sobą do pracy, szkoły na drugie śniadanie lub lunch. To bardzo zdrowa i smaczna przekąska. Do przygotowania sałatki użyłam świeżych warzyw, sera oraz pysznego schabu pieczonego firmy Hańderek. SKŁADNIKI: 1 główka sałaty lodowej, 250g kolorowych pomidorków koktajlowych, 1 ogórek, 1 cebula czerwona, 6 plastrów
Tradycyjna kuchnia KasiCzekoladowe pancakes na śniadanie z gryczanej mąki i sproszkowanych daktyli. Jeśli nie masz sproszkowanych daktyli namocz 5 sztuk suszonych, zblenduj i dodaj do ciasta. mąka gryczana - 2 szklanki kakao - 2 łyżki sproszkowane daktyle - 2-3 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka napój ryżowy lub woda - 1 szklanka jajo - 1 szt. kilka kostek gorzkiej czekolady - olej do smażenia
AZgotuj!Mamy mały problem , zobaczcie sami, tzn poczytajcie. Na wstępie nadmienię, że mamy dwójkę małych wampirków, które uczęszczają po nauki to zacnego przybytku zwanego Szkołą Podstawową . Naszym
PaleoLifeupieczcie, bo u mnie w domu zrobiły furorę. Wspaniale smakują posmarowane z wierzchu masłem i dżemem podane ze szklanką mleka lub kakao. Idealne do szkoły dla dzieci na drugie śniadanie. Więcej przepisów na bułki znajdziecie na moim blogu tutaj . Jeśli skorzystacie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Zdjęcia Waszych potraw
O kuchni z uczuciemPewnie wiecie jak trudno znaleźć w sklepie płatki śniadaniowe typu crunchy, które nie miałyby w składzie cukru, syropu glukozowo-fruktozowego czy innego niezdrowego słodzika. Nawet płatki
HealthyCreationsBardzo mi smakowały, polecam. Niektórzy powiedzieliby że to są naleśniki amerykańskie. Zwał jak zwał. ale są pyszne. Nic prostszego, wszystkie składniki ze sobą wymieszać na gładką
Kuchnia PokoleńWspaniała w smaku, pożywna sałatka, którą zajadaliśmy na kolację, Mąż dostał do pracy a ja kończę na śniadanie. Świeży szpinak z ciecierzycą, chrupiącą papryką, płatkami migdałów z tartym parmezanem i winegretem miodowo-musztardowym – propozycja na lunch i nie tylko! Składniki: 100 g świeżych liści szpinaku baby, umyte, osuszone 1 mała czerwona papryka pół szklanki ugotowanej już ciecierzycy kilka
Zasmakuj Kuchnicharakteryzuje wysoka zawartość mięsa (tu szynki) w składzie. Brak glutaminianu monosodowego czy fosforanów. Etykieta ze składem jest po prostu krótka. Po takie parówki warto sięgnąć i zjeść je na śniadanie lub stworzyć z nich pyszną przekąskę. Jak ta prezentowana poniżej Zapraszam na przepis. Składniki: 4 parówki z szynki Henryk Kania około 6 czubatych łyżeczek pasty warzywnej z papryki, pomidorów
Słodkie okruszkijabłek, wyrazistego w smaku selera naciowego, delikatnie pikantnej świeżej rukoli, chrupiącej kalarepy, cytrusowego imbiru i słodkich rodzynek, polana pachnącym ziołowym sosem to rewelacyjna propozycja lekkiego dania obiadowego i drugiego śniadania. Składniki: 2 jabłka sok z 1/2 cytryny 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu 2-3 cm imbiru 3 łodygi selera naciowego 2 kalarepy 30g świeżej rukoli 90g rodzynek 100g
Szalona Kuchnia EwelinyDomowe, pozbawione konserwantów i polepszaczy dyniowe słodkie bułeczki pachnące cynamonem to świetna propozycja na przygotowanie pieczywa własnego wypieku, które idealnie sprawdzi się do przygotowania śniadania w słodkiej odsłonie lub jako dodatek do małej czarnej. Składniki: 450g mąki pszennej 100g mąki kukurydzianej 2 jajka 45g świeżych drożdży 130g puree z dyni 220ml mleka 70g masła 90g cukru trzcinowego Diamant szczypta
Szalona Kuchnia Eweliny