Jest to sycąca propozycja, która świetnie sprawdzi się na pierwsze lub drugie śniadanie oraz do popijania w ciągu dnia, czy jako lekki deser. Koktajl oprócz pysznego smaku zawiera również walory zdrowotne. Nadaje się także dla dzieci! Zamiast jogurtu można użyć kefiru, maślanki lub dowolnego mleka. Można go też dosłodzić za pomocą miodu, ale dla mnie słodycz banana jest naprawdę
Di gotujesamymi buraczkami jest gotowe po około 40 minutach. Naszym zdaniem ciasto z buraczków jest idealne na weekend, do zrobienia wieczorem, albo w sobotni lub niedzielny poranek jeszcze przed śniadaniem. Przepis pochodzi z bloga Greenkitchenstories.com Składniki: 250 g (około 2 szklanki, czyi 2 średniej wielkości bulwy) tartych buraczków 100 g (2/3 szklanki) oleju słonecznikowego 125 ml (1/2 szklanki) miodu
Niedzielny kucharzpotwierdzone przez kolegów z pracy :)), proste do przygotowania, nie wymaga pieczenia i można je jeść bez wyrzutów sumienia - jest bez dodatku białego cukru i mąki. Polecam np. na drugie śniadanie do pracy. Na pewno macie wszystkie składniki w domu, więc koniecznie wypróbujcie przepis i podzielcie się opinią :) Składniki (na blachę o wym. 28x24 cm): Spód: 1,5 szklanki płatków
Domowa Cookierenka Agijest bardzo!). Same mamy w domu dzieci i same wiemy jak trudno nakłonić je do spożywania pełnowartościowych, zdrowych posiłków. Dzieci są zasypywane reklamami, które wmawiają im że ciastka na śniadanie są okej, a płatki śniadaniowe to samo zdrowie. Już kilkulatek jest zmanipulowany przez kolorowy świat telewizji i gazet. Naszym zadaniem: rodziców, babć, wujek i cioców jest aby tłumaczyć dziecku
Kolizje SmakówPudding z kaszy jaglanej Zdrowa i szybka propozycja na II śniadanie lub podwieczorek. Składniki (porcja dla 2 osób): - woreczek kaszy jaglanej - 2 małe jogurty lub 1 duży - 2 łyżki dżemu jagodowego lub innego ulubionego Sposób przygotowania: - kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, - po ugotowaniu i ostudzeniu wymieszaj z jogurtem naturalnym, - całość zblenduj na gładką masę, dodaj dżem i ponownie
MintTastesałatka zamknięta w bułce/chlebie to absolutny klasyk w rejonach Nicei, we francuskiej Prowansji. Sprawdzi się i na śniadanie, i na lunch, ale też na obiad czy na kolację – świetna do zapakowania w piknikowy kosz. Spróbujcie, kanapka nicejska smakiem nie ma sobie równych! Jak wiele potraw tak i ta była na początku jedzeniem prostych ludzi , w szczególności rybaków
Karo in the Kitchenpiekła jagodzianki, to będą to jagodzianki lux Rozkosznego. Ciasto pięknie pachnie śmietaną, jest bardzo delikatne. Jagód jest tyle, ze świeże bułeczki faktycznie najlepiej jest zjadać łyżeczką. Połowę zostawiłam na śniadanie na następny dzień. Były pyszne, wilgotne, ciasto świetnie zachowuje świeżość. Jeśli jesteście fanami jagodzianek, to te musicie wypróbować koniecznie. Oryginalny przepis znajdziecie tu –> KLIK Z modyfikacji, zmniejszyłam
Mienta blogwrzącej wody dzięki której drożdże nie będą fermentować w żołądku . 2 . Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się składników. 3 . Dodać mleko i zagotować .Wystudzić.Pić najlepiej bardzo rano, przed śniadaniem .Kurację stosować 3 razy w tygodniu przez ok.miesiac
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiŚrodek lata, a za oknem pogoda iście barowa, sytuacja aż prosi się o… kawałek dobrego ciacha. Wszak nic tak nie podnosi na duchu jak dobry
Fitsweet.mednia zostało nam za dużo ugotowanego kalafiora, a tradycyjny kalafior w bułce troszkę już nam się znudził. W lodówce znalazła się także ugotowana kasza jaglana, która została z poprzedniego śniadania, trzeba było jakoś te produkty wykorzystać, żeby nie zmarnować I tak padło na kotlety. Samo ich przygotowanie nie zajmuje więcej czasu niż przygotowanie tradycyjnych mielonych, mało tego, powiedziałabym
365 dni dookoła kuchniCudownie pachnące, puszyste ciasto z dodatkiem jagód i chrupiącej kruszonki. Drożdżówka sprawdzi się nie tylko do popołudniowej kawy ale również na śniadanie z kubkiem mleka lub kakao. Moje ciasto zniknęło w jedno popołudnie, ciężko się mu oprzeć :) Ciasto drożdżowe: 500g mąki pszennej 1 op. drożdży instant 50 g domowego cukru waniliowego szczypta soli 1 szkl ciepłego mleka
Smakołyki Asiblaszkę wyłożona papierem zachowując 1-1,5 cm odstępy. Piec około 30 minut na zloty kolor w 180°C. Po ostudzeniu mamy świetna zdrową przekąskę ,lub zamiennik drugiego śniadania. U mnie córka na wycieczkę wzięła
w mojej kuchnidocelowych miejscach. Plan był taki, by budząc się rano, mieć dookoła porządek i ład, bez kartonów walających się to tu, to tam. I wiecie co? Tak było. Nasze pierwsze śniadanie u siebie zjedliśmy dokładnie w takich warunkach, jakich oczekiwaliśmy po miejscu, które od tamtej chwili nazywamy naszym domem. To bezpieczna przystań. Te nasze metry , do których
I tu będę miała takie tepielęgnować zimą nawyk jedzenia 3-4 porcji lub nawet więcej warzyw dziennie. Dzisiaj fasolka trochę inaczej niż klasyczna z bułką tartą - z sezamem i czarnuszką. Świetna propozycja na II śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Składniki na 4 porcje: 1 kg fasolki szparagowej 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka uprażonego sezamu 1 łyżka czarnuszki 1 łyżka octu ryżowego
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznychciałbym Was zachęcić do przygotowania własnej konfitury z moreli. Nie będziecie potrzebowali żadnych wspomagaczy typu żel fix itp. Wyłącznie owoce i cukier. Gotową konfiturę możecie serwować podczas śniadań, jako dodatek do naleśników oraz ciast. Czas przygotowania: 90 min. Składniki na ok. 1,2 L gotowej konfitury Koszt przygotowania: 11,00 zł SKŁADNIKI: 2 kg świeżych moreli
kulinarnyJa