śniadania - 47913 przepisów (strona:1321/3195)

Gofry drożdżowe 148

Witajcie. Częstuje Was dzisiaj pysznymi i chrupiącymi goframi drożdżowymi. Świetnie smakują na słodkie śniadanie z dodatkiem świeżych owoców. Polecam #włączgościnność Składniki: 1,5 szkl mąki pszennej 100 ml oleju 2 jajka 1/2 szkl mleka 1 łyżeczka suchych drożdży 1 łyżka cukru Przygotowanie: Wkładamy wszystkie składniki na gofry do miski oraz miksujemy na gładką i lśniącą masę. Odstawiamy ciasto

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Frużelina czereśniowo-jabłkowa – przepis krok po kroku 151

góry dnem. Dzięki temu, słoiczki szczelnie się zamkną.   I to już wszystko! Nasza frużelina czereśniowo-jabłkowa jest już gotowa Teraz możemy przy jej pomocy przygotować ulubione desery, słodkie śniadania czy inne dania na słodko Jeśli chcielibyście ją przechowywać przez zimę, warto dla pewności zapasteryzować frużelinę w słoikach. A Wy lubicie czereśnie? Koniecznie dajcie znać, do czego najchętniej

Okiem Blondynki by McBlondi
Gofry po włosku z pastą rybną 158

Wytrawne gofry po włosku, z oliwkami, pomidorami suszonymi i fetą. Podałam je z pyszną pastą z wędzonej ryby maślanej. Gofry wyszły bombowe, można je jeść na śniadanie, lunch albo kolację. Mi smakują też same bez dodatków. Można się nimi najeść bo są syte.Gofry nie muszą być tylko na słodko, można je przygotować na wiele sposobów

wesoła kuchnia
Czekoladowa kawa na zimno 230

ziemne napoje. Ja dziś polecam Wam pyszną czekoladową kawę na zimno. Prosta w przygotowaniu, słodka, budzi do życia i lekko chłodzi. Od takiej kawy mogą zaczynam dzień (oczywiście wcześniej śniadanie ) W letnie dni w mojej lodówce nie może zabraknąć kostek lodu. Dlatego zawsze mam zapas torebek do lodu  Stella Składniki: 1 mała filiżanka kawy około 1/4 kubka zimnego

Słodkie okruszki
Gryczane gofry szpinakowe 193

się na gofry ze smakiem. Osobiście bardzo mnie to cieszy, bo gryka jest bardzo zdrowa. Gofry polecam podawać z sadzonym jajkiem, szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi. Najlepiej sprawdzą się na śniadanie. Przepis stworzyłam na potrzeby konkursu #mpm #wlaczgoscinnosc . Lubię brać udział w konkursach kulinarnych, bo pobudzają mnie one do tworzenia nowych przepisów. Jestem też wtedy skłonna do większej kulinarnej brawury

Passions hobbies life
Puszysty omlet z bobem i fetą 196

Magda Puszysty omlet z warzywnymi dodatkami to szybkie do przygotowanie wyjątkowe śniadanie lub lekki lunch. Warto podawać go z sezonowymi dodatkami, najlepiej takimi co świetnie do siebie pasują. Tak jest w tym przepisie – przepyszne połączenie zdrowego bobu, słonej fety i słodkiej dymki. Wszystko zapieczone w delikatnym, puszystym cieście jajecznym. Składniki (na 1 omlet): 2 duże jaja pół szklanki

Smaczna Strona
Gofry na serku homogenizowanym 158

Zapraszam na pyszne i delikatne gofry z dodatkiem serka homogenizowanego. Super smakują z śmietanką na słodko. Polecam na słodkie śniadanie lub kolację. #włączgościnność Składniki: 100 g serka homogenizowanego waniliowego 1/2 szkl mleka 1 szkl mąki pszennej 1 łyżka oleju 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko szczypta cynamonu Przygotowanie: Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajko

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Koktajl z bananem, borówkami i jagodami camu camu 136

Jest to sycąca propozycja, która świetnie sprawdzi się na pierwsze lub drugie śniadanie oraz do popijania w ciągu dnia, czy jako lekki deser. Koktajl oprócz pysznego smaku zawiera również walory zdrowotne. Nadaje się także dla dzieci! Zamiast jogurtu można użyć kefiru, maślanki lub dowolnego mleka. Można go też dosłodzić za pomocą miodu, ale dla mnie słodycz banana jest naprawdę

Di gotuje
Ciasto z buraczków i czekolady 175

samymi buraczkami jest gotowe po około 40 minutach. Naszym zdaniem ciasto z buraczków jest idealne na weekend, do zrobienia wieczorem, albo w sobotni lub niedzielny poranek jeszcze przed śniadaniem. Przepis pochodzi z bloga Greenkitchenstories.com Składniki: 250 g (około 2 szklanki, czyi 2 średniej wielkości bulwy) tartych buraczków 100 g (2/3 szklanki) oleju słonecznikowego 125 ml (1/2 szklanki) miodu

Niedzielny kucharz
Ciasto z wiórkami kokosowymi bez pieczenia (wegańskie, bezglutenowe, bez dodatku cukru) 168

potwierdzone przez kolegów z pracy :)), proste do przygotowania, nie wymaga pieczenia i można je jeść bez wyrzutów sumienia - jest bez dodatku białego cukru i mąki. Polecam np. na drugie śniadanie do pracy. Na pewno macie wszystkie składniki w domu, więc koniecznie wypróbujcie przepis i podzielcie się opinią :) Składniki (na blachę o wym. 28x24 cm): Spód: 1,5 szklanki płatków

Domowa Cookierenka Agi
Burgery z czerwonej fasoli 185

jest bardzo!). Same mamy w domu dzieci i same wiemy jak trudno nakłonić je do spożywania pełnowartościowych, zdrowych posiłków. Dzieci są zasypywane reklamami, które wmawiają im że ciastka na śniadanie są okej, a płatki śniadaniowe to samo zdrowie. Już kilkulatek jest zmanipulowany przez kolorowy świat telewizji i gazet. Naszym zadaniem: rodziców, babć, wujek i cioców jest aby tłumaczyć dziecku

Kolizje Smaków
Pudding z kaszy jaglanej 141

Pudding z kaszy jaglanej Zdrowa i szybka propozycja na II śniadanie lub podwieczorek. Składniki (porcja dla 2 osób): - woreczek kaszy jaglanej - 2 małe jogurty lub 1 duży - 2 łyżki dżemu jagodowego lub innego ulubionego Sposób przygotowania: - kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, - po ugotowaniu i ostudzeniu wymieszaj z jogurtem naturalnym, - całość zblenduj na gładką masę, dodaj dżem i ponownie

MintTaste
Pan bagnat – kanapka nicejska nadziewana sałatką z tuńczykiem 260

sałatka zamknięta w bułce/chlebie to absolutny klasyk w rejonach Nicei, we francuskiej Prowansji. Sprawdzi się i na śniadanie, i na lunch, ale też na obiad czy na kolację – świetna do zapakowania w piknikowy kosz. Spróbujcie, kanapka nicejska smakiem nie ma sobie równych! Jak wiele potraw tak i ta była na początku jedzeniem prostych ludzi , w szczególności rybaków

Karo in the Kitchen
Jagodzianki, te najlepsze 123

piekła jagodzianki, to będą to jagodzianki lux Rozkosznego. Ciasto pięknie pachnie śmietaną, jest bardzo delikatne. Jagód jest tyle, ze świeże bułeczki faktycznie najlepiej jest zjadać łyżeczką. Połowę zostawiłam na śniadanie na następny dzień. Były pyszne, wilgotne, ciasto świetnie zachowuje świeżość. Jeśli jesteście fanami jagodzianek, to te musicie wypróbować koniecznie. Oryginalny przepis znajdziecie tu –> KLIK Z modyfikacji, zmniejszyłam

Mienta blog
NAPÓJ DROŻDŻOWY 169

wrzącej wody  dzięki której drożdże nie będą fermentować w żołądku . 2 . Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się składników. 3 . Dodać mleko i zagotować .Wystudzić.Pić najlepiej bardzo rano, przed śniadaniem  .Kurację stosować 3 razy w tygodniu przez ok.miesiac

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki