Pancakes owsiane z bananami to idealna propozycja na zdrowe śniadanie, czy kolację. Są bardzo syte, dzięki dużej ilości płatków owsianych i jajek, Mi starczają w zupełności 4 naleśniki, więc jeżeli robicie porcję dla dwóch osób, polecam zrobić z ⅔ porcji. Składniki: (na 10-12 porcji) 110g płatków owsianych BIO firmy Polskie Młyny 3 jajka 150g jogurtu naturalnego 1 banan niewielka
AleTorciksię nie da, więc trzeba szukać innych sposobów na ochłodzenie. Przynajmniej chwilowe. Przygotowałam zestawienie przepisów, które możecie wykorzystać podczas tych gorących dni. Mam nadzieję, że przydadzą się Wam 😊 ŚNIADANIA i KOLACJE 1. Grzanki ze szpinakiem i jajkiem 2. Labneh - domowy twarożek z naturalnego jogurtu 3. Jajka sadzone na szpinaku, z pieczarkami i pomidorami 4. Sałatka
Codzienna kuchnia niecodziennaskład chleba. Zwykły pszenny ograniczamy praktycznie do zera, a na to miejsce wskakują żytnie, orkiszowe, pełnoziarniste (mowa o tych najbardziej dostępnych). Następnie ograniczamy jego spożycie. Większość zapewne na samo śniadanie potrafiło zjeść 3 bułeczki z szynką i serem. Tak naprawdę wystarczy 1 bułeczka, ser, szynka i więcej warzyw. Proste zasady, które zmieniają podejście do tak znienawidzonego chleba przez wielu
Zdrowie i pysznie na talerzustołowej 👌 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 👌 1 łyżeczka curry 👌 pieprz 👌 sól Wykonanie tego rozpływającego się w ustach kurczaka dokładnie pokazane jest w filmiku . Serdecznie zapraszam do oglądania. 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 Zobacz również: Śniadania: https://bit.ly/2EK6xqR Obiady: https://bit.ly/2H0AKIa Kolacje: https://bit.ly/2H3I6Xl Słodkości: https://bit.ly/2IX4UZw Kuchnia grecka: https://bit.ly/2HCtHTp 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube dla kreatywnych 🎬 YouTube
RITA food channelkomosy i warzyw wlej sos (tuż przed podaniem), dopraw solą i pieprzem i krótko wymieszaj. Sałatkę po rozdzieleniu na porcje posyp rozkruszonym twarogiem solankowym. Sałatka stanowić może pełnowartościowe śniadanie. Podawaj ją ze szklanką soku, najlepiej pomidorowego
Delicious Placeprosty, nie potrzeba również wielu składników, chociaż śmiało można dodać do ciasteczek np. kawałki gorzkiej czekolady lub suszone owoce. Ciasteczka doskonale nadają się na szybką przekąskę lub drugie śniadanie. Składniki (ok. 9 sztuk): 1 jajko 1 szklanka mąki owsianej 3 łyżki masła orzechowego (u mnie z kawałkami orzechów) 2 łyżki miodu pół łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Piekarnik
Healthy food explorerOmlety to u mnie stali bywalcy. Najbardziej lubię je w wersji pieczonej, bo to w sumie takie mini ciasto. Poza tym nie trzeba ich przewracać na
Healthy food explorerwzbogacone o kawałki gorzkiej czekolady. Fasola jest w nich w ogóle niewyczuwalna. Naprawdę najlepsze zdrowe muffinki jakie jadłam. Muffinki są wilgotne, mięciutkie i bardzo sycące. Sprawdzą się nawet na śniadanie. Wielbiciele mocno czekoladowych, zdrowych wypieków z pewnością będą zachwyceni. Polecam :) Składniki (8 muffinek): 1 puszka czerwonej fasoli 2 jajka 4 łyżki ksylitolu* 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego
Healthy food explorermoje ciasteczka awaryjne. Idealne kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, a przy okazji zdrowego i prostego w wykonaniu. Ś wietnie sprawdzą się jako przekąska albo szybkie śniadanie. Do zrobienia ciasteczek wystarczą płatki owsiane, dojrzałe banany i czekolada albo jakiś inny ulubiony dodatek np. orzechy lub suszone owoce. Podobne ciasteczka pojawiły się już na blogu
Healthy food explorerwolnej chwili, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, ale niekoniecznie kalorycznego ;) Muffinki zrobione są z płatków owsianych, nie zawierają też cukru i tłuszczu. Można je zjeść na śniadanie lub jako szybką przekąskę. Jeżeli chcemy je jeszcze bardziej "odchudzić" to zamiast czekolady można dodać np. orzechy lub inne bakalie. Składniki (14 muffinek): 2 szklanki płatków owsianych
Healthy food explorerciasta :) Ciasto można również zrobić jak zwykły chlebek bananowy i zajadać nie tyko na Święta. Babka jest w wersji nieco lżejszej, dlatego może posłużyć jako zdrowsza przekąska albo nawet śniadanie. Świetnie będzie smakować posmarowana masłem orzechowym lub dżemem :) Składniki (forma o średnicy 24 cm): 1 szklanka mąki orkiszowej 1 szklanka mąki pełnoziarnistej ok. 200 g suszonych daktyli 1 duże
Healthy food explorerwersjach i z ulubionymi dodatkami. Tym razem dzielę się przepisem na pyszny chlebek z chrupiącymi i bardzo zdrowymi orzechami włoskimi, który na dodatek jest wegański :) Idealny na śniadanie, ale także jako zdrowa przekąska lub ciasto, którym śmiało można przywitać gości. Bardzo polecam. Składniki (forma 24 x 13 cm) : 3 duże dojrzałe banany 2 szklanki płatków
Healthy food explorerużyłam jeszcze resztki znalezionych w zamrażalniku owoców leśnych, ale sprawdzą się każde inne a najlepiej te świeże np. truskawki lub maliny :) Muffinki przypominają trochę owsiankę, można je zjeść na śniadanie, nie zawierają one mąki, a zamiast tłuszczu użyłam jogurtu greckiego. Dodatkowo wzbogaciłam je o zdrowe nasiona chia. Składniki (12 muffinek): 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
Healthy food explorergotowej mąki owsianej. Zamiast cukru użyłam dojrzałych bananów, które przy okazji dodają też wilgotności, a w środku umieściłam truskawkę, która nadaje świetnej orzeźwiającej słodyczy :) Muffinki idealnie sprawdzą się na śniadanie lub zdrową przekąskę. Robi się bardzo szybko, są pyszne, a jeśli dodamy jeszcze jedno jajko, ciasto będzie bardziej puszyste. Bardzo polecam :) Składniki (około 10 muffinek): 2 bardzo dojrzałe banany
Healthy food explorermożna użyć innych owoców, ale maliny pasują tu chyba najlepiej (polecam je napierw oprószyć mąką, żeby nie puściły zbyt dużo soku podczas pieczenia). Muffinki dealnie sprawdzą się na szybkie śniadanie lub smaczną przekaskę do kawy. Bardzo polecam :) Składniki (12 muffinek): 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanki mąki owsianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 dojrzałe banany
Healthy food explorer