jajka pewnie leżały na podstawie i nie zsuwały się. Jajka oblać sosem ze śmietany i musztardy, posypać posiekanym szczypiorkiem i udekorować gałązkami koperku oraz sałatą. Jajka można posypać mieloną papryką. Smacznego :) Jajka w sosie. Jajka na twardo w sosie śmietanowo-musztardowym
Moja Książka Kucharskatakże na szybkie śniadanie. Wystarczy ugotować jajka i wymieszać składniki sosu, na koniec polać nim jajka, udekorować sałatą, rzodkiewką, szczypiorkiem, porem lub koperkiem i gotowe. Sos można podprawić mieloną papryką albo musztardą np. Dijon. Zobacz jak szybko przygotować pyszne jajka w sosie ze śmietany z majonezem i chrzanem. Poniżej mój wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok
Moja Książka KucharskaPomyślałam, że zupa o smaku pizzy, też może nam posmakować. Nie myliłam się :) Zupa jest na prawdę bardzo smaczna. Zrobiłam ją po swojemu. Zupa powinna być przygotowana z mięsa mielonego, ja zrobiłam z pokrojoną piersią kurczaka. Dzięki dodatkowi przyprawy do pizzy i oregano, możemy naprawdę poczuć smak, zbliżony do smaku pizzy. Spróbujcie i oceńcie. Składniki: 2 duże piersi kurczaka
Agusiowe smakołykiłyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno) świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka cukru Kapustę kiszoną lekko posiekać. Posiekać również cebulę. Marchewkę i jabłko zetrzeć do kapusty na grubych oczkach tarki. Dodać olej,przyprawić pieprzem i cukrem,wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę podawać do obiadu lub zjeść jako przekąskę
Kolorowa kuchnia Elkiminor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} 1 szklanka kaszy jaglanej Kupiec 1 szklanka mleczka kokosowego 1 szklanka wody szczypta soli 6 łyżek mielonych migdałów 4 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki miodu naturalnego 2 łyżki likieru malibu 20-25 szt całych migdałów Całe migdały kilka godzin wcześniej namoczyć w letniej wodzie
Kolorowa kuchnia Elkimała czerwona papryka 2 łyżki oleju Sól i pieprz do smaku Ryż 2/3 szklanki ryżu 1 żółta cebula Kawałek cynamonu – 2 cm 1 mała żółta papryka 1 łyżeczka mielonej kurkumy 2 łyżki oleju Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Posiekaj czerwoną cebulę w drobną kostkę. Rozgrzej 2 łyżki oleju w rondlu, wrzuć na niego cebulę. Smaż
Niedzielny kucharzśniadania można wypróbować nowe soki Hortex. Dziś testowaliśmy napój pomarańczowo-brzoskwiniowy, polecany przez „Matkę Naturę” Spróbujcie i Wy Składniki: – 2 jajka – 70g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 20g ulubionego sera żółtego (u mnie gouda) – 2 plasterki surowego boczku wędzonego – kilka oliwek (u mnie zielone) – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma
Smaki Arminerasy staropolskiej , czyli mniej tłusta od pekina , a mięso jaśniejsze niż u piżmówki ) 10 małych, twardych , pieczarek 1 cebula , średniej wielkości 1 łyżka miodowej słodkiej musztardy 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1,5 szklanka białego słodkiego wina 3 szklanki bulionu ( może być z kostki bulionowej ) 1 łyżeczka granulowanego czosnku ( lepszy niż świeży bo mniej intensywny , czyli nachalny
Ogrodnik w podróżypolecam! Składniki na około 15 – 16 drożdżówek: 500 g mąki pszennej 20 g drożdży 325 ml mleka 1 duże jajko 50 g masła 75 g cukru 1,5 łyżeczki mielonego kardamonu ćwierć łyżeczki soli Budyń: 400 ml mleka 3 żółtka 60 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1,5 łyżki mąki pszennej ( czubatej
Opowieści z piekarnikaprzekąski? A może by tak zamienić te kupne sztuczne zapychacze na zdrowszą wersję smacznych paluszków twarogowych z siemieniem lnianym i odrobiną sera? Spróbujcie Składniki: – 250g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 1 jajko – 60g mąki ryżowej (można zamienić na kukurydzianą) – 15g twardego sera żółtego – szczypta soli – szczypta słodzidła (u mnie ksylitol) – siemię lniane
Smaki Arminezłe doświadczenie z pozostawianiem serników w piekarniku, zawsze mi potem pęka..., Sernik wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Polewa: - 200g kwaśnej śmietany (u mnie 18%) - 20g mielonego ksylitolu (lub pudru) - 1-2 łyżeczki soku z cytryny Śmietanę dokładnie rozmieszać z sokiem z cytryny i ksylitolem lub pudrem. Masą śmietanową posmarować wierzch sernika, odstawić do stężenia, najlepiej na całą
Smaczne Zdroweprażymy a następnie gotujemy w 1 szklance wrzątku – zobacz wpis Jak ugotować kasze jaglaną . Brokuły i ziemniaki ugotowane przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Cebulę surową ścieramy na tarce lub mielimy w maszynce do mięsa. Czosnek przeciskamy przez praskę do czosnku. Siemię lniane mielimy w młynku do kawy, zalewamy 6 łyżkami wrzątku i zostawiamy na 5 min do zaparzenia. Kaszę (jeszcze
Dorota Smakujechrupek. PRZEPIS NA PASTĘ JAJECZNĄ Z KOPERKIEM Składniki na pastę jajeczną z koperkiem: 5 jaj – zobacz jak sprawdzić czy jajko jest świeże majonez sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony szczypta czosnku granulowanego pęczek koperku Jak zrobić pastę jajeczną z koperkiem: Jajka gotujemy na twardo – zobacz Jak ugotować jajka na twardo . Jajka studzimy, obieramy, miksujemy blenderem ręcznym dodając majonez
Dorota SmakujePrzepis ten to również dobry pomysł na wykorzystanie białek, które zostały po innych wypiekach. P.S. Jak najbardziej pasują jako przekąska do piwa 🍻 Składniki: 4 białka 150 g pestek dyni mielonych Radix-Bis 50 g pestek dyni prażonych z solą himalajską Radix-Bis szczypta soli himalajskiej Wykonanie: Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy zmielone pestki dyni
Kuchnia MagdaLenyczosnkiem. Podsmażamy do zeszklenia, a następnie dodajemy pokrojone pomidory z puszki i chwilę razem smażymy. Do garnka dodajemy pokrojone pieczone papryki i zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy: suszony tymianek, paprykę mieloną oraz paprykę chili. Gotujemy około 8-10 min., a następnie blendujemy zupę na gładki krem. Na końcu dodajemy śmietankę i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. Przyprawiamy do smaku solą
Kuchnia MagdaLeny