mielone - 47549 przepisów (strona:1361/3170)

Król imprezy, sałatka 429

miska. Do Sylwestra zegar tyka więc może dacie się skusić na taki pyszny specjał. Składniki na sałatkę: - kapusta pekińska ok. połowy dużej główki lub jedna mała - 1/2 kg mięsa mielonego, ja użyłam z szynki - 1 czerwona papryka - 2 czerwone cebule - 1/2 szklanki passaty pomidorowej  - 4 pomidory - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej fasoli - 400 g gęstego jogurtu naturalnego

Apetyczna babeczka
Babeczki/kominki migdałowe z kremem waniliowo-cynamonowym 178

Nowy Rok, albo zwyczajnie na weekend Składniki   na ciasto (na 6 szt): 150 g mąki 80 g masła pokrojonego w kostkę 70 g cukru 1 jajko 60 g mielonych migdałów 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego  szczypta soli Składniki na krem: 120 g śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego ½ łyżeczki cynamonu Wykonanie ciasta: Mąkę przesiałam

Kuchnia u Krysi
Gulasz warzywny z chorizo i ananasem 161

pomidorów krojonych szklanka passaty 2 duże cebule 1 posiekane chili – ostrość w zależności od upodobań 1 -2 szklanki bulionu, w zależności czy chcemy bardziej gęsty gulasz sól, pieprz, mielona kolendra, słodka papryka, zioła prowansalskie i oregano – do smaku do podania: posiekany pęczek świeżej natki i/lub tarty ser, np. parmezan, cheddar, żółty gouda oliwa PRZYGOTOWANIE: Warzywa myję

Zasmakuj Kuchni
Serowe paluszki + film 288

wypróbowania przepisu.     składniki na 10-12 sztuk 200 g mąki pszennej 130 g masła 2 serki topione ( po 100 g ) 1 jajko 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej szczypta ostrej papryki czarny pieprz sól przepis Na stolnicę wsypujemy mąkę, w mące robimy dołek, dodajemy oddzielone od białka żółtko, pokrojone masło oraz serki topione i wszystko siekamy nożem, całość

Smakowite Dania
Drożdżowe ślimaczki cynamonowe 296

wyrośnięcia na godzinę. Po tym czasie wyrabiamy ponownie ciasto, by je odgazować. Na posypanej mące stolnicy rozwałkowujemy ciasto w kształcie prostokąta. Smarujemy ciasto roztopioną margaryną. Posypujemy cukrem i mielonym cynamonem. Zwijamy ciasto w roladę i kroimy ją na około 2-centymetrowe plastry. Kładziemy je na blasze do pieczenia zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Odstawiamy na około 30 minut do ponownego wyrośnięcia

Dieta bez mleka
JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 471

ogórka kiszonego 30 g (2 łyżki) majonezu domowego lub dobrej jakości (patrz na skład!) 3 g (1 łyżeczka) posiekanej natki pietruszki sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony opcjonalnie inne przyprawy jak papryka, bazylia, zioła prowansalskie itp. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie (ok. 10 minut) a następnie odcedzić, przelać zimną wodą i lekko ostudzone obrać, dzięki

Ola la LCHF
SERNIK GOTOWANY Z PIERNICZKAMI NA BISZKOPCIE 191

Polecam! SKŁADNIKI: ( 24 x 30 ) BISZKOPT: * jajko rozm.M – 6 szt * mąka pszenna – 6 czubatych łyżek * cukier – 6 łyżek MASA SEROWA: * ser biały 3 x mielony ( wiaderkowy dobrej jakości ) * masło – 250 g * jajko rozm M. – 3 szt * cukier – 240 g * wanilia ( ziarna lub esencja lub cukier z wanilią ) – do smaku * budyń waniliowy

Ostra na Słodko
Przekąski i potrawy na Sylwestrową Noc 202

Gofry orkiszowe z pieczonymi burakami, fetą i dipem jogurtowym     Grissini     Mini calzone ze szpinakiem, szynką i mozzarellą     Drożdżowa rolada z mięsem mielonym, kapustą i grzybami     Quesadilla z kurczakiem i warzywami    Tarta z kurkami    Mini pizze z krewetkami, pomidorkami, papryką i pikantną pastą pomidorową z awokado

Passions hobbies life
Mini hamburgery 1425

ciepłego mleka (125 ml) 10 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru małe jajko 1 łyżka masła sól 1 żółtko 1 łyżka mleka sezam biały i czarny Mięso: 500 g mielonego mięsa wołowego 2 łyżki ostrej musztardy czosnek granulowany pieprz 1-2 łyżki oleju Dodatki: 6-7 plasterków żółtego sera kilka małych pomidorków młode liście szpinaku (lub innej małej sałaty

PatiGotuje
Forszmak 14949

upieczonych lub uwędzonych mięs (ja użyłam wędzonych szynek, baleronu, pieczonej gęsi) 4 ogórki kiszone 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 plaster cytryny 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka majeranku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1/3 kubka zimnej wody 3 łyżki mąki pszennej sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji) Mięsa

Kardamonovy
Proste ciasto na pizzę 237

czasu w sklepach coraz łatwiej dostać jednak mąkę na pizzę typ 00 i myślę, że warto choć raz spróbować z niej upiec pizzę. Mąka na pizzę jest bardzo drobno mielona, “na pyłek”, dzięki temu upieczona pizza jest delikatna i chrupiąca na zewnątrz. Jeśli marzy Wam się pizza, która będzie smakowała dokładnie jak na wakacjach we Włoszech

Ciastkozercy
Makowe gwiazdki z cynamonowym kremem mascarpone. 198

szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 20 dag masła lub margaryny 2 żółtka 1 lekko kopiasta łyżka suchego niezmielonego maku Na krem: 25 dag serka mascarpone 1 kopiasta łyżeczka mielonego cynamonu 2 płaskie łyżki cukru pudru Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek z kremem: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie formujemy kulę i wkładamy

Izabelawkuchni
Golonka peklowana pieczona w piwie 299

pietruszka 1 marchew kawałek pora kawałek selera 2 liście laurowe 5 ziarenek pieprzu 5 ziarenek ziela angielskiego   MARYNATA: 400ml ciemnego piwa 1 łyżka majeranku 1 łyżka słodkiej papryki mielonej szczypta chilli 1 łyżka kminku 4 ząbki czosnku       *** Golonki myjemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy wodą tak aby całe mięso było zakryte. Do garnka dokładamy

Blog z Apetytem
Figi z niebieskim serem, to pyszny pomysł na podwieczorek w pracy 165

był zawsze pod ręką. Oczywiście możesz je tak przygotować w domu używając piekarnika. Figi z niebieskim serem ( 1 porcja ) 1 figa 1 plasterek sera z niebieską pleśnią odrobina świeżo mielonego pieprzu   Figę kroimy w plasterki układamy na talerzyku, posypujemy pokruszonym serem i posypujemy pieprzem. Wstawiamy do mikrofalówki na 2 minuty na największą moc. Po 2 minutach wyciągamy

Kuchnia na wzgórzu
Tarta z karmelizowaną cebulą i fetą na cieście francuskim 154

fety 5 cebul czerwonych 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego 10 dkg masła 3 łyżki octu balsamicznego 1/ 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina 3 łyżki cukru pieprz świeżo mielony   Obieramy czerwoną cebulę i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, dodajemy cebulę i czosnek i dusimy. Cebula i czosnek mają

Kuchnia na wzgórzu