wersji light, bez żadnych ostrości ją uwielbia. Podają ją z dodatkiem tartego parmezanu, natki lub rukoli, z grzankami z serem pleśniowym lub maślano-ziołowymi. SKŁADNIKI: 1,5 kg mięsa mielonego z indyka 500 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 żółte papryki 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 340 g czarnych wydrylowanych oliwek
Zasmakuj Kuchniszynki 1 cebula mały pęczek szczypiorku żółty ser ementaler w plastrach 1 ząbek czosnku 1/ płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka brązowego cukru 1/2 kostki bulionowej grzybowej sól , świeżo mielony , czarny , pieprz do smaku Z pieczarek wykręcamy nóżki i siekamy je drobniutko . Cebulę i szynkę , także drobno kroimy . Podsmażamy na tłuszczu , razem z siekanymi nóżkami pieczarek , solą ,cukrem
Ogrodnik w podróżyminuty. Następnie w przygotowane wcześniej wgłębienia delikatnie wkładamy żółtka. Zapiekamy dalej przez kilka minut (białka powinny się zapiec, a żółtko wciąż jeszcze pozostać płynne). Tuż przed podaniem oprószamy jajka mielonym pieprzem
Smaki Na Talerzusię na każdym przyjęciu i nie tylko. Palce lizać! Składniki: 2 filety z kurczaka 1 łyżka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka soli 1 łyżeczka mielonego pieprzu 2 ząbki czosnku (starte lub przeciśnięte) olej do smażenia Ciasto: 2 jajka 0,5 szklanki mąki pszennej Sos: 50g masła 2 ząbki czosnku (starte lub przeciśnięte) 2 łyżki
Blog z Apetytemwielkości) 2 średnie ogórki kiszone 1 pęczek koperku 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy świeżo mielony pieprz Makrelę rozdrobnić, najlepiej rozetrzeć palcami, pozbędziemy się w ten sposób nawet najmniejszych ości które mogliśmy wcześniej przeoczyć. Ogórki obrać ze skórki, pokroić je w bardzo drobną kosteczkę, cebulkę
Lubię to gotujęMarchewkę obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach Czosnek posiekać drobno lub przecisnąć przez praskę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju razem z kolendrą (zmiażdżoną w moździerzu lub mieloną) Po chwili dorzucić startą marchew, dolać około ćwierć szklanki bulionu i dusić kilka minut Soczewicę dokładnie wypłukać Dorzucić soczewicę do marchewki, dodać pomidory, przyprawę curry (łyżeczkę) i około pół
HealthyCreationsschabu bez kości Marynata: 2 łyżki soli peklowej 1 łyżka soli morskiej 1 łyżka papryki słodkiej 2 łyżki granulowanego czosnku 1 łyżka pieprzu ziołowego 1 łyżka cukru 1 łyżka mielonego pieprzu czarnego 1 litr wody oraz 1 łyżka oleju 2 łyżki majeranku Do podania: Chrzan PRZYGOROWANIE: Schab myjemy, suszymy, oczyszczamy z błon i tłuszczu. Do wody wsypujemy wszystkie przyprawy
Kopystką po garachsosu rybnego 1 płaska łyżeczka chilli ( jak nie lubicie ostrego , można pominąć ) 1 łyżeczka oleju sezamowego 4 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka startego korzenia imbiru , świeżego 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry 1 łyżka brązowego cukru trzcinowego 1 łyżka octu ryżowego sól do smaku olej do smażenia Mięso drobno siekamy , wkładamy do miski dodajemy , jedną łyżkę sosu sojowego , jeden
Ogrodnik w podróżysłono. Dziś mam dla Was przepis na oszukane bajgle twarogowe z koperkiem. Będą idealne na śniadanie lub drugie śniadanie. Spróbujcie Składniki na 5 sztuk: – 250g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 70g żółtego sera (u mnie gouda) – garść drobno posiekanego koperku – 1 jajko – 60g mąki ryżowej – 60g mąki pełnoziarnistej pszennej – zioła i przyprawy
Smaki Arminemyśl przywodząc wymarzone egzotyczne wakacje. Spróbujcie i Wy! SKŁADNIKI : SPÓD: *kostka Kasia – 100 g *biszkopty – 200 g *wiórki kokosowe – 50 g MASA SEROWA: *twaróg 3x mielony – 600 g *śmietana 36% – 200 g *cukier puder – 150 g *wiórki kokosowe – 150 g *żelatyna – 2 czubate łyżeczki *kokosowe batoniki ( mini
Ostra na Słodkoświeżymi bagietkami, a zaspokoi głód największego głodomora :D Składniki na ok. 4-5 porcji: 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka przyprawy curry 1 łyżeczka mielonej kurkumy 4 spore marchewki 2 duże ziemniaki 2 pietruszki 2 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego sól, pieprz ew. gęsty jogurt naturalny W garnku rozgrzać trochę oleju, wrzucić
Simply Foodakurat w lodówce. U mnie to był szpinak,papryka i szynka. porcja na 6 szt: 3 jajka garść liści szpinaku kawałek czerwonej papryki 2 plasterki szynki sól świeżo mielony pieprz Jajka rozbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Szynkę,paprykę i szpinak drobno pokroić,dodać do roztrzepanych jajek,doprawić do smaku solą i pieprzem. Silikonowe foremki do babeczek napełnić
Kolorowa kuchnia Elkiporzeczki . Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 dojrzałe pomarańcze 1 łodyga selera naciowego kilka gałązek świeżej natki pietruszki garstka świeżego umytego szpinaku 2 daktyle (lub więcej według uznania) 1 łyżka mielonego siemienia lnianego (lub konopi siewnych lub nasion chia) mleko roślinne (według uznania) Wykonanie: Obrane awokado i pomarańcze wrzucamy do blendera. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy aż daktyle dobrze się
Lamarida.plpasuje do każdej pory roku, niezaleznie od humoru! Szybka wersja z galaretką. Ciasteczkowy spód: 125g pokruszonych herbatników 40g cukru 85g masła Składniki na masę serową: 1 kilogram twarogu trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 4 jaja ¼ kostki masła 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka mleka 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa Ponadto: galatetka truskawkowa galaretka pomarańczowa Ciasteczka
Słodki Zakątek