mielone - 47549 przepisów (strona:1366/3170)

SERNIK BOUNTY – kokosowy z czekoladą / bez pieczenia 241

myśl przywodząc wymarzone egzotyczne wakacje. Spróbujcie i Wy! SKŁADNIKI : SPÓD: *kostka Kasia – 100 g *biszkopty – 200 g *wiórki kokosowe – 50 g MASA SEROWA: *twaróg 3x mielony – 600 g *śmietana 36% – 200 g *cukier puder – 150 g *wiórki kokosowe – 150 g *żelatyna – 2 czubate łyżeczki *kokosowe batoniki ( mini

Ostra na Słodko
Warzywna zupa krem 129

świeżymi bagietkami, a zaspokoi głód największego głodomora :D  Składniki na ok. 4-5 porcji: 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka przyprawy curry 1 łyżeczka mielonej kurkumy 4 spore marchewki 2 duże ziemniaki 2 pietruszki 2 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego sól, pieprz  ew. gęsty jogurt naturalny   W garnku rozgrzać trochę oleju, wrzucić

Simply Food
Babeczki jajeczne ze szpinakiem 112

akurat w lodówce. U mnie to był szpinak,papryka i szynka. porcja na 6 szt: 3 jajka garść liści szpinaku kawałek czerwonej papryki 2 plasterki szynki  sól świeżo mielony pieprz Jajka rozbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Szynkę,paprykę i szpinak drobno pokroić,dodać do roztrzepanych jajek,doprawić do smaku solą i pieprzem. Silikonowe foremki do babeczek napełnić

Kolorowa kuchnia Elki
Zielony koktajl z awokado i pomarańczą 107

porzeczki . Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 dojrzałe pomarańcze 1 łodyga selera naciowego kilka gałązek świeżej natki pietruszki garstka świeżego umytego szpinaku 2 daktyle (lub więcej według uznania) 1 łyżka mielonego siemienia lnianego (lub konopi siewnych lub nasion chia) mleko roślinne (według uznania) Wykonanie: Obrane awokado i pomarańcze wrzucamy do blendera. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy aż daktyle dobrze się

Lamarida.pl
SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ 134

pasuje do każdej pory roku, niezaleznie od humoru! Szybka wersja z galaretką. Ciasteczkowy spód: 125g pokruszonych herbatników 40g cukru 85g masła Składniki na masę serową: 1 kilogram twarogu trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 4 jaja ¼ kostki masła 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka mleka 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa Ponadto: galatetka truskawkowa galaretka pomarańczowa Ciasteczka

Słodki Zakątek
CIASTO MARCHEWKOWE Z KARDAMONEM, PISTACJAMI I SUSZONYMI MORELAMI 153

oleju  3 jajka (M) 100 g (1/2 szklanki) cukru 175 g ( 2 szt.) marchewki 225 g (1i 1/2 szklanki) mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego kardamonu szczypta soli skórka otarta z 1 cytryny 50 g suszonych moreli 50 g pistacji LUKIER 1/2 szklanki cukru pudru sok z ćwiartki cytryny opcjonalnie :1 łyżka  smażonej

cool and minty
Ciasto kukurydziane z czerwonymi pomarańczami 125

gram miodu 100 gram masła lub oleju z pestek winogron 3 pomarańcze u mnie czerwone 100 ml soku pomarańczowego 2 łyżki maku niebieskiego płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 2 łyżeczki cukru trzcinowego orzeszki piniowe Tortownica 18 cm. Pomarańcze  sparzyć i zetrzeć skórkę. Z owoców wycisnąć sok. Rozpuścić masło i wystudzić. Do przestudzonego masła dodać

AZgotuj!
„Country chicken” udka duszone w sosie paprykowym 124

patelni , do momentu aż się porządnie przypieką . Przekładamy do brytfanki . Cebulę również rumienimy i dokładamy do kurczaka . Podlewamy dwoma szklankami wody . Dodajemy pokrojone łodygi selera , krojoną zieloną paprykę , mielona paprykę ,czosnek wyciśnięty praską ,pomidory z puszki , cukier , sól i pieprz do smaku . Nakrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu do czasu aż udka będą gotowe , czyli miękkie . (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Ogrodnik w podróży
Szakszuka ze szpinakiem i serem korycińskim 100

świeżych liści szpinaku – 2 pomidory lub pół puszki świeżych pomidorów – 3-4 jajka – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka ostrej papryki lub pieprzu cayenne – 1 łyżeczka wędzonej papryki – 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub kolendry – garść pokruszonego sera korycińskiego – sól i pieprz do smaku – 1 łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE: Na oliwie podsmaż na patelni

nietylkopasta.pl
Marynowana wołowina 138

swoją wiedzą. Marynowana wołowina najlepsza jest po nocy spędzonej w lodówce. Mięso ma nocować w lodówce, nie my. Więc jeśli wiecie, że czeka was ciężki dzień i nie będziecie mieli czasu na przygotowanie skomplikowanego obiadu, to dzień wcześniej, wieczorem, zamarynujcie wołowinę, ugotujcie trochę ryżu, a gwarantuje wam, że aromatyczny obiad będziecie mieli w 15 minut. Składniki marynaty mogą się

ladykitchen
Pyszny i kruchy jabłecznik. 246

mąki pszennej 25 dkg margaryny lub masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 mały cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Powidło jabłkowe : 2 kg jabłek cukier cynamon mielony Sposób wykonania :   J abłka umyj, obierz ze skórki, pokrój na małe kawałki. Obrane jabłka wrzuć do rondla, wlej trochę wody. Rondel postaw na niedużym ogniu i smaż

Przepisy i porady kulinarne
Polędwiczka wieprzowa po węgiersku 129

Bardzo prosty i sprawdzony przepis na różową i soczystą polędwiczkę na kanapki. Polecam!     Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 50 g soli peklowej 4 ząbki czosnku 3 łyżki ostrej mielonej papryki 2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżka cukru sznurek do związania około 2 litry wody – z kranu 1 łyżka oleju       *** Mięso myjemy, osuszamy i obcinamy

Blog z Apetytem
Brownies migdałowe na białkach... 112

ciut większa; u mnie - z połowy składników na keksówkę okolice 20/10cm) 200 g czekolady ciemnej  125 g masła 4 białka 225 g drobnego cukru szczypta soli 50 g mielonych migdałów 75 g mąki  2 łyżki kakao 4 łyżki amaretto LUB łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka esencji z migdałów Piekarnik rozgrzej do 180 st C. Wyłóż papierem

Lejdi of the house
szybkowar-smaczny,aromatyczny bigos-czyszczenie lodówki... 184

wierzchu położyć żeberka wieprzowe odmrożone, wlać wodę, zamknąć szybkowar. Po zasyczeniu pary gotować z 45 minut, po spuszczeniu ciśnienia otworzyć szybkowar, żeberka wyjąc na talerz, wsypać cukier, pieprz mielony kolorowy i wymieszać, podawać z żeberkiem do pieczywa. Zawsze końcówki wędlin,boczku zamrażam, żeberka upieczone na obiad też zostały zamrożone - bigos tzw. czyszczenie lodówki,zamrażarki, po dodaniu przypraw do bigosu

W Mojej Kuchni Lubię
Klasyczny hummus 141

Składniki/1 porcja: – 1 puszka ugotowanej ciecierzycy (400g) – 1 łyżka soku z cytryny – 1 mały ząbek czosnku – 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego – sól i pieprz – 3 łyżki oliwy z oliwek – 3 łyżki pasty tahini Przygotowanie: Odsączoną ciecierzycę umieścić w pojemniku melaksera, rozdrabniacza lub blendera. Dodać kilka łyżek zalewy lub wody z gotowania

I LOVE LIFE

Proponowane wyszukiwania