mielone - 47549 przepisów (strona:1364/3170)

Ciastka smalcowe przez maszynkę + filmik 224

małym wioskowm sklepie, uff. Ciastka bez smalcu i bez tego zapachu to już nie są te ciastka, a mają być właśnie TE. Potrzebujemy też takiej starej maszynki do mielenia mięsa, na korbkę i odpowiedniej nakładki. Wtedy sobie spokojnie kręcimy, palcami dociskamy ciasto i mamy nad wszystkim kontrolę i w ten sposób możemy zużyć całe ciasto bez strat. Z maszynką elektryczną(...)łyżką.  2. Następnie przerzucamy wszystko na blat, zagniatamy, formujemy taki wałeczek i kładziemy na przykład na talerzyku, nie chłodzimy tego ciasta. 3. Instalujemy sobie taką starą maszynkę do mielenia z odpowiednią nakładką do ciasteczek i w ten sposób wytworzymy ciasteczka. 4. Kręcąc korbką wyciskamy sobie pasek ciasteczek, który układamy na desce, przycinamy do rozmiaru ciasteczek i układamy na blasze

Kawa z mlekiem
Prawdziwa zupa cebulowa – na bulionie wołowym, z porto 219

minut. Cebula skurczy się a jej smak skondensuje. Nabierze mocniejszego złotego koloru, a w rondlu zostanie jej niewiele – większość wody z warzyw odparuje. Do mocno złotej już cebuli dodajemy mielony pieprz, tymianek i liście laurowe. Wlewamy porto – jeśli lubicie bardziej słodką zupę cebulową użyjcie 200ml porto, jeśli wolicie zupę mniej słodką – wystarczy tylko 100ml (zawsze można na koniec gotowania

Karo in the Kitchen
Przepis #194 🎄 Świąteczny makowiec - bez glutenu 194

masę makową i zwijamy jak roladę. Smarujemy białkiem.   Pieczemy około 25minut w temperaturze 180 stopni w piekarniku z naczyniem żaroodpornym wypełnionym wodą. Domowa masa makowa Składniki 20 dag mielonego maku  - 1 szklanka mleka  - 75 g oleju kokosowego -1/2 szklanki miodu  - 2 białka  - 1 łyżka ksylitolu Wykonanie  Mak mieszamy z gorącym mlekiem. Odstawiamy

Health-Fit-Life
Miodownik z budyniowo - orzechowym kremem. 195

ucieramy aż krem będzie puszysty. Wsypujemy zmielone orzechy i dokładnie ucieramy.  4. Przekładanie: Gotowym kremem smarujemy miodowe krążki, smarujemy również boki wierzch. Na koniec całe ciasto obtaczamy w mielonych orzechach. Ciasto odstawiamy do stężenia. 5. Krojenie: Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Najlepiej się kroi na drugi dzień gdy blaty miodowe zmiękną od kremu. 6. Smacznego życzę. Moje rady

Izabelawkuchni
Gulasz z dziczyzny na czerwonym winie 198

odcedzoną wcześniej marynatę ,doprowadzamy do wrzenia ,przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez ok 2 godz(aż mięsko będzie miękkie.,na końcu doprawiamy jeszcze solą  i pieprzem grubo mielonym Smacznego

Swojskie jedzonko
ŚLEDZIE W CZERWONEJ KAPUŚCIE (keto, LCHF, bez glutenu) 238

oliwy z oliwek extra virgin i/lub oleju lnianego lub/i oleju z awokado 50 g cebuli czerwonej 50 g kwaśnego jabłka 400 g czerwonej kapusty sól himalajska lub kłodawska świeżo mielony pieprz 20 ml (2 łyżki) octu jabłkowego 4 ziarnka ziela angielskiego 1 duży liść laurowy Śledzie zalać zimną wodą i pozostawić do namoczenia na minimum 4 godziny a najlepiej

Ola la LCHF
Paszteciki z kapustą i grzybami 240

align="aligncenter" width="685"] Paszteciki z kapustą i grzybami[/caption] Zobacz inne przepisy na paszteciki i pierożki: Szybkie Paszteciki Z Kapustą I Pieczarkami Paszteciki Z Ciasta Francuskiego Z Mięsem Mielonym I Pieczarkami Paszteciki Z Pieczarkami Meksykańskie Pierożki Drożdżowe Pierogi Z Pieca Ze Szpinakiem I Ricottą Kruche Trójkąciki Z Pieczarkami I Serem Żółtym (346 Kcal) Calzoncini Z Salsą Pomidorową Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Kotlet schabowy w chlebowej panierce 132

zmielonego chleba. Oczywiście ekologicznego, który możecie kupić w żarskiej Spiżarni. Składniki 2 kotlety schabowe (po 200 g) 5 łyżek mąki kukurydzianej 1 jajko 30 ml mleka 6 łyżek mielonego chleba olej do smażenia 1 łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Placuszki z pietruszki 220

Szybkie, zdrowe i bardzo smaczne placuszki z pietruszki. Idealne dla niejadków i smakoszy pietruszki. Składniki: 2 jaja 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki mielonego siemię lnianego szczypta proszku do pieczenia przyprawy: pieprz czarny, jarzynka bez soli, czosnek granulowany, papryka słodka pietruszka olej do smażenia Sposób przygotowania: Pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Do miski wbijamy

Truskawkowa Fiesta
Sernik królewski 936

szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 200 g zimnego masła 2 jajka Masa serowa: 1 kg białego sera ( trzykrotnie mielony ) 200 g masła 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 4 jajka 1 budyń śmietankowy w proszku PRZYGOTOWANIE: Ciasto kakaowe - mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia i cukier przesypać do miski

WSZYSTKO SMACZNE
makaronowa zapiekanka tzw. czyszczenie lodówki... 163

kurczaka z rosołu, papryka kolorowa 3 sztuki, pomidory 6 sztuk lub sok pomidorowy 1/2 litra, marchewki mini mrożone 1/2 opakowania, śmietana 12% 200 ml, ser żółty 15 dag, pieprz mielony 1 łyżeczka, fasolka szparagowa mrożona 1 opakowanie, tarta bułka 4 łyżki, masło 3 łyżki, koperek 1 pęczek na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę z czosnkiem, dodać pokrojone mięso

W Mojej Kuchni Lubię
Torcik makowy z migdałami 200

wszystko to pod puszystą kopułką z chrupiącymi migdałami. TORCIK MAKOWY Składniki: (forma 24 cm) spód: 3 jajka 63 g masła lub margaryny 120 g cukru pudru 120 g maku mielonego 1 łyżka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropel aromatu migdałowego masa z wiśniami: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany 30% 2 łyżki kremu migdałowego

Bon appetit mon amie
Babeczki piernikowe nasączone sokiem z pomarańczy 145

łyżka ciemnego kakao łyżka przyprawy do piernika dobrej jakości sok z połowy pomarańczy skórka starta z całej pomarańczy 1 łyżeczka proszku do pieczenia sok z połowy pomarańczy pół łyżeczki mielonego cynamonu dodatkowo: 2 pomarańcze garść żurawiny łyżka cukru trzcinowego Masło ucieramy z cukrem, jajkami, sokiem i skórką z pomarańczy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą

Mienta blog
Rolada serowa z pieczarkami i tymiankiem 180

pieczarek 300-350g fileta z piersi kurczaka lub polędwiczki z kurczaka 1 średniej wielkości cebula 5 łyżek majonezu Spora garść siekanej natki pietruszki Sól lub vegetta, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki tymianku suszonego Olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: W pierwszej kolejności oczyścić pieczarki drobno posiekać i usmażyć z drobno poszatkowaną cebulką na maśle klarowanym

W garach u Gosi