Pyszne, bezglutenowe i bezmleczne kulki wegańskie i keto. Składniki na około 10 kulek: 200 g migdałów mielonych 200 gramów rozdrobnionych wiórków kokosowych 1 łyżka stołowa ksylitolu (lub innego środka słodzącego) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (nieobowiązkowo) 1 łyżka stołowa ekstra oliwy kokosowej z pierwszego tłoczenia 10 migdałów - do środka kulki Super łatwe w wykonaniu: wystarczy wymieszać wszystkie składniki i zrobić
Cytryna&Co.chlust białego wytrawnego wina liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego pół łyżeczki papryki słodkiej w proszku pół łyżeczki czosnku w proszku pół łyżeczki cebuli w proszku sól dużo świeżo mielonego pieprzu garść posiekanej natki z pietruszki Na maśle podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodałam kawałki polędwicy, smażyłam dalej około 4 minut, dodałam grzyby, przyprawy, ryż i smietankę
Cytryna&Co.koktajl jabłkowo bananowy Keyword banan, cynamom, jabłko, masło orzechowe Servings 4 osoby Ingredients 2 łyżki piernikowego masła orzechowego 2 szt banan 2 szt jabłka 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka cynamonu 2 szklanki waniliowego napoju sojowego 3 lyżki multi otrębów Instructions Banan obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Jabłko obieramy ze skórki
Przepisy na koktajle z blenderaumieścić w salaterce, zalać olejem, skropić sokiem z cytryny lub octem i wymieszać z musztardą. Surówkę z kapusty doprawić do smaku cukrem, chrzanem i ewentualnie solą oraz mielonym pieprzem. 5.SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY ZE ŚMIETANĄ . Surówka z białej kapusty ze śmietaną. Surówka z dodatkiem marchewki, cebuli i jabłka to pyszny dodatek do obiadu, do pieczonych
Moja Książka Kucharskaszpinaku i białej kiełbasy. Dosłownie chwilka i gotowe. Przepis: surowa biała kiełbasa na osobę opakowanie liści młodego szpinaku – 150 g 2 szalotki lub mała cebula po szczypcie świeżo mielonego pieprzu, majeranku i ostrej papryki masło klarowane do smażenia Jak przygotować szybki bigos z białej kiełbasy i szpinaku? Zobacz przepis tutaj. Artykuł Najlepsze przepisy na bigos
Ugotowane pozamiatanesosie pomidorowym Przygotowanie: Cebulę kroję w cienkie półplasterki. Umytą papryczkę, oczyszczam z nasionek, drobniutko kroję i dodaję do cebuli. Jeżeli nie mamy papryczki, to danie możemy doprawić ostrą papryką mieloną. Umytego i osuszonego dorsza kroję na mniejsze, kilkucentymetrowe kawałki. Cieciorkę płuczę z zalewy. Danie możemy przygotować na dużej patelni lub rondlu: Na rozgrzanym oleju podsmażam przez około 3 minuty
Uwaga Babcia Gotujemiękkiego ziarna pszenicy (grano tenero) zwyczajowo nazywana jest we Włoszech „farina”. Semolinę można dostać w dwóch wersjach – pod nazwą ‘semola’, albo ‘semola rimacinata’ – ta druga jest drobniejsza, pylista – mielona drugi raz. Do wykonania tego jajecznego makaronu sprawdzą się obie – stanowią połowę mieszanki mąki wykorzystanej do ciasta, druga połowa mąki to mąka z miękkiego ziarna, farina di grano tenero
Karo in the KitchenPulpety z karkówki są soczyste, sos pomidorowy z dużą ilością bazylii, podsmażoną cebulą i pieczarkami jest gęsty i bardzo aromatyczny. Składniki na pulpety (wyszło 11 sztuk): 500 g mielonej karkówki 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 50 ml bułki tartej + 100 ml wody 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli pół płaskiej łyżeczki pieprzu 1 czubata łyżeczka oregano
Smak mojego domuziarna czarnego pieprzu 6 pestek z jabłek 6 g nasion kolendry 3 g nasion czarnuszki 3 g nasion kminku 2 g suszonego majeranku 2 g suszonej mięty 1 g mielonej kurkumy 1 g anyżu biedrzeńca 1 l alkoholu 45 % 20 dkg cukru Sposób wykonania : W szystkie składniki oprócz cukru wrzuć do słoja, zalej alkoholem. Słój szczelnie zamknij
Przepisy i porady kulinarneSKŁADNIKI 8-10 filetów śledziowych solonych a'la Matjas 1 czerwona cebula 180 g jogurtu naturalnego 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki majonezu sól, świeżo mielony pieprz kolorowy opcjonalnie świeży koperek lub natka pietruszki WYKONANIE Filety śledziowe przełożyć do głębokiego talerza, zalać mlekiem i wodą w proporcji pół na pół. Przykryć folią spożywczą i odstawić
Passions hobbies lifeSmaczny włoski przepis na zapiekany makaron, który można przygotować sobie szybciej i dla większej ilości osób. Idealne na dzisiejsze święto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI opakowanie makaronu 200 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 l przecieru pomidorowego 50 g boczku 200 g mozzarelli lub żółtego sera olej z oliwek mała cebula bułka tarta, sól, pieprz 3 łyżki tartego
zielonacukinkaSkładniki : ok.1/2 kg mięsa z dzika ok. 1/2 kg mięsa wieprzowego, u mnie dość tłusty boczek 20 dag grzybów boczniaków 2 jajka sól, pieprz, czosnek, papryka mielona ostra kilka plastrów słoniny Przygotowanie: Mięso z dzika i boczek zmielić Grzyby ugotować, odcedzić i również zmielić Składniki połączyć, dodać ubite na pianę jajka, przyprawy, wymieszać Przełożyć masę do foremki wyłożonej papierem
Proste Potrawyziaren czarnego pieprzu 2 strąki kardamonu (tylko nasiona) 2 goździki 1 łyżeczka ziaren kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 cm kora cynamonu 1 cm korzeń imbiru pół łyżeczki mielonej chili 2 łyżki octu winnego 1 szklanka wody sól olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Mięso kroimy w dużą kostkę. W moździerzu lub młynku do kawy ucieramy/mielimy: pieprz, kardamon
Kardamonovy