serce Zapiekany camembert ze skrętkami drożdżowymi Składniki: 1 ser camembert w drewnianym opakowaniu 5-6 plastrów włoskiej gotowanej szynki 5-6 plastrów prosciutto 2 łyżki białego wytrawnego wina świeżo mielony pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej około 2/3 szklanki wody (około 160 ml) 25 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy łyżka cukru sól Rozpoczynamy od ciasta. W kubeczku rozrabiamy
PatiGotujeLekkie i bardzo smaczne.Ravioli możemy kupić z mięsem lub szpinakiem według uznania. Składniki 400 g ravioli z mięsem 3-4 pomidory kilka łyżek oliwy 1 łyżka oregano papryka słodka mielona pieprz,sól 200 g sera gorgonzola 150 ml … Czytaj dalej Ravioli zapiekane
gotuj ze mnącebula 1 korzeń pietruszki kawałek selera 3-4 ziemniaki 3 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy: 3 ziarna pieprzu, 3 kulki ziela angielskiego, liść laurowy, 1 łyżka kminku, sól, słodka papryka mielona *** Fasolę płuczemy, wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i zostawiamy do namoczenia – najlepiej na całą noc *** *** Po tym czasie fasolę odcedzamy, płuczemy i zalewamy świeżą wodą. Zagotowujemy
Blog z ApetytemSKŁADNIKI ( ok. 6 porcji) · ok.800 g mięsa mielonego wołowo—wieprzowego · 8 średnich ziemniaków · puszka pomidorów w kostce · duża cebula · 2 ząbki czosnku
Calzonella.comlodówce, to przygotowanie będzie banalnie proste. To co zapraszam po przepis. Szpinak z fetą czyli pierogi z ciasta francuskiego 0,5 kg mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz opakowanie sera feta ciasto francuskie 1 jajko Rozgrzewamy piekarnik do 180 C ( góra i dół ) Na początek wyciągamy z lodówki ciasto francuskie, niech dojdzie do temperatury pokojowej
Kuchnia na wzgórzuczerstwa mała chałka z rodzynkami lub bez (nie musi być cała), 1-2 garście prażonych pestek z dyni (albo uprażyć je na suchej patelni i przestudzić), 1 kopiata łyżka mielonych migdałów, 2 jajka, cukier trzcinowy do smaku, ok. 3 dużych jabłek, najlepiej polskie słodko – kwaśne, 6 łyżek słodkiej śmietanki 30% (2 łyżki na 1 jabłko). Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy
Moniki Smakołyki300g białego serka kremowego* 100g łososia wędzonego na zimno + plasterek do ozdoby 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku 1 łyżka drobno posiekanego koperku sok z cytryny (do smaku) pieprz czarny mielony 8 kromek jasnego pieczywa tostowego majonez (do posmarowania tortów z zewnątrz) ogórek świeży (do ozdoby) małe krewetki (do ozdoby) listki świeżego szpinaku (do ozdoby) kawior (do ozdoby) rzodkiewka
SandraFrej.comkurczaka* 5 łyżek (płaskich!) bułki tartej 1 duże jajko przyprawy wedle uznania (lub bez przypraw) jeśli używasz piersi z kurczaka, posiekaj je drobno. Osobiście wolę taką opcję od mięsa mielonego, ponieważ konsystencja pulpetów jest inna wymieszaj posiekane mięso z bułką tartą i jajkiem formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego gotowe mięsne kulki dodaj do zupy na 15-20 minut przed
SandraFrej.comniestety nie miałem czasu na prowadzenie bloga. Niedługo dowiecie się więcej, a tymczasem przejdźmy do przepisu! :D Tym razem zaprezentuję Wam tartę na mocno kruchym spodzie z dodatkiem mielonych migdałów, aromatycznego curdu limonkowego oraz puszystej i delikatnej bezy szwajcarskiej... Pycha! Tarta limonkowa z bezą szwajcarską -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikpszennej Jak zrobić dorsza z porem? Jeśli dorsz był mrożony, należy go rozmrozić i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie pokroić na mniejsze kawałki. Rybę delikatnie oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem, odstawić na 10 minut. Pora umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć z odrobiną soli na maśle klarowanym. Do tego dania może być zużyty prawie cały por, łącznie
Kuchcik gotujeSKŁADNIKI: – 2-3 garści świeżych liści szpinaku – pół cukinii – 3-4 jajka – 3 ząbki czosnku – 1 łyżka ostrej papryki lub pieprzu cayenne – 1 łyżeczka wędzonej papryki – 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub kolendry – 50 g pokruszonego sera typu parmezan lub sera feta – kilka marynowanych papryczek jalapeno (opcjonalnie) – sól i pieprz
nietylkopasta.plfolię i odkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie dzielimy na 4 części, a każdą z nich wałkujemy na posypanym mąką blacie. Do lasagne użyłam: ok. 500 g mięsa mielonego ok. 400 g przecieru pomidorowego (nie koncentratu) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczkę soli 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego 1 łyżeczkę tymianku Mięso doprawiłam, podsmażyłam krótko bez tłuszczu. Dodałam 1/3 przecieru
Kucharzycatarce żółtego sera 2 podwójne filety z kurczaka 2 łyżki przyprawy do kurczaka 2 opakowania mrożonego szpinaku w liściach ( po 450 g ) 2 ząbki czosnku olej do smażenia szczypta mielonej gałki muszkatołowej czarny pieprz sól przepis Makaron gotujemy w garnku w lekko osolonym wrzątku, według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy. Mrożony szpinak wrzucamy na patelnię z niewielką ilością
Smakowite Daniapatelnię wylać masę jajeczną i powoli smażyć. Gdy dolna warstwa zetnie się, oddzielić ją od dna łyżką w kilku pulchnych kawałkach. Zdjąć z ognia. Przed podaniem jajecznicę oprószyć mielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Jajecznicę na kiełbasie podawać z pieczywem lub ziemniakami i sezonową surówką np. sałatą zieloną, szpinakiem, fasolką szparagową itp. Smacznego :) Jajecznica z kiełbasą - delikatna i puszysta
Moja Książka KucharskaPrzepis z bloga Cooking for Emily . Składniki: (blaszka kwadratowa 20cm, czyli okolice 12 porcji) 2 szklanki płatków owsianych LUB szklanka zwykłych płatków i szklanka płatków błyskawicznych, takich drobniutko mielonych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki nasionek chia 2 dojrzałe banany 3 łyżki miodu lub syropu z agawy 3 czubate łyżeczki dżemu truskawkowego Rozgrzej piekarnik do 170stC. Przygotuj blaszkę
Lejdi of the house