cukier – 180 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej – 125 ml * kakao – 3 łyżki * pepsi – 0,5 szkl MASA SEROWA: * ser biały 3 x mielony – 500 g * budyń śmietankowy – 50 g * cukier – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Białka ubijamy na sztywno pod koniec wsypując cukier, dodajemy żółtka, a następnie olej
Ostra na Słodkokawałki paprykę, cukinię oraz pieczarki, smażyć 2 minuty, dodać pokrojoną pekinkę oraz osączoną z zalewy kukurydzę , doprawić sosem sojowym wymieszanym z octem ryżowym i cukrem, wsypać mielony biały pieprz. Całość smażyć 3 minuty. Makaron zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 5 minut, po tym czasie odcedzić na durszlaku, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do woka z warzywami
Wanilia i Kardamonkorzeń) 2 liście laurowe kilka sztuk suszonych grzybów (około 6 grzybków) 1 duże kwaskowe jabłko 1 łyżka cukru kryształu 1,8 litra wody sok z 1/2 cytryny 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1,5 łyżki soli Jak przygotować barszcz z buraków ćwikłowych . Buraczki obrać ze skórki, pokroić w plastry i włożyć do dużego garnka. Marchew, pietruszkę i selera także
mecooksSkładniki: 0,5 kg mięso mielonego z łopatki wieprzowej 1 jajko 1 cebula 1 kromka czerstwego chleba 3 ząbki czosnku ulubiona mieszanka przypraw mąka 1/4 kg dyni (waga po obraniu) 1 … Czytaj dalej Pulpety gotowane w sosie dyniowym
czarrna od kuchniskładu to jest tam fasola jaś, woda i sól morska. Nie ma tam żadnych konserwantów i ulepszaczy. Składniki: 1 puszka fasola jaś bio 1 łyżeczka suszonych pomidorów mielonych ok 250 ml bulionu 1-2 łyżki przecieru pomidorowego ok 300 g kiełbasy (śląska, podwawelska) sól, pieprz, mąka pszenna do zagęszczenia Przygotowanie: Zawartość puszki czyli fasolę razem z wodą
Ala piecze i gotujeoliwą lub 80 g gotowego pesto z suszonych pomidorów 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony Dorsza osuszyć ręcznikiem papierowym a jeśli był mrożony to najpierw rozmrozić. Rybę posypać solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Na patelni rozgrzać masło
Ola la LCHFmasła 2 łyżeczki chrzanu 2 ząbki czosnku 4 plasterki cytryny kilka gałązek koperku 500 g pomidorków koktajlowych oliwa z oliwek w spreju (może być zwykła lub czosnkowa) sól, świeżo mielony pieprz Dno blaszki wykładamy papierem. Układamy pomidorki koktajlowe (mogą być z gałązkami), spryskujemy delikatnie oliwą i solimy. Pstrągi dokładnie myjemy i delikatnie skrobiemy nożem pod bieżącą wodą, aby pozbyć
Poezja smakuSkładniki dla 4 osób: 2 woreczki kaszy pęczak 8 dramstików 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 30dkg pieczarek 1 mała puszka kukurydzy Sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 szklanka bulionu 1 łyżka masła Marynata mięsa: 4 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 łyżka przecieru pomidorowego Sól, pieprz, suszone zioła
Kuchnia w czekoladziepieczarek 1 cebula kawałek cukinii ( ja miałam żółtą ) 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki drobno tartego parmezanu lub gran padana 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Tak przygotowany wychodzi najlepszy Producent wie co pisze Pieczarki i cebulę siekamy w dowolne kawałki i podsmażamy
Ogrodnik w podróżychłodne dni przydałoby się danie które nas dobrze rozgrzeje, a przecież nic tak nie rozgrzewa jak gorąca, pikantna zupa meksykańska. Składniki: 0,5 mięsa mielonego 2 L soku pomidorowego 3 średnie cebule 2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 0,5 kg pieczarek 4 kiszone ogórki / 1 papryka (opcjonalnie) 3 ząbki czosnku olej przyprawa do potraw meksykańskich Wykonanie
W Moim Magicznym Domudania <3 Krokiet z dodatkiem barszczu? czemu nie <3 SKŁADNIKI na Naleśniki : 1l. mleka 3-4 szkl. mąki szczypta soli 1 jajko SKŁADNIKI na Farsz: 500g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki oleju sól pieprz bazylia tymianek dodatkowo do obtaczania: jajko bułka tarta olej WYKONANIE Naleśników
Dziś Ja gotujełyżki oleju 50 dag mąki tortowej ewentualnie ciepłe mleko Na nadzienie: półtorej szklanki orzechów włoskich 1 cukier waniliowy z prawdziwą wanilią 4 kopiaste miodu prawdziwego ( płynnego ) 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika pół szklanki rodzynek około pół szklanki gorącego mleka Dodatkowe składniki, które będą nam potrzebne: pół szklanki cukru 1 białko mąka pszenna do posypania stolnicy
IzabelawkuchniSkładniki: 2 garści rukoli 2 garści makaronu pełnoziarnistego Arc Pol 200 g polędwicy z indyka (1 łyżka soku z cytryny i pomarańczy, 2 łyżki oleju, sól i pieprz kolorowy mielony) 2 pomarańcze 1 garść orzechów włoskich (2 łyżki syropu klonowego) 2 łyżki żurawiny sól pieprz PESTO Z POMIDORÓW: 3 łyżki oleju rzepakowego 3 suszone pomidory 1 ząbek czosnku
Kuchnia w oparachprzygotowane wcześniej pomidory i przesmażamy aż zmiękną i puszczą sok. Dodajemy całą gałązkę tymianku i redukujemy pomidory do pożądanej konsystencji. Dodajemy ugotowana soja i doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz cayenne. Serwujemy na ciepło jako dodatek do dań mięsnych i rybnych lub jako samodzielne danie. Czas przygotowania: 15’+ 60’ gotowanie Trudność: łatwe Ilość porcji: 4 Kaloryczność
Pyry na Gazpszennej 1 szklanka mąki krupczatki 1,5 szklanki cukru 1 łyżka domowego cukru waniliowego lub 1 mały cukier wanilinowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki kardamonu 1/2 szklanki oleju 1 łyżka soku z cytryny 3 jajka 1 szklanka mleka 3 jabłka ( 750 g ) Cukier puder PRZYGOTOWANIE: Jajka
WSZYSTKO SMACZNE