mielone - 47549 przepisów (strona:1384/3170)

Pikantne placki z dyni 158

mnie, z kleksem jogurtu dla złagodzenia pikantności na języku.   Składniki (na 10-12 placków): 500g dyni piżmowej 3 łyżki mąki 1 duże jajko szczypta pieprzu cayenne 1/3 łyżeczki mielonej kolendry pieprz i sól do smaku olej do smażenia Do podania: jogurt grecki   Dynię obieramy i ścieramy na grubych oczkach tartki. Do dyni dodajemy przyprawy – pieprz cayenne

Smaczna Strona
Makaron z cukinią i pulpetami 161

Makaron z cukinią z  pulpetami z indyka w sosie śmietanowym to  moja propozycja na pyszny i szybki obiad . Składniki: 350 g makaronu 2 cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 czerstwa kajzerka 1 jajko 300 ml śmietany 18% zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonane: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę pokroić

magiczna kuchnia Kasi
Zupa-krem z topinamburu z gruszką 135

bulionu warzywnego 2 łyżki śmietany 12% lub gęstego jogurtu 2-3 łyżki oleju rzepakowego 1 gałązka lub 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu gałka muszkatołowa sól himalajska świeżo mielony pieprz Dodatkowo: orzechy włoskie Przygotowanie: 1) Topinambur dokładnie umyć (najlepiej wyczyścić szczoteczką, nie trzeba obierać), ziemniaka oraz gruszkę obrać i pokroić w kostkę. 2) W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w piórka

Fitsweet.me
Jak przygotować idealne zielone pesto? Pesto z rukoli z makaronem. 170

szklanka rukoli (mocno upchana) 1/2 szklanki orzeszków ziemnych niesolonych lub migdałów 1/4 szklanki oleju lub oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny sól himalajska świeżo mielony pieprz Dodatkowo: 300 – 350 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti świeże listki rukoli mała garść orzeszków ziemnych lub kilka migdałów Przygotowanie: 1) Orzeszki ziemne lub migdały podprażyć na suchej patelni

Fitsweet.me
Delikatny krem z białych szparagów. Jak wybrać najlepsze szparagi? 162

ziemniak 3 szklanki (750 ml) bulionu warzywnego lub drobiowego 1/4 szklanki (60-70 ml) śmietanki 30% lub mleczka kokosowego 2-3 łyżki masła gałka muszkatołowa sól pieprz grubo mielony kolorowy pieprz do podania Przygotowanie: 1) Szparagi dokładnie umyć, cieniutko obrać (najlepiej obieraczką do warzyw, od góry do dołu, zaczynając zaraz pod główką), odciąć lub odłamać zdrewniałe końce i pokroić

Fitsweet.me
Sezonowy omlet z zielonymi szparagami. 155

porcje): 3 jajka 5 świeżych zielonych szparagów 1 szalotka 2 łyżki śmietanki kremówki lub mleka 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1 łyżka tartego parmezanu (opcjonalnie) sól himalajska świeżo mielony pieprz szczypiorek Przygotowanie: 1) Szparagi dokładnie umyć, odciąć lub odłamać zdrewniałe końce i zblanszować na parze lub wrzucając do gotującej się wody na około

Fitsweet.me
Hummus z burakiem czerwonym. Arabska pasta po polsku. 200

nieduże buraczki czerwone 3 czubate łyżki pasty tahini 1-2 łyżki tartego świeżego chrzanu 1 łyżka miodu 1-2 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny sól himalajska świeżo mielony pieprz olej lniany Dodatkowo: olej lniany czarnuszka sezam natka pietruszki Przygotowanie: 1)Buraczki dokładnie umyć, pojedynczo zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około

Fitsweet.me
Letnia sałatka z komosą ryżową i fasolką szparagową 189

plastry (ok. 50 g) sera typu feta Sos: 3 łyżki oliwy lub oleju 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżka posiekanej świeżej mięty sól himalajska świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Komosę ryżową ugotować wg przepisu na opakowaniu (w szklance wody, na małym ogniu pod przykryciem gotować ok. 15 min.) i odstawić do wystudzenia. 2) Fasolkę dokładnie

Fitsweet.me
Jesienny omlet z dynią. 183

trzeba obierać) 1 duża szalotka 3 łyżki mleczka kokosowego 1 łyżka mąki jaglanej 1 łyżka masła + opcjonalnie 1 łyżeczka 1/2 papryczki chili imbir gałka muszkatołowa sól himalajska świeżo mielony pieprz szczypiorek Przygotowanie: 1) Do miski dodać jajka, mleczko kokosowe, mąkę jaglaną, imbir, gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz do smaku i dokładnie wymieszać trzepaczką. 2) Na rozgrzanej patelni z łyżką

Fitsweet.me
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą 183

temperaturze 180 C.   [caption id="attachment_7827" align="aligncenter" width="1024"] Zapiekanka makaronowa z kiełbasą[/caption] Zobacz inne przepisy na zapiekanki makaronowe: Zapiekanka Z Makaronu I Mięsa Mielonego Zapiekanka Z Makaronem I Brokułami Błyskawiczna Zapiekanka Z Makaronem I Pieczarkami Zapiekanka Z Makaronem I Kiełbasą Zapiekanka Z Tortellini Zapiekanka Z Makaronem I Parówkami Artykuł Zapiekanka makaronowa z kiełbasą pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone Gołąbki Z Kapusty Coolwarp 212

piekarniku sprawia, że nabierają pysznego lekko przypieczonego smaku ;) Składniki na około 12-14 gołąbków: 1 niewielka główka kapusty coolwarp (za moja zapłaciłam 2 zł) około 400 g mięsa mielonego ( u mnie wołowo-wieprzowe) 1 torebka ryżu 1/2 główki sporej cebuli sól, pieprz, papryka słodka Na sos: 3-4 łyżki śmietanki słodkiej 30 % 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżki

Gotowanie...to proste !
KAPUŚNIAK NA ŻEBERKACH 224

gotujemy 15 minut. Wrzucamy też kawałek pora, łodyżki natki pietruszki, listki laurowe i ziele angielskie Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zupy razem z kminkiem, mielonym pieprzem i suszonym majerankiem. Gotujemy pod przykryciem 30 minut.  Wyjmujemy cebulę, pora i łodyżki natki. Wyrzucamy.  Wyjmujemy marchewkę, pietruszkę i seler. Gdy przestygną, obieramy, kroimy w plastry

cool and minty
Węgierska zupa gulaszowa 206

mieszamy i smażymy, aż się zeszkli *** *** Dokładamy pokrojone mięso i podsmażamy ciągle mieszając, aż straci surowy wygląd *** *** Całość zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy łyżeczkę soli, pół łyżeczki pieprzu, łyżeczkę mielonej papryki, liść laurowy, ziele angielskie oraz przeciśnięty czosnek. Zupę gotujemy ok 45 minut *** *** Ziemniaki oraz papryki kroimy w kostkę, a pora w plasterki *** *** Do zupy dodajemy pokrojone warzywa oraz

Blog z Apetytem