mielone - 47549 przepisów (strona:1385/3170)

Ciasto z dżemem. 187

tortowej 2 jajka 4-5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka pół szklanki oleju 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka kakao 1 łyżka mielonego cynamonu Wykonanie pysznego ciasta z dżemem: 1. Ciasto: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Wlewamy olej i mleko, dodajemy dżem i chwilę miksujemy. Następnie wsypujemy sypkie składniki

Izabelawkuchni
Tort makowo-orzechowy 140

biszkopt makowy: 4 jajka 1 szklanka mąki tortowej 3/3 szklanki cukru 1/2 szklanki suchego maku 1 łyżka proszku do pieczenia biszkopt orzechowy: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 2 łyżki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowy:   700 ml mleka 2  łyżki mąki pszennej 1 budyń waniliowy

Kolorowa kuchnia Elki
Mini pączusie z twarogiem 105

Szybkie, puszyste, delikatne, wilgotne w środku i przepyszne mini pączusie z twarogiem. Polecam! Składniki: 250g mielonego twarogu  2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jaja Ponadto: olej do smażenia + 1 łyżeczka spirytusu cukier puder do posypania Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  W misce umieścić

Słodki Zakątek
CIASTO AMARETTO Z MAKIEM I KAJMAKIEM + film 220

przepyszne wilgotne ciasto biszkoptowo - makowe z delikatną nutką migdałową, pysznym kajmakowym kremem i wiórkami czekolady. SKŁADNIKI: Ciasto: - mąka pszenna (3 łyżki) - cukier (200 g.) - jajka (4 szt.) - mak mielony (170 g.) - cukier waniliowy (8g.) - proszek do pieczenia (1 łyżeczka) - kakao (2 łyżki) Krem: - masa kajmakowa (200 g.) - serek mascarpone (250 g.) - śmietanka kremówka 30% (100 ml.) Poncz: - woda

RITA food channel
Orzeszki 127

ciasto 400 g mąki 250 g margaryny 100 g cukru szczypta proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 jajka do brązowych 2 łyżeczki kakao masa; 1 szkl mielonych orzechów 0,5 szkl mleka 3/4 szkl cukru pudru 1 łyżka rumu 2 łyżeczki kakao 200 g masła Zagnieść ciasto z podanych składników, przy białych nie dodawać kakao, do brązowych dodać. Uformować

Gotowanie jest łatwe
Golonka gotowana z warzywami 126

należy do fit potraw, ale od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi. Przyznam szczerze, że przyrządzam ją na rozmaite sposoby: gotuje, gotuję i zapiekam, przeróżnie piekę, nawet faszerując mięsem mielonym - klik . Zresztą spójrzcie na moje dotychczas opublikowane propozycje - klik . Tym razem przedstawiam Wam prostą metodę na smaczną golonkę, która jest miękka i delikatna w smaku. Polecam! 2 golonki

Di gotuje
Cebulowe bhaji z sosem śliwkowym 123

Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania cebulowych bhaji. 2 jajka 2 łyżki mleka 2 duże cebule 1/2 łyżeczki świeżo krojonej natki pietruszki 1 łyżeczka mielonego kminku 10 dkg mąki pszennej olej słonecznikowy do smażenia Sos: 45 dkg śliwek 50 ml wody szczypta cynamonu szczypta cukru 1/2 łyżeczka soku z cytryny Jak przygotować cebulowe bhaji

mecooks
Pomidorowy sos do pizzy 106

pomidorów z puszki krojonych 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 ząbki czosnku posiekane drobno 1 średnia cebula posiekana drobno 2 łyżki oliwy 2 liście laurowe sól, pieprz, ostra i słodka mielona papryka, suszone oregano i zioła prowansalskie łyżka cukru pudru PRZYGOTOWANIE: Oliwę rozgrzewam na patelni. Podsmażam na niej do zeszklenia posiekaną cebulę i ząbki czosnku. Po tym czasie dodaję pomidory

Zasmakuj Kuchni
Eintopf - pyszne i sycące danie z jednego garnka 156

korzeń pietruszki 2 gałązki selera naciowego 1 puszka krojonych pomidorów 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 120 g pieczarek 2 puszki fasoli białej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, słodka papryka, ostra papryka WYKONANIE Mięso umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do dużej brytfanny. Dodać obrane i pokrojone w kostkę cebule, po czym polać całość oliwą

Passions hobbies life
DROŻDŻÓWKI Z MASĄ MAKOWĄ + NAJLEPSZA DOMOWA MASA MAKOWA 193

maka pszenna – 550 g * drożdże świeże – 30 g * masło min. 82% – 100 g * mleko – 250 ml * cukier – 100 g * jajko – 1 szt * sól – 1 szczypta DOMOWA MASA MAKOWA: * mielony mak – 400 g * cukier – 100 g * miód prawdziwy – 140 g * orzechy włoskie * suszone morele + suszone śliwki * kandyzowana skórka pomarańczowa * cukier waniliowy – 2 łyżki * mleko – 300 ml * cynamon – 1 łyżka * whisky

Ostra na Słodko
Rewelacyjny krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów 192

deseru. Istnieje też możliwość sporządzenia go w innej wersji smakowej, np. poprzez dodanie kakao, czekolady, bakalii, soku, owoców itp. (Poniżej przedstawiłam opcję średnio słodką z nutą wanilii.) Polecam! 400g mielonego twarogu (może być z wiaderka, ale koniecznie dobrej jakości) 200g masła 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego (przepis na domowy tu - klik ) Miękkie masło z cukrem pudrem

Di gotuje
Twarożkowa delicja, czyli kakaowy biszkopt z kremem twarogowo-maślanym, galaretką i dodatkami 125

średnicy 18 cm) Biszkopt:   2 jajka 60g cukru 40g mąki pszennej 1 łyżka kakao (płaska) Poncz do nasączenia: 4 łyżki soku cytryny  50 ml wody Krem: 200g mielonego twarogu (może być z wiaderka, ale koniecznie dobrej jakości) 100g masła 2 łyżki cukru pudru   1 łyżka cukru waniliowego (przepis na domowy tu - klik ) Ponadto: około 40g okrągłych

Di gotuje
Crostini z avocado 121

Przepis na 8 grzanek. 8 kromek bagietki (bułkę kroimy pod skosem), masło, czosnek 1 awokado, skórka otarta z cytryny, sok z cytryny, 100 g serka mascarpone, sól, pieprz świeżo mielony, tabasco (ja użyłam Tabasco Diamond Reserve*) , kawałek czerwonej papryki, szczypiorek, Kromki bułki posmarować z obu stron masłem. Patelnię posmarować przekrojonym ząbkiem czosnku. Położyć pieczywo na rozgrzanej patelni i zrumienić

królestwo garów
groch z kapustą... 139

gotowania grochu 2,5 litra, kapusta kiszona 60 dag, ziele angielskie 2 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, cukier 1 łyżka, olej rzepakowy 4 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, majeranek 1 łyżka groch łuskany połówki namoczyć w zimnej wodzie na całą noc kapustę kiszoną drobniej pokroić, dodać do garnka, wlać wodę do zakrycia kapusty i zagotować, wsypać

W Mojej Kuchni Lubię
Migdałowe księżyce 128

Przepyszne, kruche ciasteczka są świetnym deserem do kawy czy herbaty. Obtoczone w cukrze pudrze, wyglądają jakby były obsypane śnieżnym puchem. 250 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 250 g masła 60 g cukru pudru łyżeczka ekstraktu waniliowego cukier puder do obtoczenia Składniki na ciasteczka posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Schłodzić przez godzinę w lodówce. Ciasto lekko

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania