mielone - 47549 przepisów (strona:1388/3170)

Kurczakowe fajitas 92

cebule (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczakowe fajitas wykonanie: Kurczaka kroimy w długie plastry, paprykę w słupki a cebulę w piórka. Przenosimy na naczynie żaroodporne. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką ostrą papryką, mielonym imbirem, curry i oregano. Skrapiamy oliwą z oliwek i całość dokładnie mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut lub do momentu upieczenia kurczaka, mieszając od czasu

Delusional Trine
Muszle makaronowe faszerowane kanapkowym serkiem i suszonymi pomidorami 586

Drobno kroimy. Szczypiorek drobno siekamy. Do jajek dodajemy serek kanapkowy, pomidory suszone oraz większość szczypiorku (część odkładamy do dekoracji). Wszystkie składniki farszu mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Muszle nadziewamy przygotowanym farszem (mniej więcej po 1 pełnej łyżeczce na 1 muszlę). Posypujemy pozostałym szczypiorkiem. Źródło

Smaki Na Talerzu
WEGE BURGER 180

średnie buraki (upieczone wcześniej) - 50 g ugotowanej kaszy jaglanej - 1 mała cebula (drobno pokrojona i podsmażona na złoty kolor) - 1 jajko - 1 łyżka bułki tartej - sól, świeżo mielony pieprz - oregano, koperek, natka pietruszki - do smaku - olej z pestek winogron SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Gotujemy kaszę jaglaną. Upieczone wcześniej buraki ścieramy na tarce. Cebulkę kroimy drobno a następnie podsmażamy na złoty kolor

wege i kropka
PIERNIK BEZ MIODU Z KAJMAKIEM 157

MIODU Z KAJMAKIEM (blaszka 20*20 cm) składniki sypkie: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu mielonego składniki mokre:  2 jajka 0,25 kostki miękkiej margaryny 1 szklanka cukru 3/4 słoiczka dżemu porzeczkowego (pojemność 280g) 1 szklanka mleka  dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej

W kuchni Karmel-itki
Pierogi z kiszoną kapustą 155

odstawionej na 3 minuty). farsz: 2 – 3 łyżki masła, 2 duże białe cebule, 1 kg kapusty kiszonej, sól do smaku, 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą, 1 płaska łyżeczka mielonego kminku. Przygotowanie:  ciasto na pierogi: Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy sól. Wodę gotujemy, mieszamy z olejem, wlewamy do mąki. Na początku mieszamy za pomocą drewnianej łyżki

Moniki Smakołyki
Pierogi ruskie (ciasto bez jajek) 181

poznańskiej na pierogi typ.500, 2 łyżki   oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka soli, ok. 300 ml gorącej przegotowanej wody (3 min niech postoi zanim się ją wleje), szczypta, dwie mielonej kurkumy.   na farsz: ok. 2 kg ziemniaków,  ok. 250 g twarogu półtłustego, sól, pieprz do smaku, 1 średnia biała cebula, 2 łyżki masła, ponadto: mąka do podsypania

Moniki Smakołyki
Rolada orzechowa 157

jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao masa pół szkl mielonych orzechów laskowych 100 ml mleka pół szkl cukru pudru 125 g masła kilka kropel soku z cytryny 1 łyżka wódki 2 łyżeczki kakao Jajka z cukrem ubijamy do rozpuszczenia cukru, dodajemy proszek do pieczenia mąkę i kakao. Ubijamy jeszcze

Gotowanie jest łatwe
Ciasteczka cynamonowe 139

m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -500 g mąki pszennej -1 łyżeczka sody -2 łyżeczki mielonego cynamonu -1 cukier waniliowy  -1/2 szklanki cukru pudru -szczypta soli -200 g zimnego masła -sok z połowy cytryny -4 żółtka -1 łyżka jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany

Kulinarne przemyslenia
BABECZKI CYTRYNOWE Z KREMEM PORZECZKOWO-SEROWYM 149

szczypta soli 1/4 litra mleka  75 ml oleju  sok z jednej cytryny plus skóra otarta  Składniki na krem:   100 g konfitury porzeczkowej  50 g mielonego tłustego twarogu  140 g miękkiego masła  2 łyżki cukry pudru  perełki do dekoracji Sposób przyrządzenia: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W misce roztrzepać jajka

pieprzny smaczek
Makowiec z budyniem (bez glutenu, cukru białego) 150

pełne łyżki oleju kokosowego -napój roślinny lub mleko np. bez laktozy (ilość w zależności od chłonności mąk) -cynamon (ilość w zależności od preferencji) Warstwa makowa -100g maku mielonego -250-300ml mleka/napoju roślinnego -50g orzechów włoskich i laskowych -30g żurawiny suszonej -50g mąki migdałowej -ksylitol Budyń waniliowy -400ml mleka/mleka kokosowego -80g ksylitolu

Candy Pandas
Boczek rolowany- parzony cyrkulatorem 164

SUROWIEC  -boczek bez skóry 1,5 kg /najlepiej cienki PRZYPRAWY -peklosól 17 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -jałowiec mielony 2 g/kg -kozieradka 1 g/kg -czosnek 3 ząbki WYKONANIE Płat boczku docinamy do prostokąta i pozbawiamy go skóry. Dobrze jest obie strony boczku oklepać trochę tłuczkiem do schabowych aby miały warstewkę mięsa która się klei. Ja tego

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sałatka ze śledziem 142

średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach 4-5 ogórków konserwowych 0,5 sporej czerwonej cebuli 1 średnie kruche jabłko 3-4 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz świeżo mielony   Śledzie pokroić w sporą kostkę i wrzucić do miski. Ostudzone ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do śledzi. Ogórki również pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Cebulę

Simply Food
Bożonarodzeniowe makówki 138

czego efektem są słodkie, makowe desery z dodatkiem waniliowego budyniu i kawałków pieczywa, które świetnie sprawdzą się do świątecznej kawusi z najbliższymi. Składniki: (na 4 pucharki) Masa makowa: 150g mielonego maku 400ml mleka 30g masła 40g cukru 2 łyżki miodu kilka kropel aromatu migdałowego 30g orzechów włoskich 30g rodzynek 40 migdałów 30g skórki pomarańczowej 20g suszonej żurawiny Budyń

Szalona Kuchnia Eweliny
Gęsina w słodkiej kapuście 213

leśnych 2 łyżki smalcu z gęsi lub kaczki 250ml bulionu warzywnego lub drobiowego* 2 łyżki powideł lub konfitury ze śliwek kilka liści laurowych 6 ziaren jałowca 1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu sól Instrukcje Nogi z gęsi solimy (ok. 2 łyżeczek) i umieszczamy w na ile to możliwe dopasowanej do ich wielkości brytfannie, którą bardzo szczelnie zamykamy folią aluminiową

Kulinarna Pokusa
Keks staropolski (dojrzewający) 133

uprażonych i obranych ze skórki orzechów laskowych 250 g masła 200 g drobnego cukru 4 jaja 50 g miodu 250 g mąki tortowej (użyłam orkiszowej) 50 g mielonych migdałów 1½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli skórka z cytryny (najlepiej bio) 50 ml ciemnego rumu Formę na keks wysmarować masłem i oprószyć mąką. Przygotować bakalie. Morele pokroić w kostkę

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania