mielone - 47549 przepisów (strona:1389/3170)

Chili Con Carne 156

albo zamienię składniki :) Tak samo jest tym razem. Zaproponuję Wam Chili Con Carne jednak w nieco lżejszej wersji - z mięsem z indyka zamiast wołowiny. Zatem co potrzebujemy: 500g mięsa mielonego z piersi indyka, olej kokosowy, 200g czerwonej fasoli z puszki, 200g kukurydzy konserwowej, 1 duża czerwona papryka, passata pomidorowa - 500g 1 łyżka musztardy miodowej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego + pół

Przepis na Dzień Dobry
Tatar wołowy 161

składników jakimi są: mięso, cebula i ogórek. Tak naprawdę to od nas zależy co dodamy do środka. Mój sprawdzony i ulubiony przepis przedstawiam Wam poniżej :) Potrzebujemy: 200g mięsa wołowego mielonego, 2 ogórki kwaszone, 6 korniszonów z zalewy chili, 1/2 cebuli białej, 1/2 cebuli czerwonej, 6 pieczarek marynowanych, 2 łyżeczki kaparów, oliwa z oliwek, jajko, pieprz, maggi, musztarda (u mnie

Przepis na Dzień Dobry
Cevapcici jagnięce 182

rodzajów mięs bądź ich mieszanki. Ja użyłam jagnięciny, która ma dość charakterystyczny i wyrazisty smak. Danie jest proste w wykonaniu także zrobić je może naprawdę każdy. Potrzebujemy: Kotleciki: 500g mielonej jagnięciny, ciemny sos sojowy, 1 cebula, pieprz, curry, czosnek, przyprawa do Cevapcici Sosy: jogurt naturalny 180g, majonez, ketchup, szczypiorek, czosnek, sól, pieprz Do mięsa dodaję 2 łyżki sosu sojowego

Przepis na Dzień Dobry
Krem z buraka z mleczkiem kokosowym 149

dość, że jest bardzo zdrowy to świetnie rozgrzeje nas w chłodne, jesienne dni. Potrzebujemy: ok. 500g puree z buraka, puszka mleczka kokosowego (200ml), 1 cebula, olej rzepakowy, imbir mielony, sok z limonki, czosnek granulowany, sól, pieprz, kolendra suszona, bulion drobiowy (250ml), jogurt naturalny typu greckiego, maggi Na dnie garnka rozgrzewam 1 łyżkę stołową oleju. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę

Przepis na Dzień Dobry
Bułeczki twarogowo- jabłkowe z cynamonem, makiem i rodzynkami 185

przekąskę przed obiadem Składniki: – 250g twarogu półtłustego (klinek) – 100g mąki ryżowej – 1 jabłko (u mnie 130g po obraniu) – 1 jajko – 20g maku niebieskiego mielonego – garść rodzynek (około 30g) – 1 łyżeczka cynamonu – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – słodzidło wg smaku (dodałam 2 łyżki cukru trzcinowego) – 3 łyżki mleka do posmarowania

Smaki Armine
Orzeszki z kremem orzechowo migdałowym 233

miękkiego masła - 1 i 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków - 300 ml mleka - 4 łyżki mleka w proszku (zwykłe pełne) - 200 g zmielonych orzechów laskowych (bez skórki) - 200 g mielonych migdałów (bez skórki) - ok. 70 g pekanów - ok. 25 ml rumu bacardi (w wersji dla dzieci oczywiście pomijamy) Dodatkowo: - elektryczny wypiekacz do orzeszków Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia

mojewypiekiinietylko
Kotlety z brokuła i kurczaka 216

Zamiast tradycyjnego mielonego u mnie dziś na obiad takie kotlety. Delikatne mięso z kurczaka połączone z brokułem i serem mozzarella. Do tego pieczone ziemniaczki z piekarnika i sałatka z pomidorów. Kto się dołącza?   porcja na 10 niedużych kotletów: 1 mały brokuł 1 połówka filetu z piersi kurczaka (ok. 250g) 50 g sera mozzarella wiórki 1 jajko 2 łyżki

Kolorowa kuchnia Elki
SPAGHETTI Z PIECZARKAMI W SOSIE SEROWYM 210

pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki 500 ml jogurtu naturalnego 15 dag sera żółtego tartego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej mielonej słodkiej Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Pieczarki myję, a następnie kroję w kostkę. Cebulę oraz czosnek obieram i drobno siekam. Natkę pietruszki myję, a następnie drobno siekam. Makaron gotujemy

Gotowanie Patki
Francuskie roladki z parówką i serem 186

zimno zjadać.   Składniki: 1 opakowanie parówek z szynki, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 3 -4 garści startego sera żółtego   np. mozzarelli, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, pęczek świeżych ulubionych ziół np. nać pietruszki, koperek, bazylia (można je pomieszać). Przygotowanie: Przygotowujemy okrągłą formę np. na tartę o średnicy ok. 28 cm, wykładamy ją papierem

Moniki Smakołyki
Zupa krem z czerwonej soczewicy z pomidorami 172

bulionu drobiowego lub warzywnego ¾ szklanki czerwonej soczewicy 3 pomidory 1 marchew 3 ziemniaki 1 cebula 3 ząbki czosnku ½ brokuła 2 łyżki oliwy z oliwek Przyprawy do smaku curry, kminku mielonego rzymskiego, kolendra sproszkowana, ostra papryka, imbir, sól, pieprz ziołowy, papryczka chili mały kawałeczek. Wykonanie: Ziemniaki i marchew obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić

Pomysłowa kuchnia
Brownie z pieczonymi burakami 188

ryżowa, z amarantusa lub inna - 200 g gorzka czekolada 1,5 opakowania 2 łyżki kakao opakowania cukier kokosowy - 3/4 szklanki liofilizowane maliny jaja  3 szt. szczypta soli wanilia mielona - 1/2 łyżeczki olej rzepakowy  50 ml soda  1 łyżeczka łyżeczka mleka kokosowego z lodówki lub oleju kokosowego Buraki zetrzeć na tarce lub zblendować. Czekoladę ( 100 gram) rozpuścić

AZgotuj!
Domowe wafelki z kakaową masą 429

cukru 3 szklanki mleka w proszku   pełnego 5 dag mlecznej   czekolady 1 łyżka ciemnego kakao 50 ml rumu np Bacardi 1/2   szklanki wiórek kokosowych 1/2 szklanki mielonych niezbyt drobno   orzechów włoskich lub arachidowych 1/2 szklanki pokruszonych maślanych   lub kakaowych herbatników SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masło umieścić w rondelku o grubym dnie, wlać zwykłe mleko, wsypać cukier

Wanilia i Kardamon
Śledzik pod pierzynką -inaczej 837

pęczek szczypioru   5 łyżek oleju   3łyżki majonezu 3-4 łyżki octu 10% 1 łyżka soku z cytryny 1,5 łyżki ostrej musztardy np. dijon lub angielskiej świeżo mielony czarny pieprz,sól Przygotowanie: śledzie moczymy w wodzie przez ok 1 godz,następnie zmieniamy wodę  i dolewamy do niej ocet  i łyżkę oleju i moczymy jeszcze

Swojskie jedzonko
Sos miodowo-czosnkowy (do kurczaka lub sałatek) 189

Huzar pieprz do smaku Przygotowanie: Czosnek obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach do miseczki. Do czosnku dodajemy płynny miód, majonez i musztardę. Całość doprawiamy do smaku czarnym mielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy składniki. Tak przygotowany sos najlepiej smakuje z chrupiącymi kawałkami kurczaka lub jako dodatek do sałatek. Smacznego

Słodkie okruszki
Mini krokiety z pastą pieczarkową 287

Składniki : ciasto : mąka pszenna ,około 2 szklanki woda sól farsz : 0,5 kg pieczarek 1 cebula 1 korzeń pietruszki 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku dodatkowo : 2 jajka bułka tarta do obtoczenia Mąkę wsypujemy do miski , dodajemy szczyptę soli i mieszamy , powoli wlewając wodę ,najlepiej mikserem żeby

Ogrodnik w podróży